ilia24.gr
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 10:04

Ιωάννης Χουζούρης: «Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε ασθενείς για άλλους ασθενείς»

 

Επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό την Παρασκευή 4/10/2019 για την μετακίνηση του Διευθυντή Παθολογικής κλινικής Νοσοκομείου Αμαλιάδας

 

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα και δηλώσεις, που περιπλέκουν τα γεγονότα και την κατάσταση, που δημιουργήθηκε την Παρασκευή 4/10/2019 στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, σας ενημερώσουμε τα εξής:

  1. Το πρωί της Παρασκευής 4/10/2019 ενημερώθηκε ο Ιατρός κ. Αλεξόπουλος, Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, να μετακινηθεί άμεσα το πρωί της ίδιας μέρας, μόνο για το πρωί, στη Ν.Μ. Πύργου. Το φαξ είχε σταλεί την προηγούμενη ημέρα, στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης του Ν.Μ. Αμαλιάδας, κατά τις 2.45 το μεσημέρι της Πέμπτης 3/10/2019.
  2. Άμεσα ενημερώσαμε εγγράφως το πρωί της Παρασκευής τη Ν.Μ. Πύργου οτι ο Ιατρός έχει περιστατικά στη Ν.Μ. Αμαλιάδας και δεν μπορεί να αφήσει στη μέση και να μεταβεί σε άλλη Νοσηλευτική μονάδα, καθώς και οτι ο Ιατρός εμφανίζει σημάδια κούρασης και στρες, από τις συνεχείς εφημερίες και μετακινήσεις στη Ν.Μ. Πύργου. Μετά από επικοινωνία με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Πύργου, δεν φάνηκε να αλλάζει η απόφαση της μετακίνησης. Επίσης στάλθηκε νέο έγγραφο με ΕΝΤΕΛΕΣΘΑΙ στον Ιατρό να μεταβεί άμεσα στη Ν.Μ. Πύργου.
  3. Κατά τις 10.15-10.30 κατέφθασε το υπηρεσιακό όχημα της Ν.Μ. Πύργου να παραλάβει τον Ιατρό κ. Αλεξόπουλο. Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε με συνεχείς επικοινωνίες οτι δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε ασθενείς για άλλους ασθενείς και οτι όλη η ενέργεια μετακίνησης περιέχει μεγάλο κίνδυνο. Στη σκηνή αποχώρησης από τη Ν.Μ. Αμαλιάδας ήταν δημοσιογράφοι, ασθενείς και συνοδοί και ο Δήμαρχος Δήμου Ήλιδας κ. Ιωάννης Λυμπέρης μαζί με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παπαδάκο, οι οποίοι θα ερχόντουσαν για προγραμματισμένη εργασία στη νέα πτέρυγα και στην εγκατάσταση των Ιατρικών μηχανημάτων που είναι δωρεά Παπαδάκου.
  4. Ο Ιατρός αποφασίζει να ακολουθήσει την εντολή του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας παρά τις παροτρύνσεις και τις προτάσεις των συναδέλφων Ιατρών και του Δημάρχου οτι η νομική και διοικητική κάλυψη είναι δεδομένη. Ο κ. Λυμπέρης ενημερώνει την εισαγγελία στην Αμαλιάδα. Ο Ιατρός αποχωρεί τελειώνοντας κυριολεκτικά στον αύλειο χώρο Ιατρικές πράξεις ασθενών.
  5. Μετά από λίγη ώρα ο Ιατρός κ. Αλεξόπουλος επιστρέφει στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, συνοδεύοντας τραυματίες τροχαίου που έγινε στην Αμαλιάδα, καθώς έφευγε ο Ιατρός από την πόλη. Οι τραυματίες του τροχαίου εισέρχονται στα Τ.Ε.Π., ενώ ο Ιατρός ξαναμπαίνει στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και πάει κυριολεκτικά για 2 με 3 ώρες στη Ν.Μ. Πύργου. Παράλληλα στέλνεται έγγραφο του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Πύργου, που ενημερώνει οτι αν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά να μεταφερθούν στη Ν.Μ. Πύργου ή σε Ν.Μ. της Πάτρας.

