ilia24.gr
Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 10:16

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας «Σάρενα»-ΦΩΤΟ

 

Παρουσία Μελών, φίλων, πατριωτών και εκπροσώπων της πολιτείας, μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα στο Πολιτιστικό μας Κέντρο πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας "Σάρενα".

 Η έναρξη της νέας χρονιάς άρχισε για το χωριό μας με καλούς οιωνούς από την Νέα Δημοτική Αρχή Δήμου Ζαχάρως και από τους εκπροσώπους της Περιφ. Δυτικής Ελλάδος. Εκ μέρους του Δήμου Ζαχάρως παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κος Κ. Αλεξανδρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ζαχάρως κος Φ. Αλεξανδρόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα Δ.Σκαλτσά, ο Πρόεδρος της κοινωφελούς Επιχείρησης κος Γιάννης Μπαλαδημας, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κώστας Αναστασόπουλος, και Νίκα Λαμπροπουλου. Εκπροσώπησαν την περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κος Ν.Κοροβέσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κος Θ.Βασιλόπουλος.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν όλοι στην πρόσκληση του ΔΣ, και ευχήθηκε σε όλους μαζί αλλά και στον καθένα χωριστά η νέα χρονιά να χαρίζει όμορφες στιγμές για τη ζωής μας, που θα γίνουν ορόσημα για καλύτερες ημέρες στο μέλλον. Να είναι γεμάτη από υγεία, αγάπη , αισιοδοξία, χαρές, χαμόγελα, και ελπίδα για δημιουργία Ας είναι ο νέος χρόνος διαφορετικός από τα άλλα χρόνια, ας κάνουμε προσπάθεια ο καθένας μόνος του αλλά και όλοι μαζί και να αλλάξουμε πορεία, για νέους στόχους, για μας τους ίδιους, αλλά και για τον τόπο που ζούμε. και η αμοιβή μας να είναι η επιτυχία του κάθε στόχου μας και της κάθε επιθυμίας μας Ας κρατήσουμε στην καρδιά μας όμορφα συναισθήματα για τους συνανθρώπους μας με ζωντανές τις παραδόσεις μας και τον πολιτισμό μας. Ας μας δώσει ο νέος χρόνος ευκαιρίες και δυνατότητες να υψώσουμε το ηθικό και τις αξίες μας, ώστε τα όνειρα μας να φωτίζονται, οι προσπάθειες μας να ανταμείβονται και οι προσδοκίες μας να πραγματοποιούνται.

Θα πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Μπορεί να είμαστε ψηφοφόροι μια φορά κάθε τρία τέσσερα, πέντε χρόνια, όμως είμαστε πολίτες αυτού του τόπου κάθε μέρα Πρέπει κατά την άποψή μου να δουλεύουμε συλλογικά, πρέπει να συμμετέχουμε, πρέπει να ελέγχουμε, πρέπει να κρίνουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα κάνουμε όλα αυτά ως μέλη αυτής της κοινωνίας..

Μετά τις ευχές αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου τόνισε ότι δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πολιτεία και έδωσε έμφαση στο εκκλησάκι του Βαρκου που παραμένει κλειστό και παρακάλεσε τον Δήμο να βοηθήσει να γίνει μελέτη για να ξαναλειτουργήσει. Τόνισε δε αν ήταν θέμα αποκλειστικά του Συλλόγου θα είχε λυθεί το θέμα όπως κατά το παρελθόν είχαν τακτοποιηθεί και αλλά θέματα που αφορούσαν αποκλειστικά την ανάπτυξη του χωριού μας. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού που βοήθησε και εκδώσαμε το φετινό Ημερολόγιο με χορηγία της Περιφ. Ενότητας Ηλείας και τιμής ένεκεν τον κάλεσε και έκοψε την πίτα του Συλλόγου. Επίσης τους ζήτησε να βοηθήσουν το αίτημα που έχουμε υποβάλλει στην Περιφέρεια, για την έκδοση βιβλίου με τα αντικείμενα του Λαογραφικού Μουσείου. Στην ολιγόλεπτης μίλια του ο κος Κοροβέσης είπε τα καλύτερα για το Σύλλογο μας και θα είναι πάντα στη διάθεση μας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί. Στη συνέχεια ο κος Δήμαρχος ευχήθηκες σε όλους και μίλησε με θετικά λόγια για ότι χρειαστεί το χωριό μας, Χαιρετισμούς με όμορφες ευχές και υποσχέσεις για να βρεθεί λύση για το πρόβλημα με το εκκλησάκι στο Βαρκό, απεύθυνε ο Αντιπεριφερειαρχης κος. Θ. Βασιλόπουλος

Αφού δόθηκαν βιβλία στα παιδιά που βρέθηκαν αναμεσά μας μοιράστηκε η πίτα που ήταν προσφορά από την Ταμία Ελένη Περράκη . Οι τυχεροί της βραδιάς ήταν η Σταυρούλα Γεωργοπούλου και ο Τάκης Καμπανάς. Στην συνέχεια προσφέρθηκαν διάφορα παραδοσιακά εδέσματα ποτά και αναψυκτικά σε όλους τους παραβρισκόμενους. Τα μέλη του Συλλόγου πλήρωσαν τις εισφορές τους και όλοι προτίμησαν το συλλεκτικό μας ημερολόγιο με τους 12 σπουδαίους Έλληνες μουσικοσυνθέτες.

Η γιορτινή αυτή ημέρα για το χωριό μας τελείωσε με αισιοδοξία, ελπίδες, και ευχές για μια καλή χρονιά. Όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Καλίδονα. Και του χρόνου με υγεία και ο,τι καλύτερο για τον καθένα μας.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.