Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 13:06

Ένα ξεχωριστό «Σεργιάνι στην Παράδοση» από το Σύλλογο «Ρίζες» Αμαλιάδας-ΦΩΤΟ

 

Με επιτυχία το 19ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα το 19ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού «Σεργιάνι στην Παράδοση». Το Φεστιβάλ ήταν μια πρωτοβουλία του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» Αμαλιάδας που μοναδικό κίνητρο της ίδρυσης του είναι η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!!!

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μικροί μαθητές από τα τμήματα του Συλλόγου και αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Ρίζες» Αμαλιάδας με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν το κοινό και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημά του.

Στην φετινή εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη, το Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων, το Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρών, ο Σύλλογος Αθλητικού και Κοινωνικού Χορού Καλαμάτας «ΞΕΝΙΑ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομείου Πατρών και ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γαστούνης και Περιχώρων «ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ».

Τα χορευτικά τμήματα συνόδευαν ο Τζανέτος Φώτης στο Κλαρίνο, ο Τζανέτος Γιώργος στα Κρουστά, ο Οικονόμου Γιάννης στο Βιολί, η Παπαπροκοπίου Ελένη στο Λαούτο και Τραγούδι και ο Ζάρας Νίκος στο Τραγούδι.

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

ΦΩΤΟ: Κρίστο Χάσα

Σχετικά Άρθρα