ilia24.gr
Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 11:52

Τζαβάρας: Η Κυβέρνηση έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί ψευδαισθήσεις και εντυπώσεις για προεκλογική αξιοποίηση

«Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί ψευδαισθήσεις και εντυπώσεις για προεκλογική αξιοποίηση. Και ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του γνωρίζουν πολύ καλά ότι τον Αύγουστο δεν τελειώνει το μνημόνιο ή τουλάχιστον