Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 09:43

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα - Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα "χτυπήσει" κόκκινο

 

Πάνω από 42°C από Τετάρτη στον Πύργο

 

Λίγες ημέρες μετά το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού, προ των πυλών είναι ακόμη ένα καυτό τριήμερο, που ξεκινά από την Τρίτη.

Τα μετεωρολογικά στοιχεία «δείχνουν» ότι ο υδράργυρος θα… σκαρφαλώσει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, στους 36°C θα φθάσει η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα, την Κυριακή. Ενώ, σε δυτικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας το θερμόμετρο θα δείξει 38-39 βαθμούς.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου και 39°C στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Συγκεκριμένα την Τρίτη, στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς και τοπικά σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη και Πέμπτη, τα μετεωρολογικά στοιχεία δείχνουν στην πρωτεύουσα θερμοκρασίες 39 – 40 βαθμών Κελσίου και 42°C τοπικά στα ηπειρωτικά και σε περιοχές όπως η Σπάρτη, το Αγρίνιο, το Άργος και ο Πύργος.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει από την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας με τα μελτέμια να ενισχύονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως την Τρίτη θα επικρατούν στο Αιγαίο, βόρειοι άνεμοι εντάσεως, τουλάχιστον, 5 μποφόρ.

Πηγή: real.gr

Σχετικά Άρθρα