Η απαρίθμηση των γεγονότων δείχνει το τραγελαφικό της κατάστασης, που εκτυλίσσεται όλο αυτόν τον καιρό ανάμεσα στις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες. Ενώ στην Αμαλιάδα προσπαθούμε να φέρουμε Ιατρούς Παθολόγους (με απόσπαση – με σύμβαση Ιδιώτη) στον Πύργο οι ενέργειες είναι μόνο να έρθουν Ιατροί από την Αμαλιάδα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί φιλοδοξίες και καλλιεργηθεί συμπεριφορές, που επιμένουν να μετατραπεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας σε αποθήκη Ιατρών και προσωπικού, για κάλυψη κενών του Νοσοκομείου Πύργου. Την προηγούμενη εβδομάδα εκτυλίχθηκε άλλη μία τέτοια ιστορία να κλείσει η εφημερία Νομού της Ορθοπεδικής κλινικής, όμως την τελευταία στιγμή ο Διευθυντής της και οι Ιατροί αποσόβησαν το κλείσιμο και κανονικά θα λειτουργήσει- ξανατονίζω λόγω των Ορθοπεδικών Ιατρών- τον Οκτώβριο. Επίσης η  Χειρουργική πάλι την τελευταία στιγμή, λειτούργησε κανονικά την Κυριακή 6/10/2019.

Όμως από την Τετάρτη 9/10/2019 και κάθε Τετάρτη θα εφημερεύει Παθολόγος στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Θα ξεκινήσει άμεσα η προκήρυξη Ιδιωτών Ιατρών με μπλοκάκι με στοχοθεσία και Ιατρική επιστημονικότητα, που θα εκπλήξει. Πιστεύουμε οτι οι Ιατροί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα δικαιωθούν, που μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό κράτησαν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ανοικτό τις δύσκολες ημέρες. Οι δύσκολες μέρες όμως είναι πίσω μας, όσο και αν δεν αρέσει σε πολλούς φίλους και εχθρούς. Άλλωστε τα αποτελέσματα μετράνε και αυτό θα διαπιστώσουν και οι πολίτες της Ηλείας,  στους οποίους οφείλουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. 

Ιωάννης Χουζούρης: «Απαραίτητες διευκρινήσεις για τη Χειρουργική κλινική»

Λόγω των δηλώσεών μου την Παρασκευή 4/10/2019 σε ένα έντονο φορτισμένο κλίμα, με τη μετακίνηση του Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής στη Ν.Μ. Πύργου καθώς και σε άλλο περιστατικό με πολίτη που έκανε φραστικές επιθέσεις αναίτια, διευκρινίζω τα εξής:

  1. Η Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας λειτουργεί σε ανοικτές εφημερίες, όπως ανακοινώνονται κάθε μήνα στο μηνιαίο εφημεριακό πρόγραμμα του Νοσοκομείου. Δεν λειτουργεί κάθε Κυριακή, αλλά κάθε πρώτη και τρίτη Κυριακή κάθε μήνα, όπως λανθασμένα μπορεί να εννοείται από δηλώσεις μου.
  2. Η δήλωσή μου είχε να κάνει με την εφημερία της Κυριακής 6/10/2019, η οποία παρέμεινε σε ανοικτή εφημερία, λόγω των ενεργειών του Ιατρού Χειρουργού κ. Μπακέλλα. Δυστυχώς τα ίδια προβλήματα παραμένουν για προγραμματισμένες εφημερίες του Οκτωβρίου, λόγω έλλειψης Αγροτικών ή ειδικευομένων Ιατρών. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, μαζί με τους εμπλεκόμενους θεσμούς του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, θα προσπαθήσουμε να θέσουμε νέα δεδομένα λειτουργίας της Χειρουργικής κλινικής προς το συμφέρον των πολιτών και της Υγείας τους.
  3. Η στοχοποίηση εντός και εκτός των τειχών στην Αμαλιάδα, για Ιατρούς στην Αμαλιάδα που δεν συμπεριφέρονται σωστά ή υπάρχει πρόβλημα χαρακτήρα, είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο και εμφανώς όταν μιλάμε για διοικητικές ενέργειες ή ενέργειες επιστημονικής γνώσης, δεν μπορούμε να εμπλέκουμε σχόλια ή εντυπώσεις που έχουν καλλιεργηθεί επίτηδες όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη διορθώνοντας τις δηλώσεις μου περί του χαρακτήρα του κ. Μπακέλλα, γιατί όντως η προσφορά του φαίνεται καθημερινά και όλα αυτά τα χρόνια είναι παρών σε όλους τους αγώνες, για την Αμαλιάδα.

   

  

ΠΗΓΗ:https://www.ilia24.gr/

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.