Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 22:03

Δρομολογείται η μεταφορά του ΤΕΙ Γεωπονίας Αμαλιάδας στην Πάτρα ;- Οφείλουν απαντήσεις στους Ηλείους

«Μπαλάκι», ελέω  μικροπολιτικής, οι σπουδαστές του 

 

Χρόνια τώρα και συγκεκριμένα από το 2012, από την εποχή δηλαδή που οι πρόεδροι των ΑΤΕΙ  ενόψει της εφαρμογής του σχεδίου « Αθηνά» κατέθεταν προτάσεις για τα Ανώτερα Τεχνολογικά Ιδρύματα «έπαιζε» μεταξύ άλλων , η πρόταση κατάργησης των τμημάτων του ΑΤΕΙ Πατρών και η μεταφορά τους στην έδρα του ιδρύματος. Το τμήμα της Αμαλιάδας, δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Με την λαίλαπα « Αθηνά» διαλύθηκε το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο και  μεταφέρθηκε οριστικά το αντίστοιχο  της Αμαλιάδας, στην Πάτρα!

Ωστόσο το «χάπι» κατά της οργής της τοπικής κοινωνίας «χρυσώθηκε» με την δημιουργία του υπερ-τμήματος στον Πύργο (ουδείς έχει αντιληφθεί ακόμα το πολυσύνθετο του αντικειμένου του και του αντικρίσματος του πτυχίου των παιδιών που αποφοιτούν από αυτό), αλλά και την δημιουργία του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπονίας στην Αμαλιάδα ( με υποσχετική για κατεύθυνση και στην κτηνοτροφία).

Όλοι χαιρέτησαν το γεγονός ότι τουλάχιστον στην Αμαλιάδα δημιουργείται ένα βιώσιμο τμήμα, συνδεδεμένο με τις ανάγκες του κατά βάση αγροτικού νομού μας.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν όλο και εδραιώνονταν η πεποίθηση πως το Τμήμα αυτό έχει μέλλον, όλο και κάποια βήματα γίνονταν – έστω και σε επίπεδο προτάσεων -στην κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσή του : Η μεταφορά του υπερσύχρονου  Εδαφολογικού Εργαστηρίου στην Αμαλιάδα, η προσπάθεια για παραχώρηση του πρώην Ινστιτούτου Κοροίβου για πειραματικές καλλιέργειες σε συνεργασία με το ΤΕΙ της πόλης, η ανακοίνωση μεταπτυχιακών στο συγκεκριμένο ΤΕΙ, η πρόσφατη παρέμβαση της κας Σαλτάρη ως μέλους τη επιτροπής Τεχνολογίας, για το εργαστήριο Εδαφολογίας  που βρίσκεται στο ΤΕΙ Αμαλιάδας, αλλά και η προκήρυξη μελέτης για την κατασκευή φοιτητικής εστίας, εστιατορίου και αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων για το ΤΕΙ Αμαλιάδας προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ η οποία αναμένεται άμεσα όπως δήλωσε ο υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης !

Όλα τα παραπάνω  έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση  της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΙ  (στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος των φοιτητών του παραρτήματος  Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδας), για μετεγκατάσταση του τμήματος στην έδρα του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας στην Πάτρα, πρόταση που όπως ήταν επόμενο προκαλεί τους ίδιους τους σπουδαστές, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Τελικά τι ισχύει ; Πάμε για κατάργηση –μεταφορά ή για αναβάθμισή του Τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας;

Την εποχή  του εφησυχασμού πολιτών και αιρετών,  πολλά μπορούν να συμβούν.

Εξάλλου ως τώρα  δεν υπήρξε  καμιά συνέπεια (οποιασδήποτε μορφής), για όσους μοίραζαν  υποσχέσεις και  οράματα, τα οποία και  έμειναν σε επίπεδο πρωτοσέλιδου τοπικών εφημερίδων!

