ilia24.gr
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 19:24

Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης: Βιολογικός καθαρισμός Βουπρασίας - Όλη η αλήθειαΜε την υπ. αριθμ. 52/2019 ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης αποφάσισε την υποβολή πρότασης για το έργο «αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Βάρδας

και ευρύτερης περιοχής Βουπρασίας» σε συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος.
Για την υποβολή πρότασης ενός τόσο σημαντικού έργου είναι γνωστό ότι απαιτούνται μια σειρά από ενέργειες, όπως ο σχεδιασμός, η μελέτη, οι αδειοδοτήσεις, οι απαλλαγές, οι εγκρίσεις κ.λπ., που συνοπτικά αναφέρονται ως περίοδος ωρίμανσης ενός έργου. Χωρίς αυτό το προπαρασκευαστικό στάδιο δυνατότητα υποβολής πρότασης δεν υπάρχει.
Η αλήθεια είναι ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή το έργο είχε απενταχθεί για δεύτερη φορά και δεν ήταν δυνατή η εκ νέου χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκούς πόρους. Για την απένταξη του έργου και για τα 28 χρόνια αποτυχίας δεν θα απολογηθούμε εμείς.
Το έργο όταν αναλάβαμε βρισκόταν στο σημείο μηδέν και σχεδόν όλα έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή. Ήταν αναγκαίο να συνταχθούν νέες μελέτες, να «τρέξουν» όλες οι διαδικασίες ωρίμανσης του έργου, που είναι χρονοβόρες και το σημαντικότερο έπρεπε να βρεθεί ένα πρόγραμμα για να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί. Σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές χρηματοδοτήσαμε με ίδιους πόρους όλες τις απαραίτητες μελέτες, είχαμε συνεχείς επαφές με κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και προετοιμαζόμασταν συστηματικά για την ωρίμανση του έργου, ώστε να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή όταν θα υπήρχε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Η πρόσκληση για υποβολή πρότασης «άνοιξε» τον Δεκέμβριο 2018. Ήμασταν έτοιμοι και υποβάλλουμε πρόταση. Θα παραπονεθούμε βέβαια στο Υπουργείο για το γεγονός ότι προεκλογικά κληθήκαμε να υποβάλουμε πρόταση και δυσαρεστήσαμε τους λαϊκιστές, τους μηδενιστές και όσους εύχονται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα για να χαρούν.
Άραγε, δεν θα έπρεπε να χρηματοδοτήσουμε τις μελέτες; Ή μήπως δεν θα έπρεπε να υποβάλουμε πρόταση γιατί είναι προεκλογική περίοδος; 

MORANT NAMPIL

MORANT NAMPIL

Η ανευθυνότητα έχει και όρια κύριοι. 
Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται, επειδή οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την χρηματοδότηση των μελετών, την παραλαβή τους και εν τέλει για την υποβολή της πρότασης είναι αντικειμενικά γεγονότα που δεν αμφισβητούνται. Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συνδημότες μας ότι υποβάλλουμε πρόταση για την αποχέτευση και τον βιολογικό της Βουπρασίας σε συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑ. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο μιας μεγάλης προσπάθειας για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος που χρονίζει.
Καλούμε όλους τους πολίτες και τις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις του Δήμου μας να στηρίξουν αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας.  
Σε πείσμα όσων μηδενίζουν τα πάντα για να υπάρξουν πολιτικά, εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με την ευθύνη και τη σοβαρότητα που απαιτείται, ώστε να πραγματοποιηθούν όσα με κόπο έχουμε πετύχει.      
Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν και πάλι, γιατί μπορούμε να εγγυηθούμε την ολοκλήρωση των έργων που σχεδιάσαμε και εντάξαμε μέσα στην πενταετία.

 

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.