ilia24.gr
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 12:29

Αρχαία Ολυμπία: Προσφυγή από την Παράταξη Αηδόνη για τους 9 αντιδημάρχους

Ασέβεια στους θεσμούς και δυσλειτουργία στα όργανα του Δήμου επιχείρησε και δημιούργησε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, ο οποίος, για να αποφύγει γκρίνιες και παράπονα από μέλη της δημοτικής του ομάδας, όρισε… εννιά (9) αντιδημάρχους .

Αποδυνάμωσε το κύρος και την αξιοπιστία, του λαμπρού ονόματος της Αρχαίας Ολυμπίας, ενάντια στην πάνδημη βούληση που απαιτεί να γίνει θεσμικός πρωταγωνιστής ,ο δήμος μας στο ολυμπιακό κίνημα ,ειδικότερα στην τελετή της φλόγας. Οδηγεί το θεσμό της αντιπολίτευσης, να μην συμμετέχει σε συζήτηση, διάλογο και στην λήψη των αποφάσεων αφού εισάγουν θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που κακώς και εκτός νομικής κάλυψης τα χειρίζονται με το αξίωμα του δήθεν Αντιδήμαρχου.

Την ακύρωση της 133/7-6-2017 απόφασης του Δημάρχου, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης μας; ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ, Γιώργος Αηδόνης με τη σύμφωνη θέση όλων των δημοτικών συμβούλων του. Τον κάλεσε στην συνεδρίαση της 30-6-2017 του Δημοτικού συμβουλίου να λειτουργήσει προς όφελος των θεσμών της ομαλής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου .Έδωσε χρόνο για συνεννόηση στο Δήμαρχο και τον παρότρυνε να μην σταθεί σε στενά παραταξιακά συμφέροντα. Δυστυχώς δεν υπήρξε ,ανταπόκριση από τη πλευρά του Δημάρχου. Έτσι μας υποχρέωσε , να προσφύγουμε στην αποκεντρωμένη διοίκηση, Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και να ζητήσουμε την ακύρωση της απόφασής του.

Για μας προτεραιότητα έχουν οι θεσμοί , η καλή τυπικά και ουσιαστικά λειτουργία του Δήμου ,προς όφελος των δημοτών , που υποφέρουν, από την οικονομική κρίση και την ανεργία και δεν θα συμβιβαστούμε ,με το παράνομο μοίρασμα στις <<καρέκλες>> και τα αξιώματα που σκοπό έχουν ,την προσωπική ικανοποίηση , κάποιων για να διατηρηθούν , ενωμένοι στην εξουσία της δημοτικής αρχής.

Σας αποστέλλουμε την υπ. Αριθμ. 149617 προσφυγή μας που καταθέσαμε σήμερα στο Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ                                      ΠΡΟΣ

Δημοτική Παράταξη                                Γενικό Γραμματέα

Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας                      Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Τηλ: 6978482080 Γιώργος Αηδόνης      Πελοποννήσου

6983637364 Ανδρέας Μπενέτσης         Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

 

Θέμα <<Ακύρωση απόφασης Δημάρχου για ορισμό Αντιδημάρχων>>

Κύριε Γενικέ Γραμματέα

Η δημοτική παράταξη <<ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ>> του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σας επισυνάπτει την υπ αριθμ. Απόφαση 133/2017 του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας .Η απόφαση αυτή δεν είναι σύμφωνη με το νόμο και τις διατάξεις τις οποίες επικαλείται .Ειδικά στον αριθμό των Αντιδημάρχων που όρισε .Η νομοθεσία προβλέπει για το Δήμο μας έως τέσσερις (4) Αντιδημάρχους και η απόφαση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κυρίου Ευθυμίου Κοτζά κακώς όρισε εννέα (9). Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε,δημιουργεί προβλήματα τυπικά και ουσιαστικά για την καλή λειτουργία του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας. Ενδεικτικά σας προσκομίζουμε αντίγραφο της 30-6-2017 ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα δείτε να εισηγούνται θέματα από τους μη νόμιμους Αντιδημάρχους. Επίσης θα δείτε τη διαφορετική συμπεριφορά των ίδιων των αποκαλούμενων Αντιδημάρχων ,δείχνει ακριβώς ότι γνωρίζουν, πως είναι υπό αμφισβήτηση η παραμονή τους στη θέση αυτή. Αν πίστευαν ότι βρίσκονται εκεί νόμιμα, γιατί δεν εισηγήθηκε ο Αντώνης Χρυσανθακόπουλος τα θέματα με το αξίωμα του Αντιδημάρχου;

Ζητάμε την ακύρωση της υπ. αριθμ. Απόφασης 133/2017 με αριθμό πρωτοκόλλου 5298.Επίσης ζητάμε να ακυρωθεί κάθε άλλη συναφής πράξη που θα υπογράφετε από τους μη νόμιμους Αντιδημάρχους. Καθιστά έωλες τις αποφάσεις τους και έκθετες σε νομική αμφισβήτηση .

 

Για τη Δημοτική παράταξη <<ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ>>

Ο επικεφαλής                                                    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι     

                                                                          1)Σοφιανός Κωνσταντίνος

Γιώργος Αηδόνης                                              2)Δημητρόπουλος Δημήτριος

                                                                          3)Παπαιωάννου Άννα

                                                                          4)Μουζής Αντώνιος

                                                                          5)Καρκούλιας Νικόλαος

                                                                           6)Αλεξανδρόπουλος Ιωάννης

                                                                          7)Μπενέτσης Ανδρέας

                                                                          8)Πάτση Μαρία

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.