ilia24.gr
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 11:26

Little Garden: «Υδροπονική» μαρμελάδα φράουλας

 

Με τη μέθοδο της υδροπονίας σε ένα υπερσύγχρονο γυάλινο θερμοκήπιο, στο οποίο ελέγχονται όλες οι συνθήκες του περιβάλλοντος από ειδικό κομπιούτερ κλίματος,

ο γεωπόνος Γιώργος Γκούμας καλλιεργεί φράουλες, τις οποίες μεταποιεί σε μαρμελάδα άμεσα μετά τη συγκομιδή τους.

Με βαθιά επίγνωση του ρόλου που πρέπει να επιτελεί ως αγρότης για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, επέλεξε τη μεταποίηση του προϊόντος του και όχι την άμεση διάθεσή του σε κάποιο κατάστημα. «Ένα ευαίσθητο προϊόν όπως είναι η φράουλα που παράγεται με την υδροπονική μέθοδο, δεν μπορεί να σταθεί στα ψυγεία δίπλα στις συμβατικές φράουλες, καθώς δεν διατηρείται πολλές ημέρες.

Έπρεπε να αποφασίσω λοιπόν αν θα ακολουθήσω την πεπατημένη και να ραντίσω λίγο πριν από τη διάθεση του προϊόντος ή να ακολουθήσω άλλον δρόμο. Αποφάσισα το δεύτερο», επισημαίνει στην «ΥΧ» ο κ. Γκούμας και προσθέτει:

Οι καλλιέργειές μας δεν μας αποδίδουν τεράστιες ποσότητες, όπως θα είχαμε σε περίπτωση που ήταν εντατικές, αλλά παράγουμε ένα ποιοτικό προϊόν, καθαρό, αυθεντικό, με φυσικά αρώματα και χρώματα

Γυάλινο θερμοκήπιο

Η επιχείρησή του «Σύγχρονες Γεωργικές Εφαρμογές» βρίσκεται στην Ακράτα Αχαΐας. Η τριών στρεμμάτων καλλιέργεια της φράουλας γίνεται υπό κάλυψη σε ένα υπερσύγχρονο γυάλινο θερμοκήπιο με τη χρήση δύο κομπιούτερ. Το πρώτο ελέγχει τις συνθήκες του περιβάλλοντος και το δεύτερο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της θρέψης των φυτών.

Η γονιμοποίηση γίνεται με ειδικές μέλισσες-βομβίνους και έτσι αποφεύγονται οι βλαβερές ορμόνες. Η δυνατότητα άμεσης μεταποίησης σε ιδιόκτητο χώρο, εντός 25 λεπτών από τη στιγμή της συγκομιδής, είναι ακόμα μία από τις ιδιαίτερες δυνατότητες της επιχείρησης.

Συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Γυναικών Αχαΐας

Μεγάλη σημασία δίνεται και στη συσκευασία των προϊόντος, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Μετά τη συγκομιδή τους, οι φράουλες μεταφέρονται στο εργαστήρι για μεταποίηση με τον παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο σε μικρές κατσαρόλες, ώστε να ελέγχεται η ποιότητα του τελικού προϊόντος, που το φρούτο κυριαρχεί σε ποσοστό 85%. Στο «ζενίθ» της μεταποιητικής δραστηριότητας ο κ. Γκούμας συνεργάζεται με τον Συνεταιρισμό Γυναικών Αχαΐας για τη μεταποίηση και τη συσκευασία του προϊόντος.

Το παραγόμενο προϊόν με την επωνυμία «Little Garden» διακρίνεται για την αυθεντική γεύση του και το ιδιαίτερο άρωμά του, καθώς δεν περιέχει πρόσθετα και συντηρητικά, ενώ διατίθεται σε delicatessen και σε Boutique Hotels σε όλη την Ελλάδα.

 

PHGH:ypaithros.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.