ilia24.gr
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:05

Α. Νικολακόπουλος: Ενημέρωση του Υπουργού για όσα συμβαίνουν με τα Νοσοκομεία στην Ηλεία- Αυθαίρετες μετεκλογικές μεταβολές και παρεμβάσεις…

 

  • Αγνοώντας προκλητικά τις κυβερνητικές εντολές, ο Διοικητής παίρνει αποφάσεις που ήδη δημιουργούν αναστάτωση και επιτείνουν τα σοβαρά προβλήματα.

 Κόντρα στις ηρωικές προσπάθειες των εργαζομένων και ιατρών ακολουθεί την τακτική πελατειακών σχέσεων και ιδεοληπτικών πρακτικών!

Αναμφίβολα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία μας στην Ηλεία, συνθέτουν μια πολύ δύσκολη εικόνα για τη λειτουργία τους την οποία προσπαθούν να βελτιώσουν πολλές φορές, ξεπερνώντας τα όρια της ανθρώπινης αντοχής οι εργαζόμενοι και οι ιατροί. Αποτελούν βέβαια ένα μέρος της γενικότερης προβληματικής κατάστασης που κληροδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία. Μαύρη τρύπα 100-150 εκ. ευρώ στα οικονομικά των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, δραματική κατάσταση του ΕΚΑΒ, ανεπάρκεια στη στελέχωση των κλινικών κλπ. 

Είναι λοιπόν κρίμα και για τους ίδιους αλλά και για τους πολίτες που προσδοκούν ένα διαφορετικό και σίγουρα αποτελεσματικότερο σύστημα υγείας στον τόπο τους, τη δυσάρεστη κατάσταση να επιδεινώνουν αστοχίες και εσφαλμένες αποφάσεις της Διοίκησης και ειδικότερα του Διοικητή κ. Διαμαντόπουλου.

Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με αφορμή τις διαμαρτυρίες και τη δυσαρέσκεια των τελευταίων ημερών από… ανεξήγητες υπηρεσιακές μεταβολές και μετακινήσεις που επιχειρεί ο συγκεκριμένος Διοικητής. Όταν μάλιστα την ίδια ώρα και τουλάχιστον από την αρχή της ανάληψης του νέου Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έχει λάβει –όπως και όλες οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων- έγγραφη εντολή της μη πραγματοποίησης τέτοιων μεταβολών σε αυτό το μεταβατικό στάδιο.

Θυμήθηκε τώρα τις… «παρεμβάσεις»

Απορίας άξιον είναι ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Διοικητής θυμήθηκε να προχωρήσει σε μια σειρά από παρεμβάσεις και μεταβολές και όχι μόνο αγνόησε την κυβερνητική εντολή, αλλά «κατάφερε» να δημιουργήσει μια νέα απελπιστική κατάσταση με ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα.

Χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος, σήμερα που υποτίθεται ότι σκοπός τέτοιων αποφάσεων είναι οι «βελτιώσεις», η Παθολογική Κλινική της Αμαλιάδας να μη λειτουργεί, στην Παθολογική του Πύργου να επικρατεί «κομφούζιο» και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες κλινικές να αντιμετωπίζουν προβληματικό τρόπο λειτουργίας και σοβαρές ελλείψεις και στα δυο Νοσοκομεία. 

Ακόμη όμως και αν γίνονται αυτές οι άστοχες και αυθαίρετες  μεταβολές, γίνονται πράγματι στην κατεύθυνση μιας ορθολογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων ή με τα αναξιοκρατικά κριτήρια και για πελατειακούς σκοπούς που ήταν η μόνιμη συνήθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές προσώπων στον κρατικό μηχανισμό; Είναι αλήθεια επίσης ότι μεταξύ των άλλων αυθαίρετων πρωτοβουλιών έγινε παύση καθηκόντων ιατρού από θέση ευθύνης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιου είδους μεταβολές που έχουν ήδη προκαλέσει αναστάτωση;

Ενημέρωση Υπουργού 

Ο βουλευτής Ηλείας δεχόμενος καθημερινά μηνύματα διαμαρτυριών από αγανακτισμένους υπαλλήλους και ιατρούς  διαβλέποντας τη συνέχιση ενεργειών με βάση τις πελατειακές σχέσεις και τις ιδεοληπτικές πρακτικές, στοιχεία που διατηρούνται από τις προηγούμενες κυβερνητικές τακτικές, αναμένεται να ενημερώσει προφορικώς και εγγράφως τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια με σκοπό την επίσπευση επίλυσης προβλημάτων όπως τα προαναφερόμενα στην Ηλεία.

Δήλωσε τέλος ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας, ενώ έχει ξεκινήσει ανοιχτή διαδικασία αξιοκρατικής επιλογής στελέχωσης των διοικήσεων στις Νοσηλευτικές μας Μονάδες.

Αν μέχρι τότε ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, επιτείνοντας τα προβλήματα αντί να συμβάλλει στην ομαλοποίησή τους, δεν υπάρχει καν λόγος να περιμένει την επιλογή της νέας Διοίκησης, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Νικολακόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.