ilia24.gr
Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 11:17

Γιάννης Χουζούρης:Στον αέρα το εφημεριακό πρόγραμμα του Ιουνίου – Χωρίς γυναικολόγο εδώ και δυο εβδομάδες το νοσοκομείο Αμαλιάδας

 

Καταπέλτης, το πρωί της Παρασκευής, ο διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας κ Γιάννης Χουζούρης.

Στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είπε πως παρ’ όλα όσα ακούστηκαν, μέσω δηλώσεων καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, το νοσοκομείο της πόλης «καρκινοβατεί» σε ότι αφορά τις εφημερίες, ενώ δεν υπάρχει απολύτως καμία αύξηση στις εισαγωγές ασθενών στην παθολογική κλινική. Δήλωσε πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όλη αυτή την κατάσταση έχει «η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας, αφού δεν καλύπτει ως όφειλε τα κενά του νοσοκομείου αλλά μόνο παίρνει γιατρούς» αλλά και «κάποιοι στην Αμαλιάδα οι οποίοι αγνόησαν τα πραγματικά προβλήματα ή θέλησαν να παίξουν δικά τους πολιτικά παιχνίδια στις δημοτικές εκλογές». Ανακοίνωσε πως το εφημεριακό πρόγραμμα του Ιουνίου βρίσκεται στον αέρα, ενώ εδώ και δυο εβδομάδες δεν υπάρχει γυναικολόγος στο νοσοκομείο.

«Το εφημεριακό καθεστώς καρκινοβατεί»

Ειδικότερα ο κ Χουζούρης είπε «Δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα από αυτά που είχαμε βάλει σαν στόχους στις αρχές Μαρτίου δηλαδή να είχαμε περισσότερες εφημερίες, να φτάναμε τον αριθμό 8 και να αυξάνονταν οι εισαγωγές – παραμονές στην παθολογική κλινική. Εδώ και δυόμιση μήνες, παρ’ όλο που έχει έρθει παθολόγος από την Αχαΐα και καλύπτει τις κλειστές εφημερίες τα Σαββατοκύριακα, δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Όταν λέμε διασυνδεόμενα νοσοκομεία, εννοούμε ότι οι γιατροί είναι όλοι σε μια δεξαμενή, είναι στη διάθεση της διοίκησης και όπου υπάρχουν κενά τα καλύπτουν. Και των τριών νοσηλευτικών μονάδων. Όπως γίνεται με τους παθολόγους που η Αμαλιάδας έχει 3 σε σύνολο 4-5 στο νομό και καλύπτουν τις ανάγκες του Πύργου, έτσι και η νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας, όταν έχει κενά θα έπρεπε να καλύπτονται. Λοιπόν αυτό δεν έγινε ποτέ. Και δεν έχει γίνει και για την Κρέστενα. Σε ειδικότητες όπως καρδιολόγος, πνευμονολόγος, αναισθησιολόγος. Γιατί το λέω τώρα; Απλά γιατί το ποτήρι ξεχείλισε με το θέμα του γυναικολόγου. Η γυναικολόγος που υπήρχε στην Αμαλιάδα πήρε άδεια και δεν υπήρξε αντικατάσταση, παρά την ποσότητα και την ποιότητα των γιατρών που υπάρχει στον Πύργο, η Αμαλιάδας έχει μείνει χωρίς γυναικολόγο εδώ και δυο εβδομάδες».

«Υπάρχουν γιατροί που παίζουν διάφορα ατομικά παιχνίδια»

Το εφημεριακό καθεστώς καρκινοβατεί, είπε στη συνέχεια «επιμένω ότι η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, δεν έχει κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει, για το θέμα των εφημεριών και της διαχείρισης του ιατρικού προσωπικού. Υπάρχει πρόβλημα. Τα κενά που δημιουργούνται δεν καλύπτονται ρωτώντας τον γιατρό εάν θέλει να πάει εδώ ή εκεί. Τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία έγιναν για να υπάρχει μια ευελιξία στο ιατρικό προσωπικό. Όταν υπάρχει κενό δεν κλείνει το νοσοκομείο. Καλώ λοιπόν όλους να παλέψουν για την ανάπτυξη και των τριών νοσοκομείων του νομού. Δεν γίνεται να είμαστε με ελάχιστες εφημερίες στην Αμαλιάδα, με τόσο κόσμο που ζει σε όλη τη Βόρεια Ηλεία. Δέχομαι και ευχαριστώ πολύ τους περισσότερους γιατρούς του νοσοκομείου μας που έβαλαν πλάτη όλα αυτά τα χρόνια για να λυθούν πολλά προβλήματα. Όμως υπάρχουν γιατροί που παίζουν διάφορα ατομικά παιχνίδια. Επιμένω ότι τα νοσοκομεία της Ηλείας θα πρέπει να αυτονομηθούν και να αναπτυχθούν από μόνα τους ή να φτιάξουμε ένα ίδρυμα με 450 κλίνες για να καλύπτει τις ανάγκες. Όταν όμως υπάρχουν στην Ηλεία νοσοκομεία με τον αριθμό των κλινών που έχουμε εμείς, δεν υπάρχει πολυτέλεια το ένα να πολεμά το άλλο. Εγώ θα πολεμήσω αυτό το φαινόμενο παρ’ όλο που κάποιοι σύμμαχοί μας εδώ στην Αμαλιάδα, το αγνόησαν ή θέλησαν να παίξουν δικά τους πολιτικά παιχνίδια στις δημοτικές εκλογές. Είμαστε στο αέρα αναφορικά με τις εφημερίες του Ιουνίου. Επιμένουν για 10 εφημερίες στο ορθοπεδικό αλλά στο παθολογικό δεν δέχονται κάτι άλλο από 30 εφημερίες ο Πύργος και ότι μείνει η Αμαλιάδα. Όμως ο παθολογικός τομέας είναι η καρδιά του νοσοκομείου. Χωρίς αυτόν δεν ζει»

ΠΗΓΗ:ilidakampos.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.