ilia24.gr
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 19:01

Αμαλιάδα: Βαθαίνει η κρίση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Ηλιδας, που για μια ακόμα φορά διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λυμπέρης.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης με βολές εκατέρωθεν και οι τόνοι πλέον ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν εκρηκτικό από την έναρξη της συνεδρίασης που τέθηκε το θέμα των αστικών αναπλάσεων, το οποίο τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Ωστόσο εκείνο που άναψε το φυτίλι ήταν η «προσθήκη διώροφου κτιρίου μεθ’ υπογείου για Τ.Ε.Π., Μ.Α.Φ. και χώρους για Η/Μ εγκαταστάσεις στο Γ.Ν. Αμαλιάδας», όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, με τους δημοτικούς συμβούλους πέρα από τις λεκτικές επιθέσεις, να έλθουν και στα χέρια. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ο πρόεδρος του Σώματος προχώρησε σε ολιγόωρη διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους για το  τι προβλέπει ο κανονισμός σχετικά με τι ς απουσίες και τις κατεπείγουσες συνεδριάσεις.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατήγγειλε την απουσία της μείζονος  μειοψηφίας που απουσίαζε σύσσωμη από την προηγούμενη συνεδρίαση, και ανέφερε ότι η συνεδρίαση της Παρασκευής είχε δρομολογηθεί γιατί υπήρχαν κατεπείγοντα θέματα, όπως η μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και η κήρυξη έκπτωτου του εργολάβου κατασκευής της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, που είχαν καταληπτικές ημερομηνίες, τονίζοντας ότι η απόφαση του Δ.Σ. πρέπει να καθαρογραφεί και να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ώστε να μην χαθεί η χρηματοδότηση. 

Δεν έλειψαν ωστόσο οι αντεγκλήσεις  και οι έντονες αντιπαραθέσεις με τους Δημοτικούς Συμβούλους Ζαχαρόπουλο, Χριστοφόρου και Μπακέλα να αντικρούουν την καταγγελία λέγοντας ότι είχαν ειδοποιήσει πως θα απουσίαζαν  ή ότι απουσίαζαν δικαιολογημένα. 

Από την πλευρά του ο κ. Λυμπέρης κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι η Ήλιδα ήταν ο μοναδικός δήμος που είχε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την ημέρα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ χαρακτηρίζοντας παράτυπη την διαδικασία του κατεπείγοντος. Ανέφερε επίσης ότι οι μελέτες πρέπει να παρουσιάζονται σχολαστικά στο Σώμα τονίζοντας ότι η παράταξή του θα απέχει όταν εισάγονται θέματα στο Συμβούλιο με αντιδημοκρατικό τρόπο.

Στη συνέχεια δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις με τον κ. Χριστοδουλόπουλο και την κα Γκουβίτσα οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι μελέτες που κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχουν καμία σχέση με αυτές του κ. Λυμπέρη, όπως απευθείας αναθέσεις  και σπασμένες μελέτες,  για τις οποίες καλείται να πληρώσει σήμερα ο Δήμος Ήλιδας εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη μελέτη έγινε σε συνεργασία με την ΑΝΟΛ και αφορά την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, ενώνοντας ουσιαστικά το κτίριο Μπελογιάννη με την πλατεία Ηρώων, την πλατεία Δημοκρατίας, τον Πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενοποιώντας τους κάθετους δρόμους της πόλης, χωρίς να ξηλωθούν τα έργα που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, τονίζοντας παράλληλα ότι η καταληκτική ημερομηνία για να κατατεθεί στην Περιφέρεια είναι η 15η Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Λυμπέρης κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι έφερε και παρουσίασε στο Σώμα μία πρόχειρη μελέτη για ένα έργο 3 εκ. ευρώ και ύστερα από την παρουσίαση της μελέτης,  πείστηκε ότι έχει δίκιο που είπε ότι θα απέχει η παράταξή του από την ψήφιση του θέματος, υπογγραμμίζοντας ότι για την πλατεία Δημοκρατίας υπάρχει ήδη έτοιμη πολύ καλύτερη μελέτη.

Ο Χριστοδουλόπουλος κατηγόρησε τον Λυμπέρη ότι χρέωσε τον δήμο με 10 εκ. ευρώ για μελέτες, ανεβάζοντας στα ύψη την αντιπαράθεση μεταξύ τους, με το Λυμπέρη να του απαντά ότι θα έρθει ο οικονομικός Εισαγγελέας για να διαπιστωθεί ποιος έχει τα εκατομμύρια, και ο Χριστοδουλόπουλος να του απαντά σε έντονο τόνο να μην τον απειλεί γιατί έχει στείλει τα στοιχεία εκεί που πρέπει, και ανταπαντώντας ο Λυμπέρης τόνισε ότι «ούτε απειλεί αλλά ούτε και απειλείται» κατηγορώντας τον παράλληλα ότι είναι εγκληματικό να παρουσιάζει το 2017 μια τόσο πρόχειρη μελέτη χαρακτηρίζοντας τέλος παρωδία την διαδικασία ψήφισής της.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με αντιπαραθέσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων Γκουβίτσας, Ζαχαρόπουλου και Χριστοφόρου, ενώ παρενέβη και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Άγγελος Κολόσακας, καλώντας τον πρόεδρο να βάλει «φρένο» στην κα Γκουβίτσα.

Ο  Άγγελος Κολόσακας τέλος καταψήφισε την μελέτη  γιατί όπως είπε πρόκειται για ένα έργο 3 εκατ. ευρώ που δεν δίνει καμία λύση σε προβλήματα των υποβαθμισμένων συνοικιών της  πόλης.

 

ΠΗΓΗ: ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.