ilia24.gr
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 17:48

Ο Γ. Λυμπέρης ανακάλυψε ότι ο δρόμος Πατρών-Πύργου κατασκευάζεται και συναντήθηκε με τον Εργοταξιάρχη της INTRAKAT Β. Ματσουλιάδη

 

Ζήτησε ενημέρωση για τη νέα σύγχρονη είσοδο της Αμαλιάδας, από τον κόμβο της Πατρών – Πύργου! 

 

 

Με τον Εργοταξιάρχη της αναδόχου εταιρείας INTRAKAT κ. Βασίλη Ματσουλιάδη, που έχει αναλάβει το κομμάτι του νέου αυτοκινητόδρομου  της Πατρών – Πύργου, εντός των ορίων του Δήμου Ήλιδας, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Ο στόχος της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής Δημάρχου Ανδρέας Παπαδάκος, ο αντιδήμαρχος Έργων Θανάσης Φουντάς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας κ. Νίκη Κοκκαλιάρη, ήταν διττός:

  • να ενημερωθούν για την πορεία κατασκευής του δρόμου εντός και εκτός ορίων του Δήμου Ήλιδας και
  • σε συνεργασία με την εταιρεία, να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την κατασκευή της νέας εισόδου της Αμαλιάδας από το κόμβο που θα την συνδέει με τον νέο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας, όπως εξήγησε ο κ. Λυμπέρης, στον κ Ματσουλιάδη, είναι «η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου, που θα συνδέει την Αμαλιάδα με τον νέο αυτοκινητόδρομο» και ζήτησε τη συμβολή της κατασκευάστριας εταιρείας, ώστε άμεσα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τυπικές διαδικασίες ώστε «σύντομα ακόμα ένα σημαντικό έργο για τη Δήμο να μπει σε τροχιά υλοποίησης».

Παίρνοντας το λόγο, ο κ ο κ Ματσουλιάδης  ανέφερε πως θα παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια του ζητηθεί για την υλοποίησης της κατασκευής της νέας εισόδου της Αμαλιάδας.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη του συνολικού έργου της Πατρών – Πύργου, ανέφερε ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις της INTRAKAT υλοποιούνται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς, αφού θέληση της εταιρείας είναι να παραδοθούν οι δικές τις εργολαβίες, νωρίτερα από ότι αναφέρουν τα χρονοδιαγράμματα. Είπε, πως ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο, είναι οι εργολαβίες  που αφορούν τα τμήματα Πύργος-Δουνέικα και Κυλλήνη-Βάρδα, με συνολικό προϋπολογισμό 140 εκατ. ευρώ. Σ’ αυτές  ο ανάδοχος έχει κηρυχθεί έκπτωτος,  γιατί δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή, αλλά έχει προσφύγει στο ΣτΕ εναντίον της απόφασης να ανατεθεί το έργο στον εργολάβο που ήρθε δεύτερος στον διαγωνισμό.  Εκκρεμεί επίσης η προσφυγή εταιρείας για το τμήμα Αμαλιάδα-Κυλλήνη.

LYMPERHS XARTHS

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ Λυμπέρης δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο των  εργασιών στα δύο εργοτάξια ( Γεράκι και Αγ. Ιωάννη) εντός του Δήμου Ήλιδας.  Αναφορικά με την κατασκευή του συνόλου του έργου  Πατρών – Πύργου, είπε πως μετά και τα όσα συμφωνήθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε, με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, παρουσία πέντε ακόμη Δημάρχων της Ηλείας, «φαίνεται ότι προχωρούμε, επιτέλους, στην επίτευξη του στόχου μας, που είναι οι κάτοικοι του νομού να αποκτήσουν έναν ασφαλή και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο». Βέβαια, κατέληξε ο Δήμαρχος « αν και ο Υπουργός  υποσχέθηκε πως θα μας ενημερώνει κάθε μήνα για την πορεία υλοποίησης του έργου,  σε καμία περίπτωση δεν απεμπολούμε το δικαίωμα, που είναι και υποχρέωσή μας απέναντι στους Ηλείους, να αντιδράσουμε με όποιο τρόπο κρίνουμε σωστό, εάν οι δεσμεύσεις δεν υλοποιούνται».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.