ilia24.gr
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 10:39

Τομ και Τζερυ στην υγεία – Οι μεταρρυθμίσεις των ονομάτων…

 

Του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου

 Δεν είναι η πρώτη φορά που η εκάστοτε κυβέρνηση εννοεί να κάνει μεταρρυθμίσεις αλλάζοντας τα ονόματα στις διάφορες δομές προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να περάσει προς τα έξω ότι έγινε κάποια αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν….

Φυσικά οι Υπουργοί της Υγείας δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα….

Μπορεί το θέμα της Υγείας να είναι σοβαρό αλλά αυτό δεν προϋποθέτει κάτι όσον αφορά την σοβαρότητα αυτών που έχουν αναλάβει κατά καιρούς πολιτικές θέσεις στον τομέα αυτόν.

Έτσι και στην Υγεία οι Υπουργοί είναι γλωσσοπλάστες και κάθε φορά κάνουν ασκήσεις κατασκευής νέων λέξεων έτσι για να μπερδεύουν τα πράγματα.

Μετά από τα άπειρα Ασφαλιστικά Ταμεία που είχαμε αναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων να πάμε σε λιγότερα και μέσα στην κρίση δημιουργήθηκε σχεδόν ένα ο ΕΟΠΥΥ

Το πρώην ΙΚΑ που λεγότανε πλέον ΕΟΠΥΥ επί εποχής Άδωνη το είπαν ΠΕΔΥ και αυτό το ΠΕΔΥ φρόντισε να το εξοπλίσει τάχα μου με το που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ που πολύ το παινευόταν ότι θα δώσει το κύριο βάρος στην πρωτοβάθμια φροντίδα….

Ειδικά στον Πύργο κάποιοι πρώιμοι «οραματιστές» του ΣΥΡΖΑ που είχαν πάρει τοις μετρητοίς το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θεώρησαν την οργάνωση του ΠΕΔΥ έργο ζωής και σαν ένα ζωντανό παράδειγμα για το πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η κυβέρνηση

Βέβαια ποτέ δεν μας είπαν ότι οργάνωσαν αυτό που οργάνωσαν χωρίς καν έναν διορισμό και ότι από εκείνη στην στιγμή άρχισε αθόρυβα η συστηματική αποψίλωση των περιφερειακών ιατρείων.

Αλλά μετά είπε και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι πιο επαναστατικό και έτσι είπε ότι το ΠΕΔΥ το έχουν πει οι άλλοι και δεν μπορεί εμείς να το λέμε έτσι

Είπαν λοιπόν να εφεύρουν και αυτοί μια νέα λέξη που να είναι δική τους καταδίκη τους

Έτσι τώρα έχουμε να λέμε για τα ΤΟΜΥ

Στον Πύργο ήδη με τα απαραίτητα και συνηθισμένα ταρατατζούμ ανακοινώθηκε ότι ήδη είναι σε πλήρη λειτουργία το πρώτο ΤΟΜΥ στην Ηλεία.

Βέβαια πλήρη λειτουργία τρόπος του λέγειν….

Γιατί πλήρη λειτουργία μιας δομής Υγείας χωρίς προσωπικό είναι μαγική εικόνα αλλά και αυτή η κυβέρνηση δυστυχώς μας έχει συνηθίσει στα μαγικά

Ο λαός μας έχει κάποιες  ωραίες παροιμίες

«Του φτωχού το σκοινί μονό δεν φτάνει διπλό φτάνει και περισσεύει»

Έτσι στο ΤΟΜΥ έφεραν έναν γιατρό με απόσπαση από κάποιο περιφερειακό ιατρείο που μάλλον θα καθόταν εκεί και είπαν να του δώσουν δουλειά έτσι για να μην πλήττει….

Κάναμε και τις απαραίτητες για την περίσταση δηλώσεις και όλα καλά και όλα ωραία .

