ilia24.gr
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 14:03

Βράβευσαν τους επιτυχόντες στον Δήμο Ήλιδας

Ζεστή και συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα στη βράβευση των νέων φοιτητών, των παιδιών που  κατάφεραν να εισαχθούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. 

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το δήμο Ήλιδας, στο αμφιθέατρο του νέου Πολυχώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στην Αμαλιάδα, το βράδυ του Σαββάτου.

Η βραδιά τους λοιπόν, καθώς ανταμείφθηκαν σ’ ένα μόλις βραβείο η αδιάκοπη προσπάθεια, η αγωνία και τελικά η επιτυχία τους  στην καθιερωμένη τιμητική βραδιά που διοργάνωσε και φέτος ο δήμος Ήλιδας, , πρωταγωνιστές ήταν οι νέοι αυτοί, αλλά και οι οικογένειές τους, που έβλεπαν τις προσπάθειές τους να δικαιώνονται με την εισαγωγή των παιδιών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Συνολικά βραβεύτηκαν 175 επιτυχόντες. Την εκδήλωση παρουσίασε η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Ήλιδας σε θέματα πολιτισμού, Ξένια Σαφαρή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, που τους συνεχάρη για την επιτυχία τους, καθώς και τους συνοδοιπόρους τους, γονείς και καθηγητές , αλλά τους παρότρυνε συνάμα κατά την διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής να πάρουν όλα τα εφόδια για να έχουν μία καλή επαγγελματική αποκατάσταση στον τόπο τους, που τόσο τους χρειάζεται.. Ακολούθησε ο βουλευτής  και πρώην υφυπουργός παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους φοιτητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς και αναφερόμενος στις αδιάκοπες προσπάθειες του Υπουργείου για τις μεταγγραφές των φοιτητών. Ακολούθως ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα παιδιά θα τα καταφέρουν καλύτερα από τους μεγάλους και επεσήμανε ότι όσοι διαχειρίζονται τα πράγματα πρέπει να δουλέψουν για να δώσουν την δυνατότητα επιστροφής των φοιτητών στον τόπο τους. Στην συνέχεια συγχαρητήρια έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο οποίος πόσο σημαντικό είναι να  δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τους νέους στη χώρα. Ενώ σύντομο χαιρετισμό εξέδωσαν ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, που κάλεσε τους φοιτητές να μην θέτουν όριο και πήχη στα όνειρά τους.

Ακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νώντας Παναγιωτόπουλος και ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος, κάλεσε τους νέους φοιτητές να αδράξουν την δυνατότητα που τους δίνεται, ενώ μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, ο συντονιστής του έργου των αντιδημάρχων του δήμου Ήλιδας Σπύρος Τζουλέκης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Όπω και η δημοτική σύμβουλος Νίκη Κοκκαλιάρη, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Τσεριώνης και Γιώργος Ζάρρας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος, ο εκπρόσωπος της 117 Π.Μ Ανδραβίδας Νίκος Δημόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Σιαψάλης, ο διοικητής του Τμήματος της Τροχαίας Ήλιδας Γιώργος Καρατζάς, ο πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης.

Το παρόν έδωσαν και η βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, η οποία ευχήθηαρχικά , αλλά στην πορεία απένειμε βιβλία ,ο υποψήφιος βουλευτής Σάκης Κότσιφας ο οποίος κάλεσε τους φοιτητές να παραμείνουν στον τόπο τους , ενώ ευχές έδωσε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Παναγιώτης Αδρακτάς.

Τέλος η βραδιά έκλεισε με την ομιλία των δύο διευθυντών σχολείων, του Εσπερινού σχολείου Αμαλιάδας Γιάννη Χριστόπουλου και του Λυκείου Σιμοπούλου Αβραάμ Μπούρα.

πηγή: ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.