Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 09:27

Γιάννης Λυμπέρης: Το οδοιπορικό των 100 ημερών

Έχει περάσει ένας μήνας από τις εκλογές. Όπως έχουμε πει, τα προβλήματα στο Δήμο και την Ηλεία είναι πολλά και ο χρόνος δεν περισσεύει.

Γι’ αυτό, ήδη από την επομένη των εκλογών σχεδιάσαμε το οδοιπορικό των 100 ημερών. 
Η δέσμευση ότι οι πρώτες 100 μέρες αμέσως μετά την εκλογή μας θα είναι μέρες δουλειάς μας επέβαλε κινήσεις και ενέργειες χωρίς αναβολή. 
Έτσι, στο περιθώριο ταξιδιών για συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Κ.Ε..Δ.Ε., του ΚΕ.Σ.Υ., και του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσείων και του Συνεδρίου "smart cities" ο Γιάννης Λυμπέρης με τους συνεργάτες του πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επαφές και συνεργασίες στην Αθήνα, προκειμένου να προωθήσουν τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου. 
• Σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, 
ο Γιάννης Λυμπέρης είχε συζητήσεις στα πλαίσια του ΚΕ.Σ.Υ. για τις δυνατότητες αναβάθμισης του Ιδρύματος. .
Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το Διοικητή, το Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και με τον ακτινοδιαγνώστη που ανέλαβε την τοποθέτηση του εξοπλισμού στο κτίριο της Νέας Πτέρυγας. Ο αξονικός Τομογράφος και το ψηφιακό Ακτινολογικό μηχάνημα που έχουν ήδη εξοφληθεί από το δωρητή αναμένεται να εγκατασταθούν μέσα στο καλοκαίρι.
• Για το ζήτημα του Διυλιστηρίου έγιναν συναντήσεις με τον κατασκευαστή και το μελετητή του έργου, για να εξακριβωθεί κατά πόσον είναι δυνατόν να τεθεί το συντομότερο σε λειτουργία. 
• Σχετικά με το μείζον θέμα της Γεωπονικής Σχολής της Αμαλιάδας έγινε σειρά συναντήσεων, με την Βουλευτή του Βορείου Τομέα των Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχη Παιδείας της παράταξης Ν. Κεραμέως, και πανεπιστημιακούς παράγοντες. Στις συζητήσεις αυτές εξετάστηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν και διερευνήθηκαν τρόποι παρέμβασης των φορέων που έχουν έννομο συμφέρον για να ακυρωθεί η κατάφωρη αδικία σε βάρος του λαού του δήμου και της περιοχής από το Νόμο Γαβρόγλου και να επανεκκινήσει η διαδικασία εξέλιξης του τμήματος που έμεινε στάσιμο από την άνοιξη του 2014. 
Αναμένεται να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες και εξελίξεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.
• Για το θέμα της εξέλιξης των εργασιών και την προοπτική του έργου της οδού Πάτρα –Πύργος έγιναν επαφές με τη Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων του Υπουργείου Μεταφορών.

Φίλες και φίλοι, 
τα συμβόλαια των 100 ημερών για εμάς δεν ήταν προεκλογικό σύνθημα. 
Ήταν η άμεση ανάγκη δράσης, για ανάταξη – οργάνωση και λειτουργία μεγάλων έργων, ζωτικών για την ανάπτυξη του τόπου, βελτιώνοντας συγχρόνως όρους ζωής των ανθρώπων του Δήμου μας. 
Είμαστε αισιόδοξοι πως κι αυτό τον αγώνα, αυτόν τον σπουδαίο αγώνα, με τη βοήθεια των συνεργατών μας και τη συμπαράσταση του λαού της Ήλιδας, θα τον κερδίσουμε. 
#ανάπτυξη_ξανά

Σχετικά Άρθρα