ilia24.gr
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 11:57

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνέντευξη τύπου για τον σχολικό εκφοβισμό

Την Τρίτη 27 Μαρτίου θα διεξαχθεί εκδήλωση στο Σινέ Άστρον

Συνέντευξη Τύπου προχώρησε το Κέντρο Κοινότητας Κέντρο Ένταξης Μεταναστών όπου αναφέρθηκαν για τις νέες δράσεις του Κέντρου Νεότητας και μίλησαν επί του θέματος, ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, η κοινωνική λειτουργός Ελένη Παππά και η ψυχολόγος Ελένη Ροίδη.

Τις επόμενες ημέρες και ειδικότερα την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μια πολύ σημαντική εκδήλωση, στο Σινέ Άστρον, στα Λεχαινά με κύριο θέμα το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.  Είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για ενημέρωση αλλά και για την αντιμετώπισή του, καθώς είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται αρκετά συχνά στις μέρες μας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν τόσο ειδικοί, όσο  και μαθητές Λυκείου αλλά  και γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης έχει λάβει εύσημα για τις αξιόλογες και δράσεις του κατά το διάστημα της λειτουργίας του. Οι ώρες των συναντήσεων θα είναι απογευματινές. Για την συμμετοχή τους δεν απαιτούνται δικαιολογητικά καθώς και  οι υπηρεσίες είναι δωρεάν. Τα τηλέφωνα όπου μπορούν να καλέσουν, είτε να δηλώσουν συμμετοχή, είτε και να ενημερωθούν είναι 26230 23000 και το 23111. Ενώ, μπορούν και να δηλώσουν συμμετοχή και μέσα από τη σελίδα τους στο facebook.

 

Ο Ναμπίλ Μοράντ, δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης δήλωσε: «Όπως ξέρετε στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης λειτουργεί Κέντρο Κοινότητας, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών, το μοναδικό στην Δυτική Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις είναι πάρα πολλές. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει, ειδικά από το κέντρο κοινότητας, πολλές ενημερώσεις και ενέργειες. Το επόμενο όμως διάστημα είναι αφιερωμένο στα σχολεία, στα παιδιά μας και στους γονείς. Κάθε ηλικία έχει τα δικά της προβλήματα».

Την δική του στάση, για το θέμα του εκφοβισμού μίλησε ο κ. Ανδρέας Μίγκος, Αντιδήμαρχος, λέγοντας : «Οι δράσεις του Κέντρου Κοινότητας συνεχίζονται. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μία δράση για το bulling. Θα είναι οι μαθητές των λυκείων Λεχαινών για να ενημερωθούν σε αυτό το πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Ταυτόχρονα θα υπάρξει και μια συμβουλευτική ομάδα γονέων, θα γίνονται συνεδρίες για γονείς μαθητών γυμνασίων και λυκείων. Θα γίνουν 7 συναντήσεις για κάθε ομάδα και αυτό επίσης είναι πολύ σημαντικό γιατί όλοι μας, που είμαστε γονείς, βλέπουμε τα παιδιά μας να έχουν πολλά προβλήματα και που πολλές φορές δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες στο Κέντρο Κοινότητας θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή. Θέλω να πω για το Κέντρο ότι αποτελεί παράδειγμα στην Δυτική Ελλάδα και μάλιστα πήρε τα εύσημα απ’ όλους για τις δράσεις που κάνει ως Κέντρο Κοινότητας και ως Κέντρο Μεταναστών και είπαν πως θα το εντάξουν στις καλές πρακτικές πανελλαδικά.

 

Σημαντική ήταν και είναι η ενημέρωση και η βοήθεια της κας Ελένης Παππά, Κοινωνικής Λειτουργού, όπου ανάφερε: «Στα πλαίσια δράσεων ενημέρωσης, πρόληψης και υποστήριξης της κοινότητας είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων, μαθητών γυμνασίων και λυκείων του δήμου μας. Ο στόχος των ομάδων αυτών είναι η στήριξη της οικογένειας και του ρόλου του γονιού σε μια εποχή πολλών αλλαγών ιδιαίτερα στην τρέχουσα περίοδο της κρίσης, όπου τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί και πολλές οικογένειες δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να τα διαχειριστούν».

 

Επίσης, η κα Ελένη Ροίδη, Ψυχολόγος, παρουσίασε τη δική της άποψη τόσο για την εκδήλωση όσο και για το φαινόμενο του εκφοβισμού δηλώνοντας: « Αποφασίσαμε σε συνεργασία με τον δήμο να αφιερώσουμε μια εκδήλωση στο μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και αφορά την παραβατικότητα των παιδιών-εφήβων στα σχολεία. Οι αιτίες αυτού του σχολικού εκφοβισμού εντοπίζονται κυρίως στις οικογένειες, στα δυσλειτουργικά μοτίβα μεταξύ γονέων και παιδιών, στην έλλειψη επικοινωνίας, στην έλλειψη ισορροπίας και αρμονίας στις σχέσεις γονέων και παιδιών κ.λ.π. Οι συνέπειες του εκφοβισμού σε ότι αφορά το θύμα κυρίως είναι η απομόνωση, η μοναξιά, το αίσθημα της θλίψης, της αυτοακύρωσης, της απόρριψης, ο αποκλεισμός του από κοινωνικές ομάδες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μετέπειτα ενήλικη ζωή του».

 

Πηγή:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.