Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 09:49

Χρ. Βαλιανάτος: Να αποζημιωθούν οι αγρότες της Ηλείας για τις ζημιές από τον καύσωνα

 

Επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρούτων, Λαχανικών, Σιτηρών, Ελαιολάδου Αμαλιάδας «Εύφορη Γη» - Οργάνωση Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας κ. Χρήστος Βαλιανάτος,

στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, στον Υφυπουργό κ. Σκρέκα, τους Βουλευτές του Νομού Ηλείας και στον ΕΛΓΑ, ζητώντας τους να μην εξαιρεθεί η Ηλεία από τις αποζημιώσεις για ζημιές στη βιομηχανική ντομάτα, κηπευτικά και κορινθιακή σταφίδα λόγω καύσωνα, αφού ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει τις περιοχές όπου η θερμοκρασία έφθασε τους 40 βαθμούς Κελσίου και σε περιοχές της Ηλείας η θερμοκρασία έφτασε τους 39,8 βαθμούς.

Ο κ. Βαλιανάτος στην επιστολή του αναφέρει αναλυτικά:

«Αγανακτισμένοι οι παραγωγοί μας για τις ζημίες που έχουν προκύψει στη βιομηχανική τομάτα, κηπευτικά, κορινθιακή σταφίδα από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες που επικρατήσαν στο Νομό μας. Παρόλα αυτά ο ΕΛΓΑ Πάτρας απορρίπτει τις αιτήσεις των παράγωγων από Βαρθολομιο μέχρι Νέα Μανωλαδα διότι δεν πέρασαν τους 40° C. Λειτουργώντας μόνο με εικασίες και χωρίς να λάβει υπόψιν τις κατά τόπους υψηλές θερμοκρασίες.

Έχουμε καταγεγραμμένη θερμοκρασία 39,8° C στο Καπελέτο το οποίο βρίσκεται βόρεια του Νομού. Εμείς πιστεύουμε στην παρέμβαση των υπευθύνων του ΕΛΓΑ έτσι ώστε οι παραγωγοί μας να κάνουν αιτήσεις και να αποζημιωθούν .

Σε διαφορετική περίπτωση η Ομάδα Παραγωγών θα στηρίξει τους παραγωγούς με κάθε νόμιμο μέσο».

ΠΗΓΗ:https://www.ilia24.gr

Σχετικά Άρθρα