ilia24.gr
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 19:01

 Εκτός λειτουργίας δυο αντλιοστάσια του Πύργου !

Ν. Φάμελος : «φουρνέλο»  στην οικονομία του τόπου από τη  ΔΕΗ

Με αναφορά στον εισαγγελέα Ηλείας για την προστασία των καλλιεργειών από πλημμυρικά φαινόμενα « απάντησε» ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού –Πηνειού Ν. Φάμελος στην αιφνιδιαστική διακοπή της ηλεκτροδότησης του Α ΤΟΕΒ Πύργου ( περιοχή Σπιάντζας –Καταραχίου και του αντίστοιχου του Λαμπετίου,  από τη ΔΕΔΗΕ.

Μια κίνηση για την οποία δεν υπήρξε ενημέρωση από πλευράς ΔΕΔΗΕ προς τον ΓΟΕΒ (ως όφειλε όπως καταγγέλλει ο κ. Φάμελος) ώστε ο Οργανισμός να προβεί σε μείωση της διαθέσιμης ποσότητας του νερού άρδευσης από το φράγμα Αλφειού για να μην υπάρξει  κίνδυνος πλημμυρών.

 

Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού 

Πέραν τούτου ο κ. Φάμελος, μίλησε για σκοπιμότητα από πλευράς ΔΕΔΗΕ, καθώς αυτή την περίοδο οι καλλιέργειες βρίσκονται στο « πικ» της παραγωγής και μάλιστα στις εκτάσεις που αρδεύονται από το δίκτυο της ζώνης του Αλφειού υπάρχουν μεγαλοκαλλιεργητές που κόβουν για να εξάγουν αυτή τη στιγμή τα προϊόντα τους ( π.χ καρπούζι ) και ενώ οι ίδιοι έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους προς τους ΤΟΕΒ δεν μπορούν να ποτίζουν! Αυτή η ενέργεια «βάζει φουρνέλο στην οικονομία του νομού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελος, που ζήτησε παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Γ. Σταθάκη αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού. « Αυτοί που δεν πληρώνουν είναι γιατί δεν είναι σε θέση να πληρώσουν» είπε ο κ. Φάμελος και αναρωτήθηκε γιατί δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση των ΤΟΕΒ στη ΔΕΔΗΕ να καταβάλλουν το 10% των οφειλών τους τώρα και τα υπόλοιπα να ρυθμιστούν σε 100 δόσεις. Στον έναν  ΤΟΕΒ μάλιστα που πλήρωσε αυθημερόν, το 10 % αντιστοιχεί  σε 75.000 ευρώ !

 

Πολιτικά παιχνίδια και ιδιωτικά συμφέροντα

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ, επέμενε στην αποδοχή της πρότασης, που είναι και πρόταση  του προέδρου των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων Β. Αγοραστού. «Δεν μπορούν οι ΤΟΕΒ να καταβάλλουν το 30% των οφειλών τους τώρα και τα υπόλοιπα σε 20 δόσεις.  Είναι σαν να απαιτούσαν  οι δανειστές μας να αποπληρωθεί το χρέος της Ελλάδας  σε δυο χρόνια» είπε ο κ. Φάμελος και συνέχισε: « Αυτή η συμπεριφορά από την ΔΕΔΗΕ, που θέλει να υποστηρίζει ότι είναι συνέχεια της ΔΕΗ, θυμίζει άλλες εποχές και παραπέμπει σε πολιτικά παιχνίδια, τα οποία δεν μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρει να έχει ο κόσμος να ποτίσει. Τα χρέη των ΤΟΕΒ δεν εμφανίστηκαν την τελευταία 3τριετία. Συσσωρευτήκαν από τα  χρόνια που προηγήθηκαν, λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής και της τιμής του ρεύματος. Όταν ήταν πολύ μικρότερα (το 2000 -2006) η ΔΕΗ πάλι έκοβε το ρεύμα για να εμφανίζονται κάποιοι ως «σωτήρες» που κατόπιν «ενεργειών τους» ξανανέβαιναν οι διακόπτες… Εδώ μιλάμε για ιδιωτικά  συμφέροντα που παίζουν και πολιτικά παιχνίδια…Ήδη απειλούν με διακοπή ηλεκτροδότησης και τα ΤΟΕΒ Επιταλίου και Πελοπίου…» είπε ο κ. Φάμελος μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου μετά την κατάθεση της αναφοράς στην εισαγγελία.

75 χιλ είναι λίγα;

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Πέτρου Θεοδωρελλου, ο οποίος ως νέος πρόεδρος είπε πως καταβάλει υπερπροσπάθειες για να μαζέψει τα χρέη του ΤΟΕΒ, ότι κατάφεραν να δώσουν 75 χιλ ευρώ στη ΔΕΔΕΗΕ που τους έκοψε το ρεύμα, ότι είναι αδύνατον να μαζέψουν το 30% των οφειλών από τους παραγωγούς άμεσα και  να καταβάλλουν  σε είκοσι δόσεις τα υπόλοιπα και κατέληξε  πως ο ίδιος θα παραιτηθεί αν δεν βρεθεί λύση γιατί δεν θέλει να είναι αυτός «που θα κλείσει τον ΤΟΕΒ» 

 

Πηγή:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.