ilia24.gr
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 11:12

Ένα Μυστικό Τραγούδι μάγεψε το πολυπληθές κοινό στο Παραμυθένιο Κάστρο Χλεμούτσι-Video-φωτό

Στην Έναρξη 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

 Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου σε σκηνοθεσία & μουσική του Γιώργου Βούκανου ξεκίνησε χθες δημιουργώντας την ονειρική έναρξη του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, παρασύροντας τους θεατές που είχαν από νωρίς κατακλείσει τον ιστορικό χώρο, σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο. Χρώματα, ήχοι, μοναδικές στολές εποχής από τον Σύλλογο Μεσαιωνικών Αναβιώσεων την Γκιόστρα Ζακύνθου, Τυμπανιστές που έδιναν ρυθμό, Ιππότες από τον Σύλλογο Ανδραβίδας & Πεδινής Ηλείας η Εστία, ένα ολόκληρο μεσαιωνικό χωριό, παιδιά ντυμένα με στολές εποχής, Τοξοβόλοι από την Αθλητική Ένωση Λεχαινών, μουσική και αφηγήσεις για την ιστορία του Κάστρου Χλεμούτσι, καθώς και  ο κόσμος που περπατούσε σε κάθε γωνιά του Κάστρου απολαμβάνοντας την δύση του ήλιου, προετοίμαζαν μοναδικά την έναρξη της οπτικοακουστικής παράστασης.

Το Μυστικό Τραγούδι  άρχισε και η μελωδίες και τα τραγούδια του συνθέτη άρχισαν να αγκαλιάζουν το κάστρο και να μαγεύουν το κοινό. Τα κείμενα και οι στίχοι της Μαίρης Βούκανου ερμηνευμένα από την ταλαντούχα Χρύσα Ρώμα σε οδηγούσαν σε ένα παραμυθένιο κόσμο. Μια συνεχής ηχοχρωματική πανδαισία απολάμβαναν οι θεατές αφού ο Σάκης Μαράκας με τα φώτα που είχε σχεδιάσει για την παράσταση κυριολεκτικά σε ταξίδευαν. Στο τοίχο του Κάστρου προβαλλόταν ένα ονειρικό Video που είχε σχεδιάσει η Έφη Παναγοπούλου, ενώ στη σκηνή οι μουσικοί Ιωάννης Κοψίνης – Ντραμς, Σταύρος Παργινός – Τσέλλο, Κώστας Καούρης – Μπάσο Κιθάρα, Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος - Ηλ. Κιθάρα, ήταν ανάμεσα σε σκηνικά που είχε κατασκευάσει ο μοναδικός καλλιτέχνης Kristo Defrim Hasa. Φυσικά η συναυλία απογειώθηκε ακόμη μια φορά από την εκπληκτική φωνή της Άντας Αθανασοπούλου η  οποία με τις ερμηνείες και την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία της, καθήλωσε τους θεατές, οι οποίοι την καταχειροκρότησαν από την πρώτη στιγμή. Στιγμές μοναδικές που θα επαναληφθούν ακόμα δύο Σάββατα στις 27 Ιουλίου (συμμετοχή  Ιταλική Γυναικεία Χορωδία σε διεύθυνση Richard J. Sigmund) και στις 3 Αυγούστου. Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες ξεκινά στις 19.45 με Ελεύθερη Είσοδο

Η Έναρξη του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Το Φεστιβάλ προλόγισε ο Γιώργος Βούκανος ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής και ιδρυτής του και ευχαρίστησε όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίησή του. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους εθελοντές, στους Χορηγούς αλλά και στην ιδιαίτερη φετινή επιτυχία του θεσμού να ανήκει στην οικογένεια των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, ευχαρίστησε το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας την Προϊσταμένη κα Ερωφίλη Ιρις Κόλλια, αλλά και την προϊσταμένη του Κάστρου κα Αθανασία Ράλλη, η οποία είναι και επιστημονική σύμβουλος για τα δρώμενα. Ευχαρίστησε για την συνεργασία του μέχρι σήμερα, την απερχόμενη Δημοτική αρχή που παρευρισκόταν στην εκδήλωση, τον Δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ, και τους αντιδημάρχους κ.Ανδρέα Μίγκο, κ. Λάμπη Δημόπουλο, και κ. Αντώνη Σοφιανό, αλλά και τον νέο Δήμαρχο κ. Γιάννη Λέντζα για το ενδιαφέρον και την στήριξη του.  Τόνισε την αναγκαιότητα να συνεχιστεί ο θεσμός του Φεστιβάλ μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, αφού η φετινή χρονιά των λειτουργικών δυσκολιών, ανέδειξε την φιλοσοφία της συνεργασίας σε όλους τους τομείς και έτσι το Φεστιβάλ καταφέρνει να συνεχίζει το ταξίδι του ακόμα πιο δυνατό, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι δύο Δήμαρχοι Ανδραβίδας - Κυλλήνης, ο κ. Ιωσήφ Ναμπίλ Μοράντ και ο νέος Δήμαρχος κ. Γιάννης Λέντζας .

