ilia24.gr
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 10:23

Λίμνη Πηνειού: Χαμένος παράδεισος!!!-ΦΩΤΟ

ΧΑΜΈΝΟΣ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟΣ!!!!! πρίν πολλά Χρόνια άλλαξε η πορεία του τόπου μάς. Χάθηκαν τα όνειρα, στο βυθό της λίμνης, τα παράκτια χωριά έχασαν τη γη τούς, τα σπιτια τους τη ζωή.

Η φυγη έγινε ο δρόμος, το εύκολο, πάνε για τόπους άγνωστους με όνειρα για κάτι καλύτερο. Λίγοι έμειναν οι άγαπη για το τόπο τους, ίσως ήταν πιο δυνατό από το καλύτερο αύριο τής πόλεις. Αλλά δίχως πόλεμο δεν κερδίζεις τη μάχη, έτσι αφέθηκαν χωρίς όνειρα, χωρίς δειψα, άφησαν το χρόνο να τους ξεθωριάσει δίχως επιστροφή. Φτάνοντας στο σήμερα και έχοντας κιοσι ποια από χρόνο, έχοντας φτάσει στο σημείο μηδέν, μήπως να κάναμε τα ερείπια και τη στάχτη λίπασμα για να ανθίσει ο ΧΑΜΈΝΟΣ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟΣ !!!!!!!! Λίμνη Πηνειού
Ίσως η ποιο όμορφη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. Με φόντο τους επιβλητικούς όγκους του Σανταμερίου και του Ερυμάνθου, να καθρεφτίζονται οι καταπράσινες βουνοπλαγιές στα γαλήνια νερά της. Ελαχιστα μακρια βρισκουμε την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα των Ηλείων, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων! Ήλιδα, περιμένοντας να την ανακαλύψουμε μαζί με την Λίμνη.
Η απαράμιλλη ομορφιά της με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα φιόρδ, τα μικρά νησάκια, που στέκουν διάσπαρτα, θα μαγέψουν τον επισκέπτη.

Πρέπει να αξιοποιηθούν:

  • οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν για την διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων, που με τα χρόνια θα μπορούσε να εξελίχθη σε χώρο αναψυχής αθλητών, ποδηλατών, περιπατητών.
  • Το δημοτικό αναψυκτήριο-εστιατόριο, βολεμένο στο ωραιότερο σημείο.
  • Δημιουργία παραλίμνιου δρόμου, τουριστικών καταλυμάτων, χώρων αναψυχής.
  • Καραβάκι που να κάνει το γύρο της λίμνης.
  • Δημιουργία εγκαταστάσεων ναυταθλητισμού που θα επιτρέπουν την άθληση και διαμονή.
  • JET SKI βόλτα με κανό-καγιάκ, πιρόγα Ποδήλατο νερού Σκί-Σανίδα νερού και άλλα.
    Ενίσχυση της χλωρίδας (δενδροφύτευση) και της πανίδας (εμπλουτισμό της περιοχής με είδη πτηνών, κλπ 1ο τμήμα: Έκταση 22 στρεμμάτων. Η έκταση αυτή βρίσκεται σε πανοραμική θέση, στη στέψη του φράγματος, πάνω από το υπάρχον αναψυκτήριο. Ο χώρος είναι ιδανικός για τη διαμόρφωση εναλλακτικού camping με χρήση τροχόσπιτου. 2ο τμήμα : Έκταση 15 στρεμμάτων

Η έκταση χρησιμοποιήθηκε το 1988 για τη δημιουργία λεμβαρχείου, με εμβαδόν 280 τ.μ., και για την κατασκευή κωπηλατικού διαδρόμου. Οι υποδομές αυτές χρησιμοποιήθηκαν για ολυμπιακή προετοιμασία από τις εθνικές ομάδες Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ουκρανίας, Πολωνίας και Ρουμανίας εν όψει των ολυμπιακών αγώνων του 1992 στη Βαρκελώνη και του 1996 στην Ατλάντα. Το ίδιο διάστημα οι υποδομές αυτές χρησιμοποιήθηκαν και από το τμήμα κωπηλασίας που δημιουργήθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Αμαλιάδας.

Το 1989 διοργανώθηκαν από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Πανελλήνιοι Αγώνες Κωπηλασίας, επί προεδρίας του αείμνηστου φίλου της Αμαλιάδας Γεώργιου Μοναχού. Οι αγώνες διεξήχθησαν με τη συμμετοχή 15 κωπηλατικών ομάδων (Καστοριάς, Βόλου, Σαλαμίνας, Ιωαννίνων, κ.α.) και με την παρουσία 5.000 θεατών. Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία έκρινε ιδανικές της συνθήκες της λίμνης για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Κωπηλασίας, καθώς δεν παρατηρείται κυματισμός. Τότε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος προχώρησε στην εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης για τις αναγκαίες υποδομές, η οποία περιλαμβάνει 80 κλίνες κωπηλατών, συνεδριακούς χώρους, γυμναστήριο και εστιατόριο. Αυτή η αρχιτεκτονική μελέτη από το 1998 βρίσκεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαλιάδας. 3ο τμήμα: Έκταση 6 στρεμμάτων

Η έκταση αυτή αξιοποιήθηκε για τη δημιουργία αναψυκτηρίου.

ΠΗΓΗ: Facebook - λιμνη πηνειου

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.