ilia24.gr
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 20:55

Πλειστηριασμοί: Το έσχατο όριο κατάπτωσης των Ηλείων βουλευτών (και όχι μόνο ) του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Μαρίνος Λάμπρος

Όταν στους πολιτικούς η αξιοπρέπεια (τους) μετριέται με το ύψος των απολαβών εκ των θέσεων εξουσίας που κατέχουν

 και όταν αντί για αυτούς μιλούν και ψηφίζουν οι καρέκλες τους (βουλευτικές, κλπ),

ε ! τότε, πρόκειται για ψεύτες, αχρείους, φαύλους και εις την λαϊκή (γλώσσα) σκάρτους και μασκαράδες .

 Η επέλαση των πλειστηριασμών(κατοικιών, επιχειρήσεων κλπ)  επήλθε και αναμένεται  ισοπεδωτική και οποία προστίθεται στο  απεχθές  και ύπουλο «όπλο» των κατασχέσεων τραπεζικών καταθέσεων, μισθών, ενοικίων, ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων.

 

Εκκίνησαν πάλι και μέσω και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, λεηλατώντας την λαϊκή περιουσία και μ’ ένα «κλικ» από ένα υπολογιστή, θα εκπλειστηριάζονται κάθε εβδομάδα, θα βγαίνουν στο «σφυρί» σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό σπίτια, καταστήματα και λαϊκές περιουσίες, για χάρη της ικανοποίησης των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων», των τραπεζών και των funds.

 

Ελέω μνημονίου και υποταγής της η κυβέρνηση δρα και ηλεκτρονικοποιεί τους πλειστηριασμούς, η αντιπολίτευση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ) δεν μιλά και δεν κινητοποιείται,  η αριστερά αντιενωτική σκόρπια, ιδιοτελής και εγωιστική αφήνει το έγκλημα των πλειστηριασμών και κατασχέσεων  να εκτελείται ανενόχλητα σε βάρος του λαού μήνυμα.

Στο siteΗλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών  «Ε.Τ.Α.Α. - Τ.Α.Ν.»(https://deltio.tnomik.gr/)  σήμερα 08/09/2017 υπάρχουν αναρτημένοι 3.668 πλειστηριασμοί  και 16 που αφορούν την Ηλεία (Ειρηνοδικείο Πύργου:7, Λεχαινών: 6, Ζαχάρως:1, Γαστούνης:1 και Αρχ. Ολυμπίας:1).

Θα ακολουθήσουν  10.000 για όλη την Ελλάδα και 300 περίπου στην Ηλεία.

  Απευθυνόμενος  στους  βουλευτές και τα στελέχη Ηλείας του  ΣΥΡΙΖΑ, να τους θυμίσω ένα συνθήματα που κραυγάζατε λίγο πιο παλιά:

 

«Κανένα  σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

Το θυμάστε ή φάγατε λωτό και έχετε τις παρενέργειες του, την  απάθεια και την λήθη ;

 

Επειδή  μάλλον έχετε  «πάθει»  κάτι και εγώ το λέω βόλεμα με την εξουσία και νεοφιλελεύθερη- μνημονιακή μετάλλαξη θα τους απευθύνω  μερικά ερωτήματα …

Τι λέτε τώρα για τους πλειστηριασμούς ;

Τι λέτε τώρα για τις κατασχέσεις ;

Τι λέτε τώρα για την ληστρική επίθεση Τραπεζών και κορακιών ενάντια στην περιουσία των φτωχών και κατεστραμμένων απ’ τις μνημονιακές πολιτικές συμπολιτών μας ;

 

Τι λέτε τώρα,  για  το ότι δεν υπάρχει καμία προστασία οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου και φυσικά ούτε της πρώτης κατοικίας για χρέη δανειοληπτών προς το Δημόσιο, όσο μικρή και αν είναι αυτή η πρώτη κατοικία, όσο φτωχοί και αν είναι οι δανειολήπτες που την κατέχουν;

Τι λέτε τώρα για το ότι  απόλυτη προστασία δεν υπάρχει επίσης σε χρέος απέναντι σε Τράπεζα (όπως υπήρχε παλιότερα)  για την πρώτη και κύρια κατοικία ενός πολύ φτωχού νοικοκυριού, το οποίο μπορεί να χάσει το σπίτι του όσο μικρό και αν είναι, έστω και αν βρίσκεται πολύ κάτω από το όριο το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύει ο νόμος ;

