ilia24.gr
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 18:14

Η Δημοπούλου Δέσποινα μαζί μας, στην «Απόφαση Δημιουργίας» - Σε πρώτο πλάνο ο πολιτισμός και η οικολογία.

 

Επιδιώκουμε μια σύγχρονη κοινωνία πολιτών.  Μια κοινωνία που θέτει στο προσκήνιο την ποιότητα ζωής, την κοινωνική αλληλεγγύη και τον πολιτισμό.

Συμπορευόμαστε με ανθρώπους με ευαισθησίες και όραμα. Είμαστε συσπειρωμένοι πίσω από την ελπίδα για ένα πιο ανθρώπινο αύριο για όλους.

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Υποψήφιος Δήμαρχος

«Ζω και δραστηριοποιούμαι στο Κουρτέσι.  Μετά την αποφοίτησή μου από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών εργάζομαι μέχρι και σήμερα  ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα.  Στον τόπο αυτό, σε όλο τον τόπο, έβλεπα πάντα  μια ευκαιρία ποιοτικής και ανθρώπινης ζωής, μιας ζωής που αξίζει να τη ζει κανείς. Έβλεπα όμως και μια ευκαιρία δράσης.  Πάντα θεωρούσα ότι οι πολίτες δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι, στις παρυφές του πολιτικού βίου και των κοινών, αλλά να μετέχουμε ενεργά,  ο καθένας από εκεί που μπορεί να προσφέρει. Εξάλλου, αυτός ήταν και ο λόγος της συμμετοχής μου στον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κουρτεσίου, όπου υπήρξα στην αρχή Γραμματέας και κατόπιν Πρόεδρος. Πιστεύω στη συλλογική δράση, στη συμμετοχή, στην κοινή προσπάθεια που στόχο έχει να βελτιώσει τον τόπο. Πιστεύω στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία και θεωρώ πως, όταν ο στόχος είναι σαφής, μπορούν να αρθούν τα εμπόδια και οι δυσκολίες με γόνιμο διάλογο και  συντονισμένες ενέργειες.

 Κρίνω, επομένως, πως αυτή είναι  η κατάλληλη στιγμή να προσπαθήσω να υλοποιήσω τις πολλές και ποικίλες σκέψεις μου για το Δήμο μας, που με τα χρόνια διαμορφώθηκαν.

Στο πλαίσιο αυτής της ανάγκης  βρήκα στον Γιώργο τον Παναγιωτόπουλο και την «Απόφαση Δημιουργίας»  πεδίο ανάπτυξης και καλλιέργειας των προσδοκιών μου για το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Μεταξύ πολλών άλλων θα ήθελα να επιδιώξω:

  • Την ανάδειξη του Κοτυχίου σε τόπο διεθνούς ενδιαφέροντος για τη βιοποικιλότητα όσο και ως καίριο μοχλό οικοτουριστικής ανάπτυξης αλλά και επιστημονικού τουρισμού.
  • Δράσεις οικολογικού περιεχομένου που θα συμβάλουν στην αποκάλυψη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας όσο και στην προστασία σπάνιων ειδών, όπως η χελώνα καρέτα- καρέτα.
  • Την αξιοποίηση των δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών με σκοπό τη δημιουργία μιας περισσότερο αυτοδιαχειριζόμενης κοινωνίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορούν να «απεξαρτηθούν» από την κεντρική διοίκηση.
  • Τη δημιουργία οργανωμένου σχεδίου για την ανάδειξη όλων των σπουδαίων πολιτιστικών μνημείων του τόπου μας αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό ο Δήμος μας να γίνει πρωτοπόρος και στον τομέα του πολιτισμού, όπως εξάλλου του αξίζει.

Με εκτίμηση,

Δημοπούλου Δέσποινα,

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

με την ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.