ilia24.gr
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 16:30

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ υπό την αιγίδα της Ένωσης το Μουσείο Ραδιοφώνου του Ρ/Σ Αμαλιάδας-Φωτό

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου συνεδρίου των Δημοτικών ΜΜΕ,

που διεξήχθησαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με την συμμετοχή του Ραδιοφωνικού σταθμού Αμαλιάδας (ΗΛΙΔΑ 91,1) και την εκπροσώπηση του από τον διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού  κ. Θεόδωρο  Τσαπάρα.

 

 Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου

 

Το συνέδριο ήταν  αφιερωμένο  στον Δημήτρη Κεϊμπίνο, αντιπρόεδρο του Δημοτικού ραδιοσταθμού στο Ηράκλειο, έναν ακούραστο “εργάτη” της αυτοδιοίκησης  και του “Επικοινωνία 94”, που από το 1ο συνέδριο στην Τρίπολη και σε κάθε συνάντηση έδινε και δίνει δυναμικό παρόν στην Ένωση.

Την ευθύνη διοργάνωσης του συνεδρίου – που τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ – είχε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής “Επικοινωνία 94” με επικεφαλής την Μαίρη Αρώνη, Β’ Αντιπρόεδρο της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ, που ομολογουμένως κέρδισε τις εντυπώσεις από την άρτια οργάνωση, γεγονός που επισημάνθηκε από το σύνολο των συνέδρων.

Ο κ. Θεόδωρος Τσαπάρας δώρισε αντίτυπα με υπογραφή και αφιέρωση του βιβλίου   «Εδώ Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδος…» ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ του ιστορικού-ερευνητή κ. Λεωνίδα Καρνάρου, μαζί με το γραμματόσημο για τα 50 χρόνια του σταθμού στον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Νίκο Μπάμπαλο και στην κα. Μαίρη Αρώνη που είχε την ευθύνη για την οργάνωση του συνεδρίου.

Η  Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος  έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Ραδιοφωνικό Μουσείο Αμαλιάδας  και αναμένεται το προεδρείο να  παραβρεθεί στην τελετή των εγκαινίων , να υπάρξει  συνάντηση με τον δήμαρχο Ήλιδας έτσι ώστε να συζητηθούν οι εξελίξεις  και οι νομικές διαδικασίες για   να τεθεί το μουσείο υπό την αιγίδα της Ένωσης για την προστασία και συντήρηση του.

Επιθυμία όλων των συνέδρων είναι  να διοργανωθεί κάποιο από τα  μελλοντικά  συνέδρια της Ένωσης στην Αμαλιάδα.

 Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, βράβευσε το δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, για την αποφασιστικότητά του να αναλάβει την πρωτοβουλία και να οργανώσει το πρώτο συνέδριο στην Τρίπολη, που αποτέλεσε την αφετηρία για την δημιουργία της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος.

 Στις εργασίες του συνεδρίου έλαβαν μέρος εκπρόσωποι 17 από τους 18 δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας,  που συμμετέχουν στην Ένωση,  ενώ χαιρέτησαν τις εργασίες του συνεδρίου εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων,  η Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μαρία Αντωνιάδου εκπροσωπώντας την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ Παναγιώτης Μαυράκης.

Στο τέλος των εργασιών του τρίτου συνεδρίου οι σύνεδροι ομόφωνα ενέκριναν το ακόλουθο ψήφισμα:

 «Η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος, Στο 3ο συνέδριο της ζητά:

 – Την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, αξιοποιώντας την 30χρονη εμπειρία που απέκτησαν στην υπηρεσία των δημοτών και των πολιτών γενικότερα αναδεικνύοντας την πολιτιστική και κοινωνική ζωή καθώς και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών με νηφαλιότητα πλουραλισμό και αντικειμενικότητα.

 – Επιμένουμε στην εξαίρεσή μας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς αδειοδότησης, τόσο για τις άδειες εκπομπής, όσο και της παροχής ψηφιακού σήματος.

 Ζητούμε από το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής να κάνει δεκτές τις τεκμηριωμένες προτάσεις που καταθέσαμε ήτοι:

  1. 1. Η πολιτεία σε περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν μεγάλες πόλεις και λειτουργούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, να παραχωρήσει έναν δίαυλο περιφερειακής κάλυψης, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους.
  1. 2. Σε κάθε περιοχή απονομής να  διατεθεί ένας περιφερειακός Δίαυλος, για την χρήση από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ενδεχομένως και από άλλους κοινωνικούς φορείς όπως, ενώσεις καταναλωτών, πανεπιστήμια κλπ.
  1. 3. Στην περιοχή της Αττικής, όπου η ΕΡΤ έχει εγκαταστήσει πιλοτικά ένα σύστημα ψηφιακής μετάδοσης, να παραχωρήσει στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς ένα δίαυλο για επίσης πιλοτική μετάδοση.  Ανάλογη παραχώρηση μπορεί να γίνει εάν η ΕΡΤ εγκαταστήσει δίαυλο πιλοτικής μετάδοσης και σε άλλη περιοχή, πχ στη Θεσσαλονίκη.

 Ζητούμε επίσης:  – Να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού που έχουν μορφή ΝΠΙΔ.

Να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού όλων των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό άλλο καθεστώς λειτουργίας.

– Τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους με το απαραίτητο προσωπικό των ειδικοτήτων που απαιτούνται και την επαρκή επιχορήγηση τους από τους δήμους.

 Τη  δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού σε και από άλλες υπηρεσίες του Δήμου, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και για όσο αυτές υπάρχουν, καθώς και τη δυνατότητα εθελοντικής μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού.

Θέτουμε υπό την αιγίδα της Ένωσης το Μουσείο Ραδιοφώνου του  δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αμαλιάδας.

Το  επόμενο συνέδριο της Ένωσης το 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη».

Στην Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος συμμετέχουν: Αθήνα 98,4 (Δήμος Αθηναίων), Κανάλι 1 (Δήμος Πειραιά), Επικοινωνία 94 (Δήμος Ηρακλείου Αττικής), Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5 (Δήμος Τρίπολης), TV100, FM100 και 100,6 (Δήμος Θεσσαλονίκης), Σφαιρικός 99,3 (Δήμος Αλεξανδρούπολης), Attica TV (Δήμος Ασπροπύργου), Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων (Δήμος Ιωαννίνων), Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης (Δήμος Κατερίνης), “Όμορφη Πόλη” – Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης (Δήμος Ξάνθης), Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας (Δήμος Ορεστιάδας), Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, (Δήμος Πρέβεζας), Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση (Δήμος Σύρου), Δημοτική Ραδιοφωνία Πολυγύρου (Δήμος Πολυγύρου), Ήλιδα 91,1 (Δήμος Αμαλιάδας), Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας (Δήμος Λάρισας), Δημοτική Ραδιοφωνία Λευκάδας “Καρυά 96,7” (Δήμος Λευκάδας)

 

Πηγή:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.