ilia24.gr
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 10:09

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ήλιδας: Ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

 

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 

Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά με την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19.

Μόνο αγανάκτηση, προκαλούν οι δηλώσεις της κυβέρνησης και των επιτελείων της, ότι τα νοσοκομεία που έχουν οριστεί ως κέντρα αναφοράς, έχουν "επάρκεια σε προσωπικό και υλικά" και ότι "όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα» ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει την αντιμετώπιση της νέας πανδημίας σαν ζήτημα ατομικής ευθύνης αποκρύπτωντας τις τεράστιες κρατικές ευθύνες για ένα σύστημα υγείας ανίκανο να υποστηρίξει τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία από μέρα σε μέρα και το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας (ΠΝ Ρίου), τέθηκε σε καραντίνα και εκτός εφημερίας, ενώ δεν υπάρχει άλλο νοσοκομείο αναφοράς σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φυσικά και στο νομό μας.Πρόκειται για αποτέλεσμα που μας επηρεάζει λόγω της συνολικής κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας και στην περιοχή μας. Το νοσοκομείο του Πύργου έχει ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι εφημερίες βγαίνουν μετά βίας, με υποχρεωτική ανάληψη υπηρεσίας και φέρνοντας γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας και το νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Μέτρα - κοροϊδία

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε όχι μόνο είναι ανεπαρκή αλλά με την κατηγοριοποίηση των δικαιούχων πετάνε εκτός ένα μεγάλο κομμάτι των επαγγελματιών που δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες που η κυβέρνηση θεωρεί ότι πλήττονται από την πανδημία

Δεν υπάρχει πρόνοια για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι έχουν χρέη προς τις τράπεζες, σε ΔΕΗ, ακόμα και σε άλλους ιδιώτες και κινδυνεύουν με την απώλεια ή τη μείωση των εισοδημάτων τους να μην μπορούν να είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις που έχουν κάνει.

Ομοίως, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ούτε για την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ που συνεχίζουν να τους βαραίνουν, ενώ τους επόμενους μήνες το εισόδημά τους θα συνεχίσει να συρρικνώνεται.Απουσιάζουν το πάγωμα οφειλών για τράπεζες και δάνεια, που πρέπει να ισχύσει για όλους και όχι μόνο για τους λεγόμενους συνεπείς δανειολήπτες.

Το μέτρο για τις ασφαλιστικές εισφορές είναι ασπιρίνη σε έναν βαριά άρρωστο, που ήδη έχει χτυπηθεί από την προηγούμενη κρίση, εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονται σε ρυθμίσεις και πληρώνουν δόσεις και επί της ουσίας κινδυνεύουν και πάλι να βρεθούν ανασφάλιστοι.

Απαιτούμε:

 

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων και πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής μας. Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ (110 κλίνες στο σύνολο). Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να στελεχωθεί και να ανοίξει ο τρίτος όροφος στο Νομαρχιακό νοσοκομείο στον Πύργο με δυνατότητα 40 κλινών και η νέα πτέρυγα στην Αμαλιάδα.
  • Άμεσα να προσληφθούν οι επικουρικοί γιατροί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης. Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.