ilia24.gr
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 10:05

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας: «Με 10 εφημερίες το μήνα δεν είμαστε νοσοκομείο αλλά Κέντρο Υγείας!»

 

Ήταν ίσως μια από τις ελάχιστες φορές που καταγράφηκε, με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, η πραγματικότητα αναφορικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Ήταν ίσως από τις ελάχιστες φορές που ακούστηκαν ονόματα ειπώθηκαν οι κινήσεις που γίνονται για να υποβαθμιστεί και στο τέλος να κλείσει οριστικά το σημαντικό αυτό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας.

Όπως λοιπόν, το μεσημέρι της Τρίτης, ανακοινώθηκε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων στο ίδρυμα παρουσία, όλων των γιατρών και του διοικητή του, το βασικό ρόλο στον τομέα υγείας του νομού μας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας κ Ξανθός, στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ Σωκράτη Σωτηρόπουλο διαδραματίσει το νοσοκομείο του Πύργου. Η συγκεκριμένη νοσηλευτική μονάδα, θα εφημερεύει σε επίπεδο νομού όλο το μήνα και το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, θα λειτουργεί συμπληρωματικά για 7 στη συνέχεια 10 και το ανώτερο 14 εφημερίες. Επαναλαμβάνουμε, συμπληρωματικά όχι σε επίπεδο νομού και μόνο εάν οι συνθήκες – ικανός αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αριθμός εφημεριών – το επιτρέπουν. Ο υπουργός επίσης ξεκαθάρισε πως στην Ηλεία θα υπάρχει κοινό εφημεριακό πρόγραμμα με προτεραιότητα πάντα το νοσοκομείο του Πύργου, απόφαση η οποία, όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ του σωματείου και πρώην πρόεδρος ο κ Βασίλης Μιχαλόπουλος, δεν υλοποιήθηκε από τον διοικητή του ΓΝΝ Ηλείας κ Κώστα Διαμαντόπουλο και αυτό, όπως είπε «μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ίδια την ύπαρξη του νοσοκομείου Αμαλιάδας». Μάλιστα ο κ Μιχαλόπουλος πρότεινε, όλοι –γιατροί και νοσηλευτές – να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα ώστε «η διοίκηση του ΓΝΝ Ηλείας η οποία πράττει αντίθετα από τις βουλές του Υπουργείου να μπει στη θέση της». Για την προσπάθεια αποδυνάμωσης του νοσοκομείου Αμαλιάδας σε όλα τα επίπεδα μίλησε και ο διοικητής του κ Γιάννης Λέντζας τονίζοντας «σε λίγο και εγώ δεν θα μπορώ να υπογράψω κανένα έγγραφο αφού θα μας έχουν πάρει όλες τις αρμοδιότητες».

nosokomeio 2

nosokomeio 2

«Η διοίκηση του ΓΝΝ Πύργου μας κοροϊδεύει»

Στην ίδια γενική συνέλευση τέθηκε και το θέμα της μετακίνηση των γιατρών της παθολογικής προς τον Πύργο για την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών. Όπως είπαν, είναι τουλάχιστον αδιανόητο, να αποδυναμώνεται το νοσοκομείο της Αμαλιάδας από γιατρούς, τη στιγμή που το αντίστοιχο ίδρυμα του Πύργου διαθέτει αλλά για λόγους που γνωρίζει μόνο η διοίκησή του, δεν πιέζονται να εφημερεύσουν. «Ας στείλουν πρώτα εντέλλεσθε στου γιατρούς του Πύργου για τις εφημερίες και ύστερα ας έρθουν σε εμάς» ήταν η πρόταση που τέθηκε προς συζήτηση, ως μέτρο αντίδρασης στην μετακίνηση των γιατρών με τον κ Λέντζα να συμπληρώνει «έχω ήδη στείλει επιστολή στη διοίκηση του ΓΝΝ ζητώντας να μην μετακινούνται οι παθολόγοι μας προς τον Πύργο χωρίς να έχω λάβει απάντηση». Παίρνοντας το λόγο ο γιατρός κ Κώστας Καραΐνδρος είπε «για να λέμε πως έχουμε νοσοκομείο θα πρέπει να λειτουργούμε όλο το μήνα. Δεν μπορούμε να εφημερεύουμε για 10 ημέρες και τις υπόλοιπες 20 να είμαστε Κέντρο Υγείας ή και χειρότερα. Έτσι όχι δεν πάμε πουθενά αλλά οδηγούμαστε στην καταστροφή. Η διοίκηση του ΓΝΝ Πύργου μας κοροϊδεύει». Εμείς, συμπλήρωσε «τώρα που επιτέλους θα έχουμε –παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο- επιστημονικό συμβούλιο θα καταρτίσουμε το πρόγραμμά μας και καλούμαστε όλοι να παλέψουμε για να παραμείνει το ίδρυμα ως νοσοκομείο». Κλείνοντας ο κ Καραΐνδρος είπε πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις με την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ προκειμένου να γίνουν γνωστές οι κινήσεις της διοίκησης του ΓΝΝ Πύργου που «ναρκοθετούν τη λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας».

nosokomeio 1

nosokomeio 1

Η σύσκεψη με τον κ Ξανθό

Νωρίτερα ο κ Σωτηρόπουλος αναφερόμενος στη σύσκεψη που είχε με τον κ Ξανθό είπε πως ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως το νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν θα τύχει υποβάθμισης. Δεσμεύτηκε πως δεν θα ανασταλεί η λειτουργία καμίας άλλης κλινικής του και ότι οι εφημερίες από 7 που σήμερα εκτελούνται θα αυξηθούν σταδιακά σε 10 και στη συνέχεια 14. Ο κ Σωτηρόπουλος ζήτησε από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν παρουσία του Υπουργού και το νοσοκομείο να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

nosokomeio 3

nosokomeio 3

ΠΗΓΗ:ilidakampos.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.