ilia24.gr
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 18:58

Γιάννης Λυμπέρης για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου: «Αδιάφορο το ποιος θα τον κατασκευάσει. Μας ενδιαφέρει να παραδοθεί εντός αυτής της Δημαρχιακής Θητείας»

 

«Να σταματήσουν οι δηλώσεις που μπερδεύουν τους Ηλείους και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας

 

Την θέση που δημόσια εξέφρασε, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ότι δηλαδή θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου να παραδοθεί εντός αυτής της Δημαρχιακής Θητείας, επανέλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Επίσης, ο κ Λυμπέρης, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ξεκαθάρισε πως «το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα κατασκευάσει τον αυτοκινητόδρομο αλλά το έργο να παραδοθεί σύντομα και με τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές στους Ηλείους, ώστε να σταματήσει η «ανθρωποθυσία» στον σημερινό δρόμο».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ήλιδας, κάλεσε «όλους όσοι με τις δηλώσεις τους είτε μπερδεύουν είτε αποπροσανατολίζουν τους κατοίκους του νομού να σταματήσουν και όλοι μαζί να «παλέψουμε για την επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου».

«Υπηρετώ μόνο το Λαό της Ηλείας και παλεύω να σταματήσει η «ανθρωποθυσία»»

Ξεκινώντας τη συνέντευξή του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε «λέγονται, γράφονται και μπερδεύουν τους κατοίκους αυτού του νομού, αντικρουόμενες πληροφορίες και θέσεις αναφορικά με την πορεία κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Ηλείας. Σε ό,τι με αφορά, δεν θα μπορούσα να πάρω μέρος σε αυτή τη διαδικασία και ούτε βέβαια με τις δηλώσεις μου να μπερδέψω τον κόσμο. Επαναλαμβάνω σήμερα αυτό που ανακοίνωσα στην ορκωμοσία μου. Είναι για μένα  «όρκος τιμής» και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε  αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου να παραδοθεί στους Ηλείους εντός αυτής της Δημαρχιακής θητείας».

Επαναλαμβάνω και σήμερα, συνέχισε ο Δήμαρχος Ήλιδας «ότι δεν με ενδιαφέρει, ποιος εργολάβος και με ποια εργολαβία θα κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα ονόματα, ούτε ο πόλεμος μεταξύ των εργολάβων. Δεν εκπροσωπώ κανέναν αλλά αντίθετα υπηρετώ το Λαό της Ηλείας και παλεύω για να σταματήσει η «ανθρωποθυσία» στον δρόμο που σήμερα έχουμε. Επομένως μου είναι αδιάφορο το πώς θα ολοκληρωθεί το έργο,. Δηλαδή είτε, όπως λέει ο Υπουργός, το ξαναπάρουν οι παραχωρισιούχοι, είτε συνεχίσουν το έργο κάποιοι εξ αυτών που έχουν πάρει τις εργολαβίες. Αυτό που μας ενδιαφέρει και παλεύουμε όλοι, είναι ο αυτοκινητόδρομος να παραδοθεί εντός αυτής της τετραετίας με το καλύτερο κατασκευαστικό αποτέλεσμα. Αυτοί είναι οι δυο όροι που θέτουν οι Ηλείοι και τίποτε παραπάνω».

«Να μη γίνει το σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας»»

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή το έργο πρέπει να προχωρήσει με βάση τον σχεδιασμό της προηγούμενης Κυβέρνησης, ο κ. Λυμπέρης είπε «Όσοι σήμερα ισχυρίζονται πως ο δρόμος θα πρέπει να συνεχίσει ως έχει, μπορούν να μας πουν εάν είναι δυνατό αυτό να υλοποιηθεί από τη στιγμή που ο εργολάβος ο οποίος είχε πάρει τα δυο τμήματα έχει κηρυχθεί έκπτωτος;

Παράλληλα ο Υπουργός, λέει ότι κάποιες εταιρείες που έχουν αναλάβει εργολαβίες, δεν είναι ικανές να τις ολοκληρώσουν. Επομένως να σταματήσει όλη αυτή η παραφιλολογία και να προχωρήσουμε ως μέτωπο, με συγκεκριμένη στρατηγική και στόχευση».

Εάν, κατέληξε «ο κ Καραμανλής, μας φέρει σύντομα, συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα λέει πως το σύνολο του έργου, δίνεται στους παραχωρισούχους, οι οποίοι δεσμεύονται να το παραδώσουν γρηγορότερα από ότι λένε τα χρονοδιαγράμματα, εμείς τις θα πούμε; Εγώ προσωπικά, θα πω ναι σε μια τέτοια πρόταση. Εάν αντίθετα μας πει ότι το έργο χρειάζεται χρόνο και θα απενταχθεί από το πρόγραμμα και θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ μετά το 2023, τότε σίγουρα θα πω όχι και θα ζητήσω από τον Υπουργό να υλοποιήσει τα όσα μας είπε στη συνάντηση που είχαμε οι Δήμαρχοι της Ηλείας μαζί του. Δηλαδή οι ικανές εταιρείες που σήμερα έχουν αναλάβει κομμάτια του αυτοκινητόδρομου να ολοκληρώσουν το σύνολο του έργου.

Να τονίσω πως εάν εμείς πούμε στον Υπουργό, ότι θέλουμε το έργο να προχωρήσει ως έχει σήμερα, τότε ένα είναι σίγουρο. Υπογράφουμε το σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» για το δρόμο μας.  Επομένως κάποιοι, ας σκέφτονται πριν μιλάνε. Ας σκέφτονται πριν αναφέρονται σε θεσμούς και Δημάρχους».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.