ilia24.gr
Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 00:16

Τα Λεχαινά γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε δημόσιο χώρο (ΦΩΤΟ)

 

Κάθε πόντος και ευχή για τα πρόωρα μωρά

Για 2η συνεχή χρονιά, εθελόντριες από τα Λεχαινά, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 10 Ιουνίου στην πλατεία Σαρανταπόρου, με τις βελόνες και τα βελονάκια τους και έγιναν μια όμορφη παρέα για να γιορτάσουν την Παγκόσμια ημέρα πλεξίματος σε δημόσιους χώρους.

Η ιδέα για αυτή την όμορφη δράση για 2η συνεχή χρονιά, ανήκει στη δραστήρια και δημιουργική Ρούλα Σακαρέλλου από τα Λεχαινά, που η ίδια είχε εικόνα από αντίστοιχες εκδηλώσεις στο εξωτερικό, και ήθελε να αποδείξει ότι και μια μικρή επαρχιακή πόλη της χώρας μας μπορεί να συμμετάσχει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, σε αυτή τη δραστηριότητα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να βρεθούν όλες οι γυναίκες μαζί, να γνωριστούν και να μιλήσουν. Όπως παλιά που οι νοικοκυρές έπλεκαν στις αυλές τους, στις γειτονιές συζητώντας σε παρέες. Και παράλληλα αυτή η όμορφη δράση να συνοδευτεί με κάτι πολύ ωραίο, την προσφορά στα πρόωρα μωράκια που έχουν ανάγκη από σκουφάκια, καλτσάκια κλπ που τα βοηθούν στην ανάπτυξή τους.

Η προσέλευση των γυναικών της πόλης των Λεχαινών και όχι μόνο, ήταν μεγάλη. Και δεν ήταν μόνο μεγάλες γυναίκες, αλλά όλων των ηλικιών. Συγκινητική ήταν και η συμμετοχή Σύριων εθελοντριών που πήραν μέρος σε αυτή την όμορφη δράση, δημιουργώντας μικρούτσικα αριστουργήματα για τα προωράκια του Ηλιτομηνον...

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες εκδηλώσεις εκτός από τα Λεχαινά, έγιναν και στη Θεσσαλονίκη στο Κορδελιό, στο Σχολάρι και στο Ωραίοκαστρο, πλέκοντας για τους μικρούς ήρωες της ζωής, τα προωράκια του συλλόγου Ηλιτόμηνον.

Η κ. Ρούλα Σακαρέλλου σε ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρει:

«Θαθελα τόσο πολύ να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στην χθεσινή μας γιορτή...

Τους παλιούς και νέους φίλους, τις πολύ συμπαθητικές Σύριες με την γλυκύτατη εθελόντρια –παρ’ όλο το Ραμαζάνι την ύψιστη ιερή περίοδο των Μουσουλμάνων που δεν μπορείς να φας η να πιείς μέχρι την δύση του ηλίου- έδωσαν το γλυκύτερο μήνυμα....

Η Ανθρωπιά με όποιον τρόπο προσφέρεται μας θυμίζει ότι ΟΛΟΙ είμαστε θνητοί, περαστικοί και μπορούμε να αφήνουμε στην άκρη τα μικρά...

Ευχαριστώ τον δήμο για την άμεση ανταπόκριση στον καθαρισμό της πλατείας, την πυροσβεστική για την ουσιαστική τους βοήθεια, τους εθελοντές για όλη την βοήθεια και βέβαια τον κ Αγγελόπουλο που συντόνισε την συμμετοχή των Σύριων....

Στην περίοδο της κρίσης δεν απαιτούνται μόνον χρήματα για να κάνουμε καλλίτερη την ζωή μας...

Είναι τόσα πολλά, μικρά - ασήμαντα για άλλες εποχές-που κάνουν την διαφορά...

Ας προβληματισθούμε όλοι ....

Με την αγάπη μου και την απεριόριστη Εκτίμησή μου σε Όλους σας για την τόσο μεγάλη Αγκαλιά που ανοίξατε τα τελευταία 2 χρόνια που είμαι εδώ...»

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους:

Από το 2005, που ξεκίνησε για πρώτη φορά ως και φέτος χιλιάδες φίλοι/ φίλες του πλεξίματος συγκεντρώνονται και πλέκουν σαν μια παρέα σε δημόσιους χώρους. Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να έρθουν σε επαφή οι φίλοι του πλεξίματος, να γνωριστούν μεταξύ τους να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες και να βγάλουν έξω από την μοναξιά των τεσσάρων τοίχων σχέδια, πλέξεις και ιδέες και βέβαια να τους ενθαρρύνουν  να αποκτήσουν κάτι πολύ παραπάνω από μια δημιουργική συνήθεια.

Λίγα λόγια για το «Ηλιτόμηνον»

Το «Ηλιτόμηνον» ενώνει τη φωνή των γονέων προώρων και των επιστημόνων, με σκοπό την φροντίδα των πρόωρων νεογνών. Για την επίτευξη του σκοπού του, διοργανώνει και υποστηρίζει κοινωνικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην προώθηση και επίλυση των ιατρικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά.

Το Ηλιτόμηνον ανήκει στο δίκτυο οργανώσεων γονέων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα με το EFCNI, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών, και διεκδικούν από την Ε.Ε. τη θέσπιση ενιαίων εθνικών κατευθυντήριων οδηγιών με τις οποίες να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Γιατί με κάθε παιδί γεννιέται και μια ελπίδα, κι αυτή την ελπίδα το Ηλιτόμηνον θέλει να την κρατήσει ζωντανή και δυνατή.

 

ΦΩΤΟ: Ανδρέας Μίγκος

ΠΗΓΗ:.ilia24.gr

lexaina pleximo 2

lexaina pleximo 2

lexaina pleximo 3

lexaina pleximo 3

lexaina pleximo 4

lexaina pleximo 4

lexaina pleximo 5

lexaina pleximo 5

 

lexaina pleximo 6

lexaina pleximo 6

lexaina pleximo 7

lexaina pleximo 7

lexaina pleximo 8

lexaina pleximo 8

lexaina pleximo 9

lexaina pleximo 9

lexaina pleximo 10

lexaina pleximo 10

 

lexaina pleximo 11

lexaina pleximo 11

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.