ilia24.gr
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 09:38

Συζήτηση Τσίπρα - Λέντζα για όλα τα θέματα του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

 

Στη συνάντηση του Δημάρχου με τον πρώην Πρωθυπουργό

 

 Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ιωάννης Λέντζας υποδέχθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στα Λεχαινά, τον πρώην Πρωθυπουργό, και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξιο Τσίπρα.

Στην ατζέντα του Δημάρχου πρώτο θέμα ήταν η ολοκλήρωση του έργου της Εθνικής Οδού Πατρών –Πύργου.
Ο κ. Λέντζας ανέφερε τα εξής: “Είναι μεγάλη τιμή, όπως και κάθε επίσκεψη πολιτικού προσώπου όταν επισκέπτονται τον Δήμο μας, έτσι ώστε να μπορούμε να του θέσουμε τα προβλήματα που αφορούν το τόπο μας, και γιατί όχι, να βρούμε και τις λύσεις, οι οποίες πρέπει να δοθούν.
Το πρώτο θέμα το οποίο θέσαμε στον κ. Τσίπρα είχε να κάνει με την Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία έχει γίνει σύγχρονο “Γεφύρι της Άρτας”. Του θέσαμε το αίτημα και την απαίτηση όλων των Ηλείων πολιτών, αλλά και του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, γιατί ως Δήμος έχουμε πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα σε τροχαία δυστυχήματα σε αυτόν τον δρόμο, που θα έπρεπε να είχε γίνει χθες. Δεν μας νοιάζει και δεν μας αφορά αν το έργο θα έχει πέντε εργολαβίες ή οχτώ ή δέκα ή εάν θα είναι μία, εμάς μας ενδιαφέρει, ότι το έργο πρέπει να συνεχιστεί. Ας αντικατασταθούν αυτές οι εργολαβίες οι οποίες δεν φαίνεται να είναι οικονομικά ανθηρές και από εκεί και πέρα το έργο να συνεχιστεί. Πρέπει να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί το 2023 και όχι να το παραπέμπουμε στο 2027 ή στις περαιτέρω καλένδες.

«Γεωργική ανάπτυξη, ακόμα και με πτήσεις cargo»

Ένα επιπλέον σημαντικό θέμα, είναι η γεωργική ανάπτυξη του Δήμου, γιατί ο Δήμος μας είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό αγροτικός Δήμος. Του θέσαμε λοιπόν, το ζήτημα ότι το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, πρέπει να γίνει εμπορικό μαζί με το ήδη υπάρχον στρατιωτικό. ώστε, οι παραγωγοί να μπορούν να εξαγάγουν τα προϊόντα τους. Αναφερθήκαμε στα προβλήματα τα οποία έχουμε στη παραγωγή και στις χαμηλές τιμές των προϊόντων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες μας.

«ΔΛΤ Κυλλήνης είμαστε σφόδρα αντίθετοι»

Επίσης, έγινε αναφορά για το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τα δημοσιεύματα των τελευταίων καιρών που μιλάνε για υπαγωγή των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων στο κράτος, κάτι το οποίο μας βρίσκει σφόδρα αντίθετους. Τα προβλήματα του Λιμενικού Ταμείου της Κυλλήνης δε τα γνωρίζει κανένας καλύτερα από εμάς ούτε η Πάτρα, ούτε η Αθήνα, ούτε ο Πειραιάς. Εμείς είμαστε αυτοί που αφουγκραζόμαστε και προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις στα προβλήματα με σκοπό την ανάπτυξη του λιμανιού και ταυτόχρονα την ανάπτυξη του Δήμου μας.

«Ανάπτυξη παραλιακού μετώπου και δημιουργία “brand name” στο Κοτύχι»

Αναφέραμε το πρόβλημα μη αξιοποίησης του τεράστιου παραλιακού μετώπου με της σπάνιας ομορφιάς ακτογραμμές, που λόγω της συνθήκης RAMSAR και της συνθήκης NATURA, αποκλείουν οποιαδήποτε μορφής τουριστικής επένδυσης, προτείναμε να γίνουν ήπιες παρεμβάσεις με σεβασμό προς το περιβάλλον, έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ιχθυοσυνεταιριστικός Σύνδεσμος του Κοτυχίου, όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και εμείς το brand name του Κοτυχίου, και να κατοχυρώσουμε μια καλύτερη παραγωγή που θα βελτιώσει την εικόνα του συνεταιρισμού.

«Στελέχωση της Πρωτοβάθμιας και Νοσοκομειακής Περίθαλψης»

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις Δομές Υγείας του Δήμου μας τόσο στη Πρωτοβάθμια, όσο και στη Νοσοκομειακή περίθαλψη. Θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις στο Πολυδύναμο των Λεχαινών, και στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, το οποίο πρέπει να στελεχωθεί, γιατί αυτό είναι η προμετωπίδα του συστήματος υγείας του Δήμου μας. Επιπλέον, Θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις ιατρών στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, γιατί αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο δε λειτουργεί.
Τέλος έγινε αναφορά στη δομή LM VILLAGE, η οποία αποτελεί πρότυπο δομής φιλοξενίας προσφύγων, και είναι, εάν όχι η πρώτη, η δεύτερη καλύτερη στην Ελλάδα, και με βάση αυτό το πρότυπο πρέπει να λειτουργήσουν όλες οι προσφυγικές δομές, έτσι ώστε να έχουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, και να μην έχουμε όλα εκείνα τα προβλήματα που παρατηρούνται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στα νησιά όπου βέβαια ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος απ΄ ότι μπορούν να ανταποκριθούν.

Κίνδυνος να τεθούν οι σεισμόπληκτοι εκτός χρονοδιαγράμματος λόγω γραφειοκρατίας

Έγινε συζήτηση και για το θέμα που έχει προκύψει με την μη ύπαρξη υπεύθυνου γραφείου για την παράδοση των αιτήσεων των σεισμοπλήκτων της Ανδραβίδας στην Ηλεία. Μέχρι σήμερα, οι σεισμόπληκτοι καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο ΤΑΠ των Αθηνών και παρατηρείται πολύ μεγάλη γραφειοκρατία και δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα είναι 6μήνες, υπάρχει κίνδυνος να τεθούν εκτός χρόνου.

Από την πλευρά του, ο πρώην Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο Δήμαρχος.
Μετά τη κατ ιδίαν συζήτησή τους, ο Δήμαρχος πρόσφερε στον κ. Τσίπρα δυο καλάθια με τα τοπικά προϊόντα του Δήμου (λάδι, μέλι, κρασί, ζυμαρικά, αυγοτάραχο και φράουλες).
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Βουλευτής Ηλείας κ. Διονύσιος Καλαματιανός, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, οι πρώην βουλευτές ο κ. Μπαλαούρας Μ., η κ. Σαλτάρη Ε, ο κ. Μπαξεβανάκης Δ..

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.