ilia24.gr
Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 11:19

Ταξίδι σε μουσικά μονοπάτια από τη νεανική συμφωνική ορχήστρα 90 Γερμανών μουσικών στην Ανδραβίδα-φωτό

Η Student Symphonic Orchestra of Augustiner High School Friedberg Germany στην Ανδραβίδα στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με την διεύθυνση και φροντίδα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και Μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βούκανου ξεκίνησε το φετινό του ταξίδι με μια νεανική συμφωνική ορχήστρα 90 Γερμανών μουσικών στην Ανδραβίδα την Δευτέρα 29 Απριλίου 2019.

Με ένα πρόγραμμα με γνωστά κομμάτια κλασικής μουσικής αλλά και Ελλήνων Συνθετών, με δυο μαέστρους η ορχήστρα από το Friedberg της Γερμανίας και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας έντυσε μελωδικά τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, καθώς επέλεξε το φιλόξενο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και οδήγησε το κοινό σε γνώριμα μουσικά μονοπάτια της παγκόσμιας δημιουργίας.

Το φιλόμουσο  κοινό απόλαυσε ένα κοντσέρτο υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας από την καρδιά της Ευρώπης που παρουσιάστηκε  στην πλατεία του φράγκικου ναού της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου της Αχαΐας.

Εγγύηση γι΄αυτό το μοναδικό ταξίδι στην ομορφιά του πολιτισμού είναι δυο φορείς με «βαρύ» όνομα και στόχευση την αέναη καλλιτεχνική δημιουργία, του Πολιτιστικού φορέα Ελληνικόν Ειδύλλιον και του Ινστιτούτου Τέχνης και Πολιτισμού Melody Spirit.

Το «Ελληνικόν Ειδύλλιον» γνωστό στην Ηλεία από προηγούμενες εκδηλώσεις σε Αμαλιάδα (Τατάνειο, Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας), Πύργο, Κάστρο Χλεμούτσι, Αρχαία Ολυμπία, ιδρύθηκε στα Σελιανίτικα Αιγίου το 1991 από τον Ανδρέα Ντρέκη και λειτουργεί ως πολιτιστικός φυσιολατρικός χώρος.

Ένας «Κήπος των Μουσών» , με στόχο την προαγωγή της κλασσικής μουσικής (προσκαλώντας συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες),  και των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων μέσα από ποιοτικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και διαλέξεις και προκηρύξεις διεθνών διαγωνισμών προς ουμανιστικά γυμνάσια.

Με τη διαρκή φροντίδα του Μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βούκανου στόχος του “ Melody Spirit Institute ”, είναι η παροχή ακουσμάτων και δρώμενων υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας και αισθητικής.

Σε μια εποχή όπου η ποιότητα της πνευματικής ζωής είναι αναγκαιότητα για την αναβάθμιση της καθημερινότητας μας, το Ινστιτούτο ανοίγει νέους ορίζοντες στον πολιτισμό κι έχει ως όραμα την ποιότητα στην τέχνη, την υψηλή αισθητική στην καθημερινή μας ζωή, την αέναη καλλιτεχνική δημιουργία, την καλλιτεχνική δράση και νέους  ορίζοντες κοινωνικής προσφοράς.

Το Φεστιβάλ είναι ένα παιδί που μεγαλώνει

Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, που ήδη κατατάσσεται στα Φεστιβάλ με ευρωπαϊκή εμβέλεια, προλόγισε την προ- Φεστιβαλική  συναυλία δίνοντας παράλληλα και το στίγμα της Ευρωπαϊκής χροιάς με καλλιτεχνικά σχήματα και συνεργασίες από την Ευρώπη που θα έχει το φετινό Φεστιβάλ, το πρόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα και στόχο έχει να προβάλλει  την πολιτιστική ομορφιά του τόπου μας και εκτός Ελλάδας.

Ένα παιδί που μεγαλώνει είναι το Φεστιβάλ Ανδραβίδας -Κυλλήνης τόνισε, αφού βρίσκεται στην όγδοη χρονιά του και ανήκει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που το αγαπούν και το υποστηρίζουν.

Χαριτολογώντας δήλωσε ευτυχής που γιορτάζει την ονομαστική του εορτή με την υπέροχη ορχήστρα από το Friedberg (εκεί κοντά υπηρέτησε τη θητεία του ο Έλβις Πρίσλει και φυσικά τιμάται από το Augustiner High School) μια μικρή ιστορική πόλη κοντά στην Φραγκφούρτη και τον κόσμο που προσήλθε στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους φορείς που βοήθησαν για την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Το Augustiner High School Friedberg

Ο Διευθυντής του Augustiner High School μιλώντας ελληνικά είπε ότι πρόκειται για ένα ιστορικό σχολείο που έχει ιδρυθεί το 1503, σήμερα φοιτούν σε αυτό 1.400 μαθητές και διδάσκουν 120 καθηγητές και παρέχει μουσική εκπαίδευση με ορχήστρες και χορωδίες.

Είναι μεγάλη η χαρά τους που ήρθαν στην Ελλάδα και  φιλοξενούνται στο Ελληνικόν Ειδύλλιον ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης φέρνοντας το μήνυμα των νεότερων γενιών για ειρήνη, αγάπη και φιλία μεταξύ των λαών.

Ξεχωριστή  στιγμή της βραδιάς ήταν η συγκινητική ερμηνεία του επιτάφιου εγκωμίου «Ω γλυκύ μου έαρ» με τη συνοδεία της ορχήστρας από τον κο Κώστα Μεταξά, Έλληνα της Γερμανίας και ιδιοκτήτη του ταξιδιωτικού γραφείου όπως εξήγησε, που συνόδευσε τους μαθητές στην Ελλάδα και θέλησε να συμμετάσχει με τον τρόπο του στην γιορτινή βραδιά.

Πηγή : ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.