ilia24.gr
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 18:13

Σάκης Μπαλιούκος σε Μαξίμου: Αυτά διεκδικούμε

Τα σοβαρά ζητήματα του τόπου, όπως τα μεγάλα οδικά έργα, η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Νότιας Ηλείας, αλλά και της πρωτογενούς παραγωγής, συμπεριλαμβάνονται στις διεκδικήσεις για τον δήμο Ανδρίτσαινας –Κρεστένων,

αλλά και όλο το νομό, σύμφωνα με το υπόμνημα που έχει ήδη  αποστείλει ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος,  στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Όλα αυτά ενόψει του  αναπτυξιακού συνέδριου για τη Δυτική Ελλάδα  το οποίο θα πραγματοποιηθεί πιθανά στις αρχές Φλεβάρη, στην Πάτρα.

Τα αιτήματα του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων  αφορούν συγκεκριμένα  :

Α. ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

 1. Συνέχιση ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ στο τμήμα ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ – ΤΣΑΚΩΝΑ.
 2. Ένταξη παρεμβάσεων στον Ναό Επικούριου Απόλλωνα (αναστήλωση, στέγαστρο κοκ) στην πρόσκληση που έχει δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με αριθμ. πρωτ. 6611/942/Α3 και κωδικό 091.
 3. Αξιοποίηση περιοχής <<ΚΑΪΑΦΑ>> και παραλιακού μετώπου Νότιας Ηλείας (εκβολές ποταμού ΑΛΦΕΙΟΥ έως εκβολές ποταμού ΝΕΔΑ).
 4. Οδική σύνδεση ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
 5. Αξιοποίηση εκτάσεων Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Τοπική Κοινότητα Ανδρίτσαινας (είχαν αγοραστεί για την ανέγερση Φυλακών Ανηλίκων).
 6. Παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο μας έκτασης στην πολυσύχναστη παραλία του Δήμου μας, στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Σαμικού, για δημιουργία αναψυκτήριου συμβατού με το περιβάλλον και λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις προστασίας της περιοχής λόγω NATURA.

Β. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

 1. Αλλαγή θεσμικού πλαισίου που διέπει την καλλιέργεια των κρατικών κτημάτων και δημιουργία δυνατότητας απόδοσης των εκτάσεων των πρώην λιμνών στους παραλίμνιους καλλιεργητές (π. Λίμνη Αγουλινίτσας).
 2. Εξυγίανση κρατικού κτήματος 2.000 στρεμμάτων στην Τοπική Κοινότητα Μακρισίων του Δήμου μας και απόδοσής τους στην καλλιέργεια.
 3. Αντιπλημμυρική θωράκιση κοιλάδας ΑΛΦΕΙΟΥ (Δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας –Ανδρίτσαινας – Κρεστένων).

Γ. ΟΔΟΠΟΙΙΑ

 1. Βελτίωση οδού ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ με παράκαμψη της Ανδρίτσαινας.
 2. Σύνδεση παραλιακού μετώπου Νότιας Ηλείας με Αρχαία Ολυμπία.
 3. Παραλιακή οδός από εκβολές ΑΛΦΕΙΟΥ έως εκβολές ΝΕΔΑ.

Δ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ – ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 1. Αποψίλωση από υπηρεσίες της υπαίθρου (ΙΚΑ, ΔOY, Τράπεζες, Ειρηνοδικεία)

1α. Σημαντικό πρόβλημα που δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα σε ορεινές περιοχές είναι η απουσία Τραπεζικών καταστημάτων, κυρίως μετά την υποχρέωση όσων ασκούν εμπορική δραστηριότητα για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ να γίνονται μέσω Τραπεζών.

1β. Να ενισχυθούν τα γραφεία ΙΚΑ προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών.

1γ. Να οργανωθούν τα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων τα οποία αντικατέστησαν τις ΔOY για να έχουν αποτελεσματικότερη παρέμβαση στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

1δ. Τα Ειρηνοδικεία μπορούν χωρίς κόστος να παίξουν το ρόλο του μεταβατικού όπως έχει οριστεί στις αποφάσεις διακοπής της λειτουργίας τους. Οι συνεδριάσεις αυτές δεν ήταν ποτέ πάνω από 1 ανά 15 ημέρες.

1ε. Προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας. Ένα μικρό τμήμα του πλεονάσματος θα μπορούσε να διατεθεί για τους ανέργους σε προγράμματα απασχόλησης σε Κοινωνικούς Φορείς (ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Περιφέρειες κλπ), θα έδινε την δυνατότητα σε ανέργους να αισθανθούν χρήσιμοι, παράλληλα οι ωφελούμενοι Φορείς θα έδιναν λύσεις στη μαστιζόμενη κοινωνία μας.

1στ. Βελτίωση συνθηκών υγείας. Στο Δήμο μας υπήρχε το Νοσοκομείο Κρεστένων που εξυπηρετούσε τη Νότια Ηλεία και τμήμα της Επαρχίας Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Κάτω από την πίεση για την λειτουργία του Νοσοκομείου του Πύργου απομακρύνθηκε σχεδόν το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού, σταμάτησε να λειτουργεί το ακτινολογικό, το μικροβιολογικό, μετακινήθηκαν ιατροί της ειδικότητας οφθαλμολογίας, καρδιολογίας, παιδιατρικής για να καλύψουν κενά του Πύργου. Η περιοχή μας απαιτεί την επαρκή στελέχωση τουλάχιστον του Κέντρου Υγείας και την εξέλιξη του Νοσοκομείου σε κέντρο αποκατάστασης που ο Νομός μας και ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα έχει ανάγκη. Υπάρχει μια σχετική κινητικότητα, πρέπει να ενισχυθεί για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ε. ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το σεισμό στις 15/02/2016. Με την υπ΄ αριθμ. 4157/Α321/14-09-2016 απόφαση της ΔΑΕΦΚ, δίνεται προθεσμία υποβολής αιτήσεων στους σεισμόπληκτους έως τις 11/02/2018. Η περιοχή μας παρακαλεί για 6μηνη παράταση προκειμένου να μπορέσουν οι παθούντες να ανταποκριθούν στις δαπάνες προετοιμασίας του φακέλου των ιδιοκτησιών τους.
 2. Αξιοποίηση κτιριακών εγκαταστάσεων Ειρηνοδικείου Κρεστένων μετά την διακοπή της λειτουργίας του. Αποτελεί πλέον εστία μόλυνσης και χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών.

 

Πηγή:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.