ilia24.gr
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 10:01

ANTRE LEU από τον Πύργο: Τροφές-δηλητήριο στο τραπέζι μας!

 

Σοκαριστικά στοιχεία για όσα μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ασφαλή φυτοφάρμακα, για το πώς φτάνουν στο τραπέζι μας και κυρίως το πόσο ευθύνονται για δεκάδες ασθένειες που προσβάλλουν παραγωγούς και καταναλωτές αλλά πάνω από όλους τα παιδιά,

κατέθεσε χθες κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, «Μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων» ο Αυστραλός συγγραφέας και βιοκαλλιεργητής ANTRE LEU, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν στο δημαρχείο του Πύργου ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών του νομού μας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου.

΄Ένα βιβλίο που στηρίζεται σε σαράντα χρόνια εμπειρίας και επιστημονικής τεκμηρίωσης από την πλευρά του ενώ στην Ελλάδα εκδόθηκε από το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής.

Ο συγγραφέας κατέρριψε την παγιωμένη πεποίθηση ότι τα φυτοφάρμακα είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται κατά τις οδηγίες που τα συνοδεύουν, απέδειξε με στοιχεία ότι αντίθετα με όσα έχουν υιοθετήσει ρυθμιστικές αρχές και κράτη είναι άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό και το περιβάλλον και αναρωτήθηκε τι είδους πολιτισμό είναι αυτός που επιτρέπει να δηλητηριάζονται τα παιδιά ήδη από την ώρα που τα κυοφορεί η μάνα τους!

Υπό το πρίσμα αυτών των αποκαλυπτικών στοιχείων, κατέδειξε ότι το υψηλό κόστος των βιολογικών προϊόντων είναι τίποτα μπροστά στο κόστος που πληρώνουμε σε ανθρώπινες ζωές ( και τη ζημιά που προκαλούμε στον πλανήτη γη- από την χρήση των φυτοφαρμάκων στην παραγωγή της τροφής μας.

Ο ίδιος κατέληξε αισιόδοξα ότι στο άμεσο μέλλον όλοι θα υποχρεωθούν να δεχθούν ότι μπορούμε όλοι μας να τραφούμε σωστά και καλά χωρίς το φόβο για τις τρομακτικές βλάβες των φυτοφαρμάκων στην υγεία μας.

Τον συγγραφέα καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Βιοκαλλιεργητών του νομού μας Ανδρέας Βαρώτσος –εκ των μεταφραστών του βιβλίου – και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου κ. Κατσαρός ο οποίος μάλιστα επεσήμανε την σύνδεση υγείας – διατροφής με τη χρήση φυτοφαρμάκων καθώς στην Ηλεία εξ αιτίας ακριβώς των εντατικών καλλιεργειών παρατηρούνται πολύ υψηλά ποσοστά καρκινοπαθών σε σχέση με τον μέσο όρο σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

FYTOFARMAKA EKDHLOSH 2

Χαιρέτισε επίσης ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος μεταφέροντας και το ειδικό ενδιαφέρον του δημάρχου κ. Αντωνακόπουλου ο οποίος απουσίαζε εκτός Ηλείας χθες.

Μετά την παρουσίαση – την μετάφραση έκανε η κ. Φράγκου-Μερκούρη – ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παραβρισκόμενους και συζήτηση με τον κ. ANTRE LEU, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ήρθε στην Ελλάδα με δικά του έξοδα, για να μιλήσει σε Θεσσαλονίκη Πάτρα και τέλος στην Αθήνα στην Γεωπονική Σχολή παρουσιάζοντας το βιβλίο του.

FYTOFARMAKA EKDHLOSH 3

ΠΗΓΗ:https://ilia24.gr/

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.