ilia24.gr
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 08:37

Πορεία αγροτών στους δρόμους του Πύργου- Παλεύουν για την επιβίωσή τους (φωτό)

Καταδίκη της ποινικοποίησης των αγώνα τους – γάλα στα γραφεία της Περ/κής Διοίκησης

Mε πορεία που ξεκίνησε από το «μπλόκο» του Αγίου Γεωργίου, μέσω της Πατρών και της Μανωλοπούλου στον Πύργο και κατέληξε στα κτήρια της Περιφερειακή διοίκηση και εν συνεχεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες- κτηνοτρόφοι του νομού μας μέλη της ΟΑΣΗ που βρίσκονται στον  δρόμο του αγώνα μια εβδομάδα τώρα.

Η πορεία, πεζή αλλά και με αγροτικά οχήματα είχε απ’ όλα : Και συνθήματα και φωνές και άδειασμα αγροτικών προϊόντων έξω από τα κτήρια που επισκέφθηκαν και παράδοση ψηφισμάτων προς την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αγρότες του νομού δεν έκλεισαν την  εθνική οδό, αλλά συνεχίζουν να παραμένουν στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, διαμαρτυρόμενοι για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εκτός του ότι βλέπουν το  εισόδημά τους να περιορίζεται  στο ελάχιστο, ειδικά φέτος  λόγω της χαμένης ελαιοπαραγωγής λόγω του δάκου και του γλοιοσπόριου, των καιρικών φαινομένων όπως η ανεμοθύελλα που έπληξε ελαιοκομικές περιοχές στην περίοδο της συγκομιδής, εκτός του ότι  οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν τα ζώα τους λόγω των εξευτελιστικών τιμών που πωλούν τα προϊόντα τους, αυτή την φορά είχαν να εκφράσουν και τις  έντονες αντιδράσεις  τους για την κλήτευση συναδέλφων τους, του κόμβου της Νίκαιας, σε δίκη για παρακώλυση της κυκλοφορίας από τον εισαγγελέα Λάρισας.  Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χ. Γιαννόπουλος κατήγγειλε πως αυτό είναι το πραγματικό αντιλαϊκό  πρόσωπο της κυβέρνησης : μια συνεχίζει τις βάρβαρες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδηγούν σε αδιέξοδο και στο ξεκλήρισμα εκατοντάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και από τη άλλη επιστρατεύει τον αυταρχισμό και τη καταστολή ενάντια σε όποιους αγωνίζονται. Είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι θα σταματήσει τους δίκαιους αγώνες μας με τις διώξεις και τη καταστολή.

Γεγονός είναι ότι ο αγροτικός τομέας στην Ηλεία φέτος πάει από το κακό στο χειρότερο εξ αιτίας όλων των παραγόντων που προαναφέραμε, καθώς και εξ αιτίας των καιρικών φαινομένων για το λόγο αυτό ζητούν να μην τολμήσει ο ΕΛΓΑ να απορρίψει τις αιτήσεις για αποζημιώσεις τους. 

Ζητούν εν ολίγοις  αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί. Ο ΕΛΓΑ να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές κλπ 

Μετά το τέλος της πορείας κάλεσαν  όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους να συνεχίσουν τον αγώνα τους «για τη ζωή μας για τη ζωή των οικογενειών μας».

Πηγή: ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.