Αν βέβαια αυτή η μηχανή δουλέψει ικανοποιητικά και αν γίνει πλέον καθεστώς να μην έχουν γιατρούς τα περιφερειακά ιατρεία και να μην κάνει και κανένας θέμα τότε θα φέρουμε και τους άλλους και έτσι ξηλώνουμε στην μια μεριά και ράβουμε στην άλλη ….

Τώρα είναι απορίας άξιον τι πρωτοβάθμια φροντίδα σκοπεύουν να κάνουν χωρίς περιφερειακά Ιατρεία και πόσο σοβαρά μπορούμε να πάρουμε την δήλωση του υπουργού «ξεκινάμε με καλά μελετημένα και εδραιωμένα βήματα και έτσι το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναπτύσσεται».

Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για τους μαθητευόμενους μάγους που ξεκίνησαν να βγάλουν λαγούς από καπέλο τους και τώρα αδυνατούν να διαχειριστούν στοιχειωδώς το σύστημα

Αν βέβαια ο Υπουργός έχει κατά νου την οργάνωση του ΤΟΜΥ στο Πύργο με το δίκιο του δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα λειτουργούν 120 τέτοιες δομές

Σιγά το κατόρθωμα.

Και για να ήμαστε ειλικρινείς και λίγες είπε….. ….

Παρ όλες τις βαρύγδουπες προεκλογικές εξαγγελίες μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να πούμε ότι άνθρακες ο θησαυρός.

Το μόνο που έχουμε ζήσει όλο αυτό το διάστημα είναι μια συνεπέστατη συνέχεια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και την όποια οι αστέρες του ΣΥΡΙΖΑ την είχαν καταγγείλει μετά βδελυγμίας στους προεκλογικούς δεκάρικους.

Είναι κοινό μυστικό ότι η όλη οργάνωση με την ανεπάρκειες που συντηρεί μέρα με την μέρα το μόνο που κάνει είναι να δίνει υλη στον ιδιωτικό τομέα με τον όποιον προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε ανειρήνευτο πόλεμο.

Αλλά και εδώ είναι άλλο το προεκλογικό και άλλο το μετεκλογικό.

Άλλο να θέλεις να πάρεις την εξουσία και άλλο να έχεις την εξουσία και να την απολαμβάνεις.

Για αυτήν λοιπόν την απερίγραπτη κατάσταση κάποιοι εννοούν να παινεύονται και να κάνουν περιοδείες για να μας πουν τι τυχεροί που είμαστε που έφυγε το παλιό και τώρα έχουμε το νέο…

Αν βέβαια εξαντλήσουν τα επιχειρήματα τους για το τώρα θα κάνουν τις απαραίτητες για την περίσταση αναδρομές στο παρελθόν γιατί εκεί σίγουρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Θα μας πουν λοιπόν για το σκάνδαλο του ΚΕΛΠΝΟ μπορεί και για αυτό της NOVARTIS και αν βλέπουν να μη περνάνε αυτά τότε καταβαίνουνε ακόμη πιο βαθειά.

Μέχρι και στα ξερονήσια είναι ικανοί να φτάσουν για μας τονίσουν τι γλυτώνουμε επειδή είναι αυτοί στην εξουσία και τι θα πάθουμε αν και όταν φύγουν

Και βέβαια πάντα παραμονεύει, χρυσή εφεδρεία, ο Πολάκης για να βγάλει άμα λάχει στην δημοσιότητα ακόμη και προσωπικά στοιχεία του κάθε αμετανόητου εκπροσώπου του παλιού για να τον έχουν κατά νου τα συντρόφια όταν με το καλό γίνει το τελικό ντου για να πάρουν την εξουσία.

Γιατί μη το ξεχνάμε ότι μόνο την κυβέρνηση έχουν πάρει οι του ΣΥΡΙΖΑ……

Κι αν δεν πάρουν και την εξουσία η Μπέτυ θα βαλαντώσει στο κλάμα κάθε 5 του Ιούλη…..

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.