 

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ στο χαιρετισμό του καλωσόρισε το κοινό "...σε αυτό τον όμορφο και ιστορικό τόπο του Κάστρου Χλεμούτσι, στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Απόψε ξεκινάμε τις εκδηλώσεις, που μας ταξιδεύουν στις μεσαιωνικές νύχτες του κάστρου. Αυτά που θέλω να πω είναι ότι σε αυτό το Δήμο έχουμε την τύχη να έχουμε τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βούκανο, που δεν διαμαρτύρεται ποτέ, δουλεύει αθόρυβα, φέρνει αποτελέσματα. Έχει ξεκινήσει αυτό το φεστιβάλ εδώ και οχτώ χρόνια και κάθε χρόνο μεγαλώνει και φέρνει κι άλλες διακρίσεις. Είναι από τα καλύτερα διεθνή φεστιβάλ της Ελλάδας. Έτσι όπως πάει φέτος, οι τρεις παραστάσεις όπως σας είπε και άλλες όμως πολύ καλές εκδηλώσεις. Θα ήθελα να πω ότι φέτος είχαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες σε ό,τι αφορά στην οικονομική στήριξη του φεστιβάλ. Ο Γιώργος Βούκανος όμως δεν το έβαλε κάτω, έτρεξε μόνος του, τα κατάφερε και δημιούργησε αυτό το φεστιβάλ, γιατί είναι άνθρωπος που αγαπάει τον πολιτισμό, αγαπάει τον τόπο του, όπως ξέρετε είναι συμπολίτης μας από το Νιοχώρι και κατάφερε τελικά με συνεργασία, με εθελοντές, με χορηγούς και σε συνεργασία με όλους να στήσει ένα πολύ καλό διεθνές φεστιβάλ.

Ελπίζω αυτό το φεστιβάλ να συνεχίσει και να μεγαλώνει. Θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα, επίσης και την αρχαιολογική υπηρεσία που είχαμε την καλύτερη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες γιατί έκαναν πολύ σοβαρή και δύσκολη δουλειά για να καταφέρουν να παρουσιάσουν τις μεσαιωνικές νύχτες αλλά και όλους όσοι βοήθησαν να γίνει το 8ο διεθνές φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης πραγματικότητα" είπε ο κ. Μοράντ.

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Λέντζας απευθυνόμενος στο κοινό το καλωσόρισε "... στην αυλαία του φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, σίγουρα όπως είπε και ο δήμαρχος ο κ. Ναμπίλ, παραλαμβάνουμε μία βαριά παρακαταθήκη, ένα φεστιβάλ το οποίο ενηλικιώθηκε και αυτή τη στιγμή όπως μας είπε και ο κ. Βούκανος έχει μπει πλέον στα ευρωπαϊκά και στα διεθνή φεστιβάλ. Εμείς ως νέα δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού, θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να το εδραιώσουμε και να το κρατήσουμε ψηλά στις θέσεις που έχει σαν φεστιβάλ αλλά να το «απογειώσουμε» και να χαρούμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα τόσο για τους δημότες όσο και για την ίδια την περιοχή, που πρέπει να αποτελεί το φεστιβάλ αυτό τον brand name της περιοχής μας. Καθώς η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται από ιστορικά μνημεία, τα οποία πρέπει να αναδειχθούν. Εγώ για μία ακόμα φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βούκανο για την μεγάλη προσφορά του στο φεστιβάλ και από κει και πέρα όλοι μαζί, πιστεύω μαζί με τους δημότες πρέπει να αγκαλιάσουμε και να μεγαλώσουμε αυτό το φεστιβάλ έτσι ώστε να υπάρχει και μια καλύτερη μέρα" δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

ΠΗΓΗ:.ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.