ilia24.gr
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 13:01

Μεγάλη κινητοποίηση για το Κέντρο Υγείας Βάρδας(ΦΩΤΟ)

Θα καταθέσουν στον υπουργό Υγείας φάκελο με όλα τα στοιχεία

Με κύριο σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το Κέντρο Υγείας Βάρδας», οι καταστηματάρχες της Βάρδας, δήμος, φορείς και εκατοντάδες κάτοικοι, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις χθες το μεσημέρι έξω από το Κέντρο Υγείας, με στόχο να αποτρέψουν τον περιορισμό του χρόνου της ημερήσιας λειτουργίας του και την ενίσχυσή του με προσωπικό.

Το Κέντρο Υγείας Βάρδας πρέπει να είναι ανοικτό όλο το 24ωρο για 365 μέρες το χρόνο, όπως είναι απαίτηση όλων των Δημοτών, και ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, με φάκελο που θα περιέχει όλα τα στοιχεία που θα τεκμηριώνουν το αίτημα για την 24ωρη λειτουργία του.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Παρά τις διαβεβαιώσεις της 6ης ΥΠΕ ότι το Κέντρο Υγείας Βάρδας δεν θα κλείσει, εμείς σαν Δήμος θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, καταθέτοντας φάκελο με όλα τα στοιχεία που θα ενισχύουμε το αίτημά μας για 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ., καθώς είναι η μοναδική υγειονομική δομή στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλλήνης. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην υγεία, την ασφάλεια, την παιδεία και δεν θα παιχτεί κανένα παιχνίδι στην πλάτη των πολιτών μας».

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νίκος Χούντρας, ανέφερε πως «Το Κέντρο Υγείας πρέπει να λειτουργεί όλο το 24ωρο αφού καλύπτει μια μεγάλη περιοχή, καθώς τα κοντινότερα Κέντρα Υγείας είναι της Γαστούνης και της Κάτω Αχαγιάς, σε απόσταση 25 χλμ το καθένα. Παράλληλα έχει να καλύψει και 7.000 περίπου αλλοδαπούς εργάτες γης, ενώ ήδη η περιοχή βρίσκεται σε καραντίνα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας».

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας τόνισε: «Ενώ τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την 6η ΥΠΕ είναι ενθαρρυντικά, εμείς θα αγωνιστούμε για να παραμείνει το Κέντρο Υγείας στη Βάρδα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να παραμείνει στην περιοχή και να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής».

Ο Ανδρέας Τσίρος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βουπρασίας ανέφερε: «Ως Εμπορικός Σύλλογος σύσσωμος κλείσαμε τα καταστήματά μας και με τους κατοίκους της περιοχής θα διεκδικήσουμε την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, 365 μέρες το χρόνο. Θα αντισταθούμε στις μνημονιακές πολιτικές που θέλουν όποιος δεν έχει λεφτά να πεθαίνει. Δεν παζαρεύουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας. Όσοι σχεδιάζουν το κλείσιμό του θα βρουν την τοπική κοινωνία απέναντί τους».

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας Βασίλης Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα της δημόσιας Υγείας και ειδικά των Κέντρων Υγείας. «Ο λαός της Βουπρασίας δίνει ένα δυναμικό παρόν και τους συμπαραστεκόμαστε αφού τα προβλήματά μας είναι κοινά. Εμείς την Τετάρτη θα δώσουμε το δικό μας αγώνα για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Οι φουρτούνες στη Δημόσια Υγεία δεν έχουν τελειωμό. Αν ποτέ τεθεί σε εφαρμογή το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, θα έχουμε συρρίκνωση πολλών Κέντρων Υγείας».

Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Βάρδας Παναγιώτης Χατζής τόνισε: «Ο Σύλλογός μας απαριθμεί 5.000 μέλη και μαζί με τους κατοίκους διεκδικούμε την 24ωρη λειτουργία του. Αν δεν λειτουργεί τις νυχτερινές ώρες, την ευθύνη θα έχουν αυτοί που θα πάρουν την απόφαση, γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Αν κάποιος πει επίσημα ότι το Κ.Υ. δεν είναι χρήσιμο ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εδώ ξεκινάμε «πόλεμο» και καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις για την υποβάθμισή του».

ΠΗΓΗ: ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.