Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 12:05

Η εκπληκτική παράσταση «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» την Κυριακή στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά

Μετά από μια επιτυχημένη τριετή συνεργασία του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με το Καλό Θέατρο - το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στα Λεχαινά το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ για να παρουσιάσει το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία», σε μια μοναδική παράσταση στο ΣΙΝΕ Άστρον στα Λεχαινά, στις 7 το απόγευμα.

Σύμβολική τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέργεση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο.

Συγγραφείς: Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο

Μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά και κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Επιμέλεια Κίνησης: Φαίδρα Σούτου

Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη

Παίζουν:

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ (Τζένη Κόλλια)

ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ (Αντωνία Καμπάκου)

Η ΜΑΜΑ-ΦΡΙΚΙΟ (Γιάννα Μαλακατέ)

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (Ράνια Παπαδάκου)

ΠΗΓΗ:  ilia24.gr

Σχετικά Άρθρα