Τι λέτε τώρα για αυτό που λέγατε παλιά (τι παλιά μέχρι το 2015) πως χρειάζεται πλήρης και απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας (πλην του ελαχίστου εκείνου ποσοστού των πρώτων κατοικιών που η αξία τους φτάνει εκατομμύρια ευρώ);

Τι λέτε τώρα για το σύνθημα που λέγατε τότε «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ»;

Τι λέτε τώρα για το «τσουνάμι» κατασχέσεων  στους τραπεζικούς λογαριασμούς για κάθε είδους οφειλές (ασφαλιστικά ταμεία, οφειλές σε  εφορία/ΔΥΟ, Δήμοι κλπ) που μάλιστα αυτές το 2016 ξεπερασαν  τις 200.000 περιπτώσεις και που το 2017 πραγματοποιούνται  με ρυθμό 2.000 την ημέρα και εκτελούνται ασχέτως της προέλευσης των χρημάτων (μισθοί, επιδόματα, καταθέσεις, κοινούς λογαριασμούς κλπ) ;

Αν δεν ξέρετε τι να πείτε κ. Δημ. Μπαξεβανάκη σας υπενθυμίζω  τα συνθήματα που φωνάζατε στις παρελάσεις πετώντας μπουκάλια νερό και  το πανό  που κρατούσατε έξω από  τα Δικαστήρια στον Πύργο με το σύνθημα  «Stop στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις».

Τα θυμάστε κ. Δημ. Μπαξεβανάκη ;

Αν δεν ξέρετε τι να πείτε κ. Έφη Σαλτάρη σας υπενθυμίζω  τις δεκάδες ανακοινώσεις και δηλώσεις σας, καθώς και το πανό που είχατε με  το σύνθεμα «Ούτε τα σπίτια, ούτε τις ακτές μας. Τους διώχνουμε και παίρνουμε πίσω τις ζωές μας»

Τα θυμάστε κ. Έφη Σαλτάρη ;

Αν δεν ξέρετε τι να πείτε κ. Μάκη Μπαλαούρα σας υπενθυμίζω τις δηλώσεις σας στις  13/08/2014 στη Χίο που λέγατε «…φοβίζουν τον κόσμο πως η Αριστερά θα τους πάρει τα σπίτια..» (βέβαια εσείς αριστερά δεν είστε…).

 

Το θυμάστε κ. Μάκη Μπαλαούρα;

 Αν δεν ξέρετε τι να πείτε κ. της Νομαρχιακής Επιτροπής  Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ σας υπενθυμίζω το τηλεοπτικό spot που διακινούσατε προεκλογικά… για τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας που θα έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά τελικά κατέληξε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Το θυμάστε της Ν.Ε.  Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Έχετε να πείτε κάτι;

Μήπως θα πείτε τις ανοησίες/επιχειρήματα  για την δήθεν προστασία της κατοικίας , που διένειμε η κυβέρνηση. Αν θέλετε να πείτε αυτά,  πηγαίνετε στα Ειρηνοδικεία και εξηγήστε τα στου πλειστηριαζόμενους πολίτες.

Θα δείτε  τι  θα σας πουν….

Αν θέλετε να πείτε επίσης  να πείτε κάτι για τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς, πηγαίνετε σε μια ουρά τράπεζας , εκεί που οι πολίτες διαμαρτύρονται για αυτές (τις κατασχέσεις ) και προσπαθούν να περισώσουν κάποιο ποσό από αυτές και εξηγήστε τους.

Θα δείτε  τι  θα σας πουν….

Αλλά που, τολμάτε ;

Κρύβεστε πίσω από το μαλακό μαξιλάρι της καρέκλας της εξουσίας, που τόσο γλυκά, προσοδοφόρα (..άτιμο χρήμα..) και αναπαυτικά σας  βολεύει..

Και τα γελοία επιχειρήματα σας,

περί «δίκαιης  ανάπτυξης»,  «παράλληλου  προγράμματος» και άλλων τέτοιων φληναφημάτων και

« τι θέλετε να έρθουν οι δεξιοί και  νεοφιλελεύθεροι ; » (αλήθεια βρέστε μου μερικές ουσιαστικές διαφορές ),

το μόνο που λένε είναι πόσο αστείος και γελοίος (αεί ψεύτης) μπορεί να καταντήσει ο οποιοσδήποτε ανθρωπάκος.

Εσείς !Εσείς που με την ψήφιση και υποστήριξη εγκληματικών μέτρων που ενσυνείδητα στοχεύουν στην ολοκληρωτική μας καταστροφή

 Δηλαδή η κατρακύλα σας στο βαρέλι δεν θα πιάσει πάτο, γιατί δεν έχει πάτο.

ΠΗΓΗ: ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.