ilia24.gr
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 18:23

Ανατολική Πόλη Πύργου - Τι πρέπει να γίνει

 

Του Βασίλη Παναγόπουλου

 

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στην ανατολική πόλη και από τις συζητήσεις μας με τους κατοίκους, επιβεβαιώσαμε αυτό που μας ήταν ήδη γνωστό, ότι δηλαδή οι γειτονιές του Πύργου έχουν εγκαταλειφθεί και περιοχές που άλλοτε έσφυζαν από εμπορική δραστηριότητα έχουν ερημώσει.

Οι κάτοικοι βιώνουν την κατάσταση με την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη πορεία. Είναι όμως έτσι;

Η παρούσα τοποθέτηση δεν θα εξαντληθεί σε ανεδαφικές εξαγγελίες αλλά σε επιγραμματική μεν, ρεαλιστική δε αναφορά αυτών που είναι εφικτό να γίνουν προς όφελος της περιοχής και της πόλης γενικότερα.

Έργα που έχουν σχεδιασθεί στην διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών, τα οποία είχαν δρομολογηθεί και για τα οποία οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πύργου έχουν εργασθεί, εγκαταλείφθηκαν και θεωρώ ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να υλοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, η μελέτη ανάπλασης του ανατολικού τμήματος πόλης Πύργου που είχαμε σχεδιάσει προϋπολογισμού 700.000€ και είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα θησέας, αφορά την πλήρη αναμόρφωση της περιοχής με ριζικές επεμβάσεις στην περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Ολυμπίων, Γορτυνίας μέχρι τον κόμβο της οδού Αγ. Γεωργίου, την περιοχή Αγ. Παντελεήμονα  πλατείας Μεταξά και οδού Αλφειού μέχρι το τέλος του σχεδίου Πόλεως Πύργου.

Η μελέτη αυτή θα επικαιροποιηθεί άμεσα, θα ανευρεθεί χρηματοδότηση και θα μεταμορφώσει την εγκαταλειμμένη περιοχή.

- Η μελέτη επέκτασης σχεδίου πόλης στα ανατολικά που αφορά τις περιοχές Βιδιάς, Λιθαράκια και Αγ. Παντελεήμονα, που είχε ωριμάσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, πρόκειται να εγκριθεί.

Εκτός από τα πολεοδομικά πλεονεκτήματα προς όφελος των κατοίκων, με την πράξη εφαρμογής θα δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι, ενώ θα επεκταθούν τα δίκτυα κοινής ωφελείας (δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης-ηλεκτροφωτισμού κ.λ.π.).

- Το έργο διάνοιξης της περιμετρικής οδού που είχε ξεκινήσει και θα συνδέσει τις οδούς Αλφειού και Ολυμπίων με την οδό Λαμπετίου θα ολοκληρωθεί και θα εξυπηρετήσει την αποσυμφόρηση της «βαρειάς» κυκλοφορίας.

-Το αθλητικό κέντρο «Κούβελου» που έχει εγκαταλειφθεί θα αξιοποιηθεί και κατά τον προορισμό του θα χρησιμεύσει για αθλητικές δράσεις καθώς και για καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ικανό να δώσει διέξοδο στις αντίστοιχες δραστηριότητες και να μεταθέσει την δράση στις ανατολικές παρυφές της πόλης.

-Σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μπορεί να αποτελέσει η ανέγερση του κτιρίου των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στο οικόπεδο που προ ετών έχει αγορασθεί, έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια και παραμένει αναξιοποίητο.

Αποτελεί απαρέγκλιτα προτεραιότητά μας να πεισθεί η Κεντρική Διοίκηση να υλοποιήσει το έργο αυτό που θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και για το Δημόσιο (εξοικονόμηση δαπανών, καλύτερη οργάνωση υπηρεσιών κ.λ.π.) και για την περιοχή.

Με σχέδιο και οργάνωση κυρίως όμως με την θέση ρεαλιστικών στόχων, θα προσφέρουμε στην πόλη μια νέα ευκαιρία.

Ευκαιρία να αφήσει πίσω την στασιμότητα και την εγκατάλειψη και να αναπτυχθεί ισόρροπα και με προοπτική.

Μπορούμε να πετύχουμε.

Το οφείλουμε στον Δήμο και στους πολίτες του.

Το οφείλουμε στο μέλλον

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

 

ΠΗΓΗ:.ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.