ilia24.gr
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 10:33

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας «Σάρενα» έκοψε την πίτα του με αισιοδοξία και ευχές! -ΦΩΤΟ

 

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2019, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας «Σάρενα» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, με πολύ αισιοδοξία, ευχές και προοπτικές και γλέντι και χορό.

 

Μετά την ευλογία της Πίτας από τον Παπά-Σπύρο, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας «Σάρενα» κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους με τις καλύτερες ευχές, και για το κόψιμο της πίτας, κάλεσε τον Δήμαρχο κ. Ν. Χαραλαμπόπουλο και τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλεξανδρόπουλο. Έκανε αυτή τη συμβολική κίνηση και τους είπε ότι: «Μια και ευρίσκεστε απόψε εδώ στην Καλίδονα, σας θέλουμε δίπλα μας, γιατί ο Πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους, και ο τόπος μας, μας έχει ανάγκη όλους».

Αφού έγινε η κοπή της πίτας, και είπαν τις ευχές τους οι εκπρόσωποι του Δήμου, μεταξύ των άλλων η Πρόεδρος έστειλε και το παρακάτω μήνυμα:

«Αν αγαπάμε τον τόπο μας, και ενδιαφερόμαστε, ας έχουμε παράδειγμα προς μίμηση τους πατριώτες και φίλους μας που βοηθούν ηθικά και υλικά τον Σύλλογο μας και δημιουργούμε για το χωριό μας.. Δεν θα φτωχύνουμε με το να βάζουμε κάποτε το χέρι στην τσέπη μας ,όταν παρακολουθούμε ότι γίνεται προσπάθεια από τους Συλλόγους για να αναδείξουν τον τόπο τους. Όλοι μας υπάρχουν στιγμές που χαλούμε άσκοπα λεφτά μέσα στην καθημερινότητα μας. Θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε για τα χωριά μας, για τον τόπο μας. να στηρίζουμε όλα τα θετικά των Συλλόγων, να τους επισημαίνουμε τα αρνητικά και να βαδίζουμε μπροστά και να αφήνουμε τις μικροκακίες και τις αντιπάθειες στην άκρη . δεν οδηγούν πουθενά , δεν έχουν καλά αποτελέσματα. Διανύουμε δύσκολες οικονομικές εποχές. Δεν είναι όπως παλιά…Οι δε επαγγελματίες της περιοχής μας ας δείξουν πιο πολύ ευαισθησία απέναντι στους συλλόγους. Να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Να κάνουμε πάντα την αυτοκριτική μας και να διερωτώμεθα εμείς τι κάνουμε, τι προσφέρουμε για να έχουμε απαιτήσεις;;; Με την εμπειρία των 19 χρόνων , το προσωπικό μου μήνυμα είναι τούτο. Η πολιτεία θα πρέπει να βλέπει τους συλλόγους ως συνεργάτες και όχι ως ανταγωνιστές. Μέσω των Συλλόγων, και με την στήριξη όλων μας θα μπορούμε να προβάλουμε τον πολιτισμό μας, τη λαογραφία μας, την παράδοσή μας. Αν θέλουμε όλοι μαζί μπορούμε πολλά να πετύχουμε γιατί ‘’στους πολλούς ανάθεμα δεν χωράει…’’. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίζουμε τις τυχόν δυσκολίες που θα συναντούμε στο δρόμο μας».

Κλείνοντας τις γιορταστικές μας εκδηλώσεις ευχόμαστε σε όλους όπως εμείς στην Καλίδονα γιορτάσαμε την έναρξη του νέου χρόνου χαρούμενα, έτσι να είναι και οι υπόλοιπες 360 μέρες του νέου χρόνου στον καθένα μας. Να πετάξουμε τα άχρηστα που είναι γύρω μας για να έρθουν τα καινούργια που επιθυμούμε. Στο ταξίδι αυτό του χρόνου να πάρουμε μαζί μας, όποιον αξίζει να προχωράμε και να θυμόμαστε ότι: «Πάντα να είμαστε η προτεραιότητα και πότε η ρεζέρβα κανενός!!!». Και όλα αυτά με συνοδό την ΥΓΕΙΑ ….. ΥΓΕΙΑ...ΥΓΕΙΑ..., ανέφερε η κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου.

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.