Σήμερα, που δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο, μεταφοράς της λειτουργίας των παραρτημάτων Αμαλιάδας (και Πύργου για να μην ξεχνιόμαστε)  του ΑΤΕΙ  Πατρών, θα έπρεπε να  ηχεί  στα αυτιά μας ως καμπάνα !

Και επειδή τα «γιατί» είναι πολλά, και  έχουν να κάνουν και με την ως σήμερα λειτουργία των Τμημάτων ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα, το στελεχιακό δυναμικό τους, την επάρκειά του ( δεν αναφερόμαστε στην επιστημονική επάρκεια), την διοικητική υποστήριξη, την υλικοτεχνική υποδομή τους, τα προβλήματα στην ανάθεση εργασιών, στην πρακτική των φοιτητών κ.α. μήπως το αρμόδιο υπουργείο να απαντήσει υπεύθυνα ; Ο Ηλείος υφ. Παιδείας ;

Οι όποιες  αποφάσεις, έχουν δρομολογηθεί  χωρίς  τους Ηλείους για τους Ηλείους ;

FOITHTES TEI XRISTODOYLOPOYLOS 2

FOITHTES TEI XRISTODOYLOPOYLOS 2

Συνάντηση φοιτητών- Χριστοδουλόπουλου

Αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας, μετέφεραν  το μεσημέρι της Παρασκευής τα μέλη του νέου Δ.Σ  των φοιτητών του ΤΕΙ Αμαλιάδας  στον δήμαρχο Ήλιδας  Χ. Χριστοδουλόπουλο  με τον οποίο συναντήθηκαν για θέματα που άπτονται της λειτουργίας του ΤΕΙ  ( φωτισμός, δρόμος, μεταφορά από και προς το κέντρο της πόλης συμμετοχή των σπουδαστών σε ημερίδα για το καρπούζι κ.α ).

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Χριστοδουλόπουλος υπεραμύνθηκε του ενδιαφέροντος που έχει επιδείξει ως σήμερα η δημοτική αρχή για το ΤΕΙ και τα προβλήματα των φοιτητών καθώς και της συνεχούς συνεργασίας που έχει καθιερώσει με τους εκπροσώπους των φοιτητών, ενώ αναφέρθηκε και στην ενοικίαση για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά , είκοσι δωματίων για την φιλοξενία απόρων φοιτητών, έως ότου ανεγερθεί η φοιτητική εστία. Επανέλαβε δε ότι δεν υπάρχει η δικαιολογία  της απόστασης από την έδρα του ΤΕΙ στην Πάτρα για τους καθηγητές που διδάσκουν στην Αμαλιάδα, τονίζοντας εκ παραλλήλου ότι δεν υπάρχει καταλληλότερη περιοχή και περιβάλλον για την ανάπτυξη της σχολής τους,  με χιλιάδες καλλιεργούμενα στρέμματα, αγροτικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες καθώς και εταιρείες εξαγωγών αγροτικών προϊόντων με τις οποίες μπορούν να συνεργαστούν μετά την αποφοίτησή τους.

Ο εκπρόσωπος των φοιτητών που μετείχε στην συνέλευση του ΤΕΙ στην Αμαλιάδα είπε  ότι εκεί στο πλαίσιο αναπτυξιακού προγραμματισμού   τέθηκαν οι προτάσεις που αφορούσαν στην ανάπτυξη του Τμήματος Γεωπονία αλλά και την μεταφορά του, πρόταση που ο ίδιος καταψήφισε ενώ τόνισε ότι κακώς οι δυο αυτές προτάσεις «συμψηφίστηκαν». Παράλληλα διευκρίνισε πως στην Γ.Σ. στην Αμαλιάδα υπήρξε ισοψηφία σε ό,τι αφορά την μεταφορά του Τμήματος από την Αμαλιάδα και μέτρησε η διπλή ψήφος του Προέδρου ! 

FOITHTES TEI XRISTODOYLOPOYLOS 3

FOITHTES TEI XRISTODOYLOPOYLOS 3

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

 

Σχετικά Άρθρα