ilia24.gr
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 11:02

ΕΛΜΕ Ηλείας:  Η πολιτική των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζεται - Αύριο όλοι στην απεργία

 

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης πρόσληψης αναπληρωτών στην Ηλεία παραμένουν πάνω από 65 κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων .

 

Για μία ακόμα χρονιά έχουν χαθεί και χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Υπάρχουν σχολεία που οι μαθητές της Γ τάξης του Λυκείου δεν διδάσκονται όλα τα μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Εδώ και τώρα να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά.

Εδώ και τώρα να δοθεί ένα τέλος στην πολιτική της αδιοριστίας.

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, για το εκπαιδευτικό κίνημα, η απεργία την Τρίτη 24/9/2019. Την Τρίτη όλοι/ ες απεργοί ενάντια στο κοινωνικό κανιβαλισμό, την ελαστική απασχόληση και τη στοχοποίηση των σωματείων μας από την κυβέρνηση.

Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης

Με βάση την υπ' αριθμ. Πρωτ. 36 380/Δ3 (07-03-2019) Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας επτά (07) Γυμνάσια της Ηλείας έχουν υποβάλλει προτάσεις για την ίδρυση τμημάτων ένταξης.

Όμως η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πάγωσε τη διαδικασία.

Τα τμήματα ένταξης λειτουργούν ως υποστηρικτική δομή εκπαίδευσης για τους μαθητές και τις μαθήτριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν στις σχολικές μονάδες. Σκοπός τους είναι η πλήρης ένταξη των μαθητών/τριών στο σχολικό περιβάλλον μέσα από ειδικές εκπαιδευτικές παρεμβάσεις.

Η μη ίδρυση των τμημάτων ένταξης δημιουργεί ανασφάλεια και δυσκολία στη λειτουργία των Σχολείων καθ' όσον οι γονείς σκέφτονται να μετεγγράψουν τα παιδιά τους με γνωμάτευση του ΚΕΣΣΥ σε σχολεία που ήδη διαθέτουν Τμήματα Ένταξης, που σημαίνει ταλαιπωρία για τους μαθητές αφ' ενός και αποδυνάμωση των Σχολείων (ιδιαίτερα των περιφερειακών) αφ' ετέρου.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας υποστηρίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και ειδικότερα των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το δικαίωμα του κάθε παιδιού να έχει τη θέση του στο δημόσιο σχολείο και στη δομή που έχει ανάγκη!

Συμπαραστέκεται στο δίκαιο αίτημα των σχολείων που έχουν υποβάλλει προτάσεις για την ίδρυση τμημάτων ένταξης.

ΖΗΤΑΕΙ ΑΜΕΣΑ:

  • Την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στα Γυμνάσια της Ηλείας.
  • Να στελεχωθούν πλήρως τα είδη υπάρχοντα τμήματα.

Ενημερώνει την ΟΛΜΕ με στόχο να προωθήσει και αυτή το αίτημα για την ίδρυση τμημάτων ένταξης.

Στελέχωση των Ειδικών Σχολεών

Θεωρούμε ότι η στελέχωση των ειδικών σχολείων πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας.

Οι συνάδελφοι των σχολείων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ ΠΥΡΓΟΥ και ΕΕΕΕΚ ΠΥΡΓΟΥ μας έχουν ενημερώσει ότι έχουν προσληφθεί καθηγητές ειδικοτήτων που «μοιράζονται» στα δύο σχολεία. Όπως σας έχουμε τονίσει σε πρόσφατη παρέμβαση μας τα σχολεία αυτά δεν συστεγάζονται.

Το μαθητικό δυναμικό των σχολείων ξεπερνά μέχρι στιγμής στα 100 παιδιά (54 και 47αντιστοιχα).

Υπάρχουν περιπτώσεις που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής, πράγμα το οποίο καθιστά υποχρεωτική την παρουσία Σχολικού Νοσηλευτή καθημερινά, επίσης αντιμετωπίζονται περιστατικά επιληπτικών κρίσεων, μεταβολικών διαταραχών (διαβήτη) και άλλα.

Επιπλέον υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μαθητών και μαθητριών αντιμετωπίζουν συναισθηματικές και συμπεριφορικές διαταραχές, χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον.

Η παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου επιβάλλεται για την καθημερινή αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ

Άμεση στελέχωση των σχολείων με όλες τις προβλεπόμενες ειδικότητες.

Την εξ' ολοκλήρου διάθεση των ειδικοτήτων Σχολικού Νοσηλευτή, Κοινωνικού Λειτουργού και του Ψυχολόγου σε κάθε σχολική μονάδα.

ΠΗΓΗ:https://www.ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.