Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 17:20

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Το βλέμμα όλων στο “ Μουσείο Μπελογιάννη”

Tα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης στο Μουσείο ‘Νίκος Μπελογιάννης’ την Δευτέρα 27 Μαρτίου

και η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, τη Δευτέρα. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είπε ότι στις 12 το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη και στις 12.30 θα ακολουθήσουν ομιλίες, του Δημάρχου Ήλιδας, του γιού του αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη, του Γ.Γ του Κ.Κ.Ε Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και του πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έξω από το κτίριο του Μουσείου.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο από τη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, για περιορισμένο αριθμό ατόμων και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής θα μεταβούν στο γραφείο του Δημάρχου. Όπως έγινε γνωστό, επίκειται η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του προέδρου της Βουλής, του Δημάρχου Ήλιδας και του γιού του αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λυμπέρης, χαιρέτισε την απόφαση του προέδρου της Βουλής για το Μουσείο και ζήτησε να υπάρξει δέσμευση από τη Βουλή, για μουσειολογική μελέτη, κατά τις επιθυμίες της Έλλης Παππά και του γιου τους, ώστε να λειτουργήσει ως Μουσείο για την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες του Μωριά.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αναστάσιος Σμέρος, χαιρέτησε την απόφαση της Βουλής, επισημαίνοντας ότι το Μουσείο θα είναι σημείο αναφοράς στο μέλλον για το δήμο, και η 27η Μαρτίου, ιστορική ημέρα για την πόλη.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Άγγελος Κολόσακας, αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή του ΚΚΕ στο στήσιμο του Μουσείου, τις δύο συναντήσεις που είχαν γίνει με τον κ. Κουτσούμπα, ο οποίος είχε δεσμευτεί για βοήθεια στο θέμα αυτό.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το Συμβούλιο, έλαβε απόφαση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής νέων κτιρίων του ΤΕΙ, φοιτητική εστία, στην Αμαλιάδα.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε για την πίστωση ύψους 6 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και την αναγκαιότητα της μελέτης, προκειμένου να προηγηθεί η κατασκευή φοιτητικής εστίας και εστιατορίου.

Ο κ. Λυμπέρης ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες, ενώ έθεσε και θέμα για τη μη λειτουργία του τομέα ζωικής παραγωγής και αγροτικής οικονομίας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του πρώην δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μανωλόπουλου...

Σχετικά Άρθρα