ilia24.gr
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 17:28

KUNG-FU: Αθλητικός Σύλλογος Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών Πύργου - Έχει γράψει την δική του ιστορία στην πόλη του Πύργου

Στα 10 χρόνια ιστορίας όραμά μας είναι να παρέχουμε ένα δυναμικό χώρο προπόνησης και εκμάθησης πολεμικών τεχνών με τους καλύτερους προπονητές στο είδος τους.

Στόχος μας είναι κάθε αθλητής , ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου να φτάσει στη μέγιστη επιθυμητή απόδοση – από άριστη φυσική κατάσταση μέχρι πρωταθλητισμό κορυφής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

 • Συμμετέχει σε όλους τους Πανελλήνιους αγώνες από το 2011 και μετά, στα περισσότερα διασυλλογικά πρωταθλήματα και σε open πρωταθλήματα. Οι αθλητές δείχνουν συνεχώς μεγάλα επιτεύγματα στην τέχνη του Kung Fu και αυτό αποδεικνύεται από την συμμετοχή τους στα διεθνή και εθνικά πρωταθλήματα (διασυλλογικά, πανελλήνια , βαλκανικά και με τη μεγάλη επιτυχία το 2017 στο ευρωπαικό πρωταθλήμα στην Γεωργία ) κατέχοντας από τις υψηλότερες θέσεις στο βάθρο.
 • Από το 2010 διεξάγει επιδείξεις & φεστιβάλ στην Πόλη του Πύργου και συμμετέχει σε όλα τα φεστιβάλ , πρωταθλήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu Kung Fu, καθώς και σε επιδείξεις,παρουσιάσεις των ικανοτήτων των αθλητών μας σε εκδηλώσεις της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα.
 • Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου, αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος και ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό , γιατί οι πρωταθλητές μας στους Πανελλήνιους Αγώνες της Ομοσπονδίας και στους Διεθνείς Αγώνες που συμμετέχει η Ομοσπονδία μας κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις , μοριοδοτούνται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία , στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για εισαγωγή στα πανεπιστήμια.
 • Έχει άδεια λειτουργίας χώρου. Ένας δυναμικός χώρος προπόνησης 200τ.μ.

 

Γιατί Kung Fυ?

Γιατί να επιλέξουμε να μάθουν τα παιδιά μας kung fu?

Πολλά τα οφέλη που αποκομίζει κανείς από την εξάσκηση στο Kung Fu , σωματικά και ψυχικά. Οι αθλητές μαθαίνουν από μικρή ηλικία να θέτουν στόχους , να αγωνίζονται για αυτούς ακολουθώντας ένα δομημένο πρόγραμμα προπόνησης και να απολαμβάνουν την ικανοποίηση όταν τους πετυχαίνουν . Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μαθαίνουν να δείχνουν σεβασμό , πειθαρχεία , υπομονή και επιμονή . Η φιλοσοφία του Kung Fu , που μεταφράζεται ως  χρόνος και προσπάθεια , μας διδάσκει τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε οτιδήποτε μας απασχολεί. 

 • Τα σωματικά οφέλη τουκουνγκ φου είναι τα πιο γνωστά: ισορροπία, συντονισμός, συγκέντρωση, αλτικότητα, αρμονία στην κίνηση και ταχυδύναμη. Πέρα από αυτά, είναι επίσης η συμπόνοια, η ομαδικότητα, η ταπεινότητα και η αυτοεκτίμηση. Η εκμάθηση της αυτοάμυνας είναι απλώς το μπόνους που τα συνοδεύει.
 • Το κουνγκ φου διδάσκει την αυτεπίγνωση και τη σύνεση, και τα δυο εξαιρετικά σημαντικά για όλα τα παιδιά. Τους επιτρέπει να κοιτάξουν μέσα τους και να δουν την αληθινή αιτία για τα συναισθήματά τους. Με αρκετή εξάσκηση, μπορούν να αναπτύξουν την ικανότητα να καταλάβουν ότι η έντονη συμπεριφορά είναι αχρείαστη και ότι, για παράδειγμα, μπορούν να αποτρέψουν ξεσπάσματα θυμού από το να συμβούν.
 • Το κουνγκ φου διδάσκει τη συγκέντρωση. Εκτός από τις βασικές ασκήσεις, διδάσκονται με συγκεκριμένη σειρά φόρμες, τις οποίες τα παιδιά επαναλαμβάνουν με στόχο την απομνημόνευση. Η επανάληψη μιας φόρμας δημιουργεί νευρικές συνδέσεις στον εγκέφαλο του παιδιού, που του επιτρέπουν να επικεντρώνεται καλύτερα και σε άλλες ασκήσεις. Με την επαναλαμβανόμενη άσκηση, η συγκέντρωση γίνεται ευκολότερη.
 • Το κουνγκ φου προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε ένα πολύ ενθαρρυντικό και υποστηρικτικό περιβάλλον. Καθώς εξασκούνται, με τον καιρό βελτιώνονται. Οι προπονητές βοηθούν ώστε τα παιδιά να εμπεδώσουν την αίσθησή τους ότι είναι δυνατά και ότι έχουν τη δική τους αξία.

Στον σύλλογό μας διδάσκονται:

 • Shaolin Κung Fu
 • Αγωνιστικό Wushu
 • Sanda (Chinese kick Boxing)
 • Tai Chi Quan
 • Self defence
 • Cross Training

Ο Σύλλογος μας ξεκινάει δυναμικά τις προπονήσεις  του με αληθινή αγάπη, σκληρή προσπάθεια  και το σωστό ήθος και για την φετινή χρονιά.

Ο Σύλλογος έχει γράψει την δική του ιστορία στην Πόλη μας .

Η άσκηση γίνεται υπό την καθοδήγηση του Προπονητή Σταματόπουλο Γρηγόρη:

 • Πτυχιούχος Προπονητής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
 • Πιστοποιημένος από την Ελληνική Ομοσπονδία Wushu Kung Fu.

     Ο Σύλλογος λειτουργεί καθημερινά με τμήματα από ηλικίες 4 ετών και άνω,ενώ προσφέρονται πρωινά τμήματα και ιδιαίτερα μαθήματα.

Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά και να ενημερωθείτε για όλες τις δυνατότητες προπόνησης που προσφέρονται για μικρούς και μεγάλους αθλητές.

Πύργος, Δραγατσανίου 21 (περιοχή Λάπατο).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948890130

e-mail:    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,     Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.