ilia24.gr
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 17:42

Απολίτικες εκλογικές συνεργασίες και υποψηφιότητες

άρθρο του Γιώργου Γεωργούλη

 

Εντύπωση έχουν προκαλέσει οι εκλογικές συνεργασίες –προεκλογικές μετακινήσεις αλλά και μετεγγραφές αρκετών καθ’ όλα άξιων, δημοτικών μας συμβούλων στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας από τον ένα συνδυασμό στον άλλο. Βεβαίως όσο πολιτικά ή προσχηματικά κατ’ άλλους και ανερυθρίαστα αυτές πραγματοποιούνται μάλλον είναι δικαιολογημένες, αφού αντικατοπτρίζουν κάποιες άλλες αντίστοιχες μετακινήσεις, κυβερνητικής συνεργασίας, ιδεολογικές μεταπηδήσεις, δήθεν ανεξαρτητοποιήσεις και μετεγγραφές, αυτές των εθνικών μας αντιπροσώπων στην κεντρική πολιτική σκηνή, από το ένα κόμμα στο άλλο. Το δικαίωμα του «εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» είναι κατοχυρωμένο. Έτσι όλες οι διαδικασίες που διέπουν το παραπάνω συνταγματικό δίπτυχο, αποτελούν ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα και καθορίζονται επακριβώς από το σύνταγμα και τον εκάστοτε εκλογικό νόμο. Αφού κάπως έτσι επίσης «δημοκρατικά» καθορίζεται και κατοχυρώνεται η συμμετοχή των γυναικών με την ποσόστωση στους συνδυασμούς των υποψηφίων. Θα περίμενε κανείς ότι ο νέος «αναλογικότερος» εκλογικός νόμος θα βελτίωνε την κατάσταση των υποψηφιοτήτων, ακόμη και αυτή των προεκλογικών μετεγγραφικών μετακινήσεων από συνδυασμό σε συνδυασμό.

Αφού ευκολότερα τώρα οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να μην είναι μετακινούμενοι και μετεγγραφόμενοι και να θέτουν υποψηφιότητα, από μόνοι τους για δήμαρχοι ως ανεξάρτητοι, εάν βεβαίως έχουν τα δημοτικά εκλογικά κότσια και βάλουν ανεξαρτήτως το χέρι στη δεξιά ή και στην αριστερή τους τσέπη τουλάχιστον για την διαφημιστική τους καμπάνια! Στην περίπτωση των πολλών βεβαίως υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του δημάρχου το εκλογικό παιχνίδι αλλάζει. Πολλοί απ’ αυτούς – βεβαίως όχι όλοι- θα «αναγκαστούν» από τη δεύτερη κόλας Κυριακή-εάν βεβαίως εκλεγούν-διαπραγματευόμενοι να ‘’εκπέσουν’’ από υποψήφιοι δήμαρχοι σε υποψηφίους αντιδημάρχους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και σε κάποια άλλα ίσως ανταλλάξιμα δημοτικά ουφίτσια και αξιώματα των δύο πρώτων επικρατέστερων δημαρχιακών συνδυασμών.


Ίσως εδώ στα Ολύμπια «έφταιγε» ο δήμαρχος που κατά τα λεγόμενα κάποιων αποτελούσε αναπτυξιακή τροχοπέδη και εμπόδιζε στην παραγωγή δημοτικού έργου τους αντιδημάρχους και άλλους συνεργάτες του,οι οποίοι όμως αντιδήμαρχοι και λοιπές προοδευτικές δημοκρατικές και συντηρητικές δυνάμεις,παραμένουν εν δυνάμει υποψήφιοι αντιδήμαρχοι με έναν άλλο αυτή τη φορά εκ των προτέρων πιο δραστήριο και ενεργητικό υποψήφιο δήμαρχο!Ολοιθέλουν να σώσουν τη χώρα και τον τόπο!
Στην μίαπερίπτωση έχουμε τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου με σαφή όμως ,όπως και ξεκάθαρο ιδεολογικό-πολιτικό προσανατολισμό, για την αδιαπραγμάτευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την πλήρη απώλεια της εθνικής και λαϊκής της κυριαρχίας, το ξεπούλημα των πάντων, τα μνημόνια, τις ασπιρίνες των ξένων επενδύσεων και τον εργασιακό μεσαίωνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με ή χωρίς Δ.Ν.Τ. Στην άλλη περίπτωση έχουμε τους πολλούς ή τους ολίγους ανεξάρτητους και υπερκομματικούς, προκομένους και ανεπρόκοπους επίδοξους δημαρχιακούς υποψηφίους, τα ψηφοδέλτιά τους, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως των μετεγγραφόμενων και μετακινούμενων. Για τα μεγάλα προβλήματα των συνδημοτών μας την συρρίκνωση ή και απώλεια του εισοδήματός τους συνέπεια της οικονομικής κρίσης στην οποία και αυτοί οι ίδιοι τα μέγιστα συνέβαλαν, αφού οι περισσότεροι απ’ αυτούς πολιτικά αποδέχονται ότι εξέχουσα θέση στη πυραμίδα της διαφθοράς που διόγκωσε το χρέος είναι και οι Ο.Τ.Α. και κατ’ επέκταση αυτοί οι ίδιοι, ούτε κουβέντα! Για την μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό για την οποιαδήποτε προς τους πολίτες-δημότες προσφερόμενη υπηρεσία, τους δασικούς χάρτες, το κτηματολόγιο και την μεγάλη ανεργία, κυρίως στους νέους, επίσης ούτε λαλιά! «Μα καλά αυτά είναι θέματα κυβερνητικά, των πολιτικών κομμάτων εμείς είμαστε δημαρχιακοί μνηστήρες, θέλουμε να σώσουμε τον τόπο και να δημαρχεύσουμε ως ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί όχι να κυβερνήσουμε σώζοντας τη χώρα! Θα δίνουμε καθημερινή μάχη με τα σκουπίδια και θα ασχολούμαστε και με τα ολυμπιακά θέματα. Οι φωτογραφίες που προβάλλουμε στα προεκλογικά μας φυλλάδια είναι καθαρά οικογενειακού χαρακτήρα! Τρανή απόδειξη, οι ψήφοι που ζητάμε ακόμη και με την επιλογή και τις μετεγγραφές των υποψηφίων δημοτικών μας συμβούλων, εκφράζει την αγωνία μας για τον καλύτερο εκλογικό οικογενειακό προγραμματισμό των συνδημοτών μας και τίποτα περισσότερο! Απλώς ως ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί απαντάμε, όχι όμως ποτέ πολιτικά!» Στον εργασιακό μεσαίωνα και στην ανεργία, με την ομηρία της οκτάμηνης απασχόλησης της δημοτικής «εργασιακής θερμοκοιτίδας», όπως ακόμα και με άλλα αεριτζίδικα ευρωπαϊκά προγράμματα, συνήθως δουλικής εργασιακής επιχειρηματικότητας.

