ilia24.gr
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 18:55

Ελαιοπαραγωγοί της Ηλείας: «Κάποιοι σπέρνουν τρόμο για να θερίσουν …κέρδη.».

 

Την αρχική έκπληξη την  διαδέχτηκε ο θυμός.

Ο λόγος για χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς που δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν πριν λίγες μέρες διάβαζαν σε καθημερινή τοπική εφημερίδα περί «προσβολής του ελαιοκάρπου από γλοιόσπορο» … «κινδύνου απώλειας της παραγωγής» … «εξασθενημένης ποιότητας» … κτλ . Αρχικά όλοι νόμισαν ότι η προσβολή αφορά κάποια άλλη περιοχή αφού ο καθένας γνώριζε , ήταν βέβαιος,  ότι στην δική του περιοχή δεν υφίσταται τέτοιο φαινόμενο. Όμως κατόπιν επικοινωνιών όλοι διαβεβαίωναν όλους ότι στην περιοχή του δεν υπάρχει γλοιόσπορος . Δεν πέρασαν λίγα 24ώρα και  η  απορία  μετατράπηκε σε  εκνευρισμό.

          Το olympianews .gr  επικοινώνησε με αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ωλένης. 

«Θέλουν να πάρουν τζάμπα το λάδι»

PANAGIOTOPOYLOS NIKOS

Τα μέλη του Δ.Σ.  Αγροτικού Συλλόγου Χειμαδιού – Σοπίου από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι «κάτι παίζεται εδώ».

«Κάποιοι έξυπνοι μεγάλο επιχειρηματίες που είναι και έμποροι λαδιού και κάποιοι γεωπόνοι προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο ότι υπάρχει γλοιοσποριο στις ελιές για να μας πάρουν το λάδι τζάμπα. Τους ΠΡΟΚΑΛΩ ανοιχτά να έρθουν στο Χειμαδιό και να πάμε στα κτήματα να μας δείξουν που υπάρχει γλοιοσποριο...αν δεν υπάρχει όμως θα υποστούν τις συνέπειες...» λέει ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Νίκος Παναγιωτόπουλος φανερά εκνευρισμένος.

XRISTOPOYLOS TRYFONAS

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Τρύφωνα Χριστόπουλου μέλους του Συλλόγου ο οποίος λέει με θυμό
«Δεν μπορεί ο κάθε πονηρός να βγαίνει και να δηλώνει τέτοια πράγματα στις πλάτες των αγροτών...
Με τον κόπο μας και την περιουσία μας δεν θα παίζει κανείς κύριοι...
Από εδώ και πέρα θα μας βρίσκεται απέναντι σας και δεν θα σας αρέσει καθόλου...».

 «Πολύ καλή ποιοτική χρονιά» 

BOMPIRHS THANASHS

          Ο Θανάσης Βομπίρης αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας έχει σφαιρικότερη εικόνα για το νομό. Δεν υπάρχει κάποια περιοχή που να έχει ενημερώσει ότι έχει προσβληθεί από γλοιόσπορο.  Αναφερόμενος στο θέμα μας λέει « Κατ αρχήν δεν σας κάνει εντύπωση που το θέμα το ανακοίνωσαν κάποιοι που δεν είναι αγρότες. Αυτό και μόνο  είναι απορροίας άξιο. Ενδιαφέρονται πιο πολύ αυτοί για μας, παρά εμείς για μας?».

Συνεχίζοντας  ο Θανάσης Βομπίρης   μιλώντας επ’ ακριβώς για το θέμα τονίζει. «Φέτος οι ελιές είναι από πλευράς ποιότητας οι καλύτερες των τελευταίων ετών. Δεν παρουσιάζουν το παραμικρό πρόβλημα. Ο καρπός είναι πεντακάθαρος. Από κει και πέρα το παιχνίδι  παίζεται από κάποιους που οπωσδήποτε  θα έχουν όφελος από την διασπορά αυτού του είδους της «ενημέρωσης».» 

 «Κατασκευασμένος ο θόρυβος!» 

PLASTOYRGOS MIXALHS

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου Μιχάλης Πλαστουργός αναφερόμενος στο θέμα μας λέει ότι

«Είμαστε μπροστά σε μια πολύ καλή σεζόν για το λάδι. Η παραγωγή θα είναι εξαιρετική  με πολύ καλή ποιότητα και σημαντικές αποδόσεις.»  

Ο Μιχάλης Πλαστουργός και ως εργαζόμενος στην δακοκτονία αλλά και ως υπεύθυνος του συνεταιριστικού ελαιοτριβείου στο Λαμπέτι γνωρίζει από πρώτο χέρι τα  θέματα της ελιάς για αυτό κάνει λόγο   «δικές του διαπιστώσεις». Τέλος ως προ στον θόρυβο που έχει ξεσπάσει λέει  «να μην ανησυχούν οι αγρότες  ο θόρυβος περί του γλοιοσπόριου είναι  «τεχνητός» … προκειμένου οι έμποροι να κρατήσουν χαμηλές τις τιμές του προϊόντος.».

ΠΗΓΗ: olympianews.gr - ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.