ilia24.gr
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 10:55

Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας: Σχολαρχείον και Γράμματα και Τέχνες-Φωτό

Ο πρώτος κύκλος του Σχολαρχείου μόλις ολοκληρώθηκε!

Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου

Τέσσερις μήνες γεμάτοι γνώσεις, συντροφικότητα, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, φρέσκες ιδέες και δημιουργικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μελών.

Θα κάνουμε ολιγοήμερες διακοπές από τις 12 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018 για να προετοιμαστεί ο β΄κύκλος.

Καλούμε

Τους εθελοντές παλαιούς και νέους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον β΄κύκλο του Σχολαρχείου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Ελάτε να φτιάξουμε μαζί το πρόγραμμα από τις 12/2 – 19/2 , επικοινωνήστε στο τηλ. 26220-28979, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ακόμα καλύτερα, καθημερινά στο αναγνωστήριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης 10.00-12.00 και 17.00-20.00
Οι εγγραφές για τον β΄κύκλο θα γίνουν 20-23 Φεβρουαρίου.

Λίγα λόγια για εμάς…

Το Σχολαρχείο είναι μια δραστηριότητα που συμπληρώνει το έργο του Σωματείου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης και σκοπό έχει τη διάδοση και την εμπέδωση της γνώσης στα μέλη του.

Που βασίζεται το Σχολαρχείο;

Κυρίως στο μεράκι των εθελοντών και το ενδιαφέρον όλων όσων συμμετέχουν στις ομάδες του προγράμματος, αυτοί είναι πολίτες της Αμαλιάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στο Σχολαρχείο μπορούν να διδάξουν έμπειροι δάσκαλοι, επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, του βιβλίου, της μουσικής, της χειροτεχνίας, πολίτες δηλαδή που είναι ειδικευμένοι ή και καλά διαβασμένοι σε όποιους τομείς έχουν αφιερωθεί.

Εθελοντές που προσφέρονται και αναλαμβάνουν να μοιραστούν μαζί με όλον τον κόσμο τις γνώσεις αυτές.

Η Βιβλιοθήκη έγινε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Στον α΄κύκλο δίδαξαν 14 εθελοντές-εκπαιδευτές με περισσότερες των 280 ωρών διδασκαλίας , ενώ 100 άτομα περίπου συμμετείχαν σε εβδομαδιαία βάση στις δραστηριότητές μας.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται το δανειστικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, και παράλληλα εμπλουτίζεται με δωρεές βιβλίων που έρχονται συνεχώς.

Η δυσκολία και η πρόκληση στο Σχολαρχείο, βρίσκεται στο γεγονός ότι τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικα άτομα με μεγάλη διάθεση για γνώση, μια παγιωμένη άποψη για τη ζωή , κριτική σκέψη, ευχέρεια στη διατύπωση ερωτημάτων και έκφραση διαφορετικής γνώμης ενίοτε.


Εμείς εδώ απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που δεν ισχυρίζονται πως τα γνωρίζουν όλα....αλλά πιστεύουν ότι το συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση δεν σταματά ποτέ...

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ανάγκη βελτίωσης του λειτουργικού χώρου της βιβλιοθήκης που κάνει την καθημερινότητα των δραστηριοτήτων μας και των αναγνωστών πρακτικά πιο εύκολη και ανθρώπινη, επιτυγχάνεται με την υποστήριξη των μελών μας ενώ δεν σταματάμε να διεκδικούμε την επίλυση, στο μέτρο του δυνατού, των δυσκολότερων προβλημάτων.

Πηγή:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.