Και στη θέση των προσδοκώμενων και πολυπόθητων επενδύσεων που δεν έρχονται για να βγάλουν την χώρα και τον τόπο από την κρίση, με το «brandname» της Ολυμπίας και την «βορειοατλαντική –ευρωπαϊκή ολυμπιακή εκεχειρία» και τα λοιπά «ολυμπιακά ιδεώδη». Αυτό αλήθεια με το «brandname» ποτέ μου δεν το κατάλαβα, πρέπει σίγουρα να είναι κάτι σαν τους υδρογονάνθρακες σε υγρά ή αέρια μορφή, ίσως και με αυτή του κοπανιστού αέρα που θα μας βγάλουν απ’ την κρίση και θα γίνουμε όλοι «Κατακώλου Νορβηγοί!» Αφού οι στρατηγικές επιλογές των αστικών πολιτικών κομμάτων και των πολλών και διαφόρων πολιτικών εκπροσώπων τους με την οποιαδήποτε μορφή ή συνεργασία τους είναι καρμπόν, γι’ αυτό και συμφωνούν τα μάλα και «a priori» η ψωρογκλαμουριά των εθνικοευρωπαϊκών μας εκπροσώπων με την οποιαδήποτε δήθεν ανεξάρτητη και απολίτικη υποψηφιότητα των αναρίθμητων ανά την χώρα δημαρχίσκων.

Σιωπηρά ενδεχομένως συμφωνούν και πολιτικά αποδέχονται και τους νορβηγικούς αλλά και τους βενεζουελάνικους υδρογονάνθρακες του υπεδάφους της χώρας ως λύση φάρμακο διά πάσαν νόσον, όπως παλιότερα έκαμαν για την «Ελβετία της Μεσογείου», τη «Δανία του νότου» και την «ΕΟΚ των λαών και τα χρυσά της κουταλάκια!». Ανομολόγητα, όμως, αποδέχονται ότι τους υδρογονάνθρακες (όταν και και όποτε), κάποιοι άλλοι «ξένοι», όχι εμείς πάντως και θα τους βρουν και θα τους διαχειριστούν και επειδή τους ανήκουν τα πάντα όλα στη χώρα και τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και οι δρόμοι και οι σιδηρόδρομοι, θα διαχειριστούν και το οποιοδήποτε ολυμπιακό και όχι μόνο τουριστικό προϊόν. Έτσι, λοιπόν, όσο κι αν επιμένουν στο «απολυτίκ» οι υποψήφιοι με τις «κρεμασμένες κομματικές ταυτότητες», δήμαρχοι του «brandname» που κι αυτό ας μη γελιόμαστε βρίσκεται στη Λωζάνη και διαχειρίζεται «αθανάτως» από την ΔΟΕ! Και επειδή τα δημοτικά προβλήματα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικά προβλήματα, δυστυχώς τους απομένει μόνο η καθημερινή πολιτική μάχη, αυτή που δε θέλουν να δώσουν, η μάχη των σκουπιδιών! Ευτυχώς, όμως, οι «χαμουζάδες» και οι «τριχιώτες» στον τόπο μας, ακόμα και οι «κοτσομούρες» της πλούσιας σε υδρογονάνθρακες ακτογραμμής μας (για τους εραστές των ευρύτερων δημοτικών συνενώσεων) δεν είναι νορβηγικές ρέγγες και θα αντιδράσουν πολιτικά και με την ψήφο τους! Γιατί αντιλαμβάνονται ότι οι κοινωνικές ανισότητες δε δημιουργούνται από την όποια διαφορά μεταξύ βορειοευρωπαϊκού ή νοτιοευρωπαϊκού, μεσογειακού λίπους.

Όπως και τα καθημερινά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και η αντιμετώπισή τους-αυτά που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή των πολιτών συνδημοτών μας-είναι εξόχως πολιτικά προβλήματα και σαν τέτοια μόνο αντιμετωπίζονται. Ούτε εξηγούνται ούτε δικαιολογούνται με την ύπαρξη του οποιουδήποτε «περιφερειακού ή δημοτικού λίπους» έστω και αν αυτό υπάρχει! Τελειώνοντας, τα υποδέλοιπα ας τα αφήσουμε συμμετέχοντες εμφορούμενοι στους πάμπολλους σισύφειους ημιμαραθώνιους και τις λοιπές εθελοντικές δράσεις για την καταπολέμηση του λίπους και της κακής χοληστερίνης και προς εξήγησιν και διακαιολόγησιν στο «απολυτίκ» της κάθε λογής πολιτικής λιπαρότητας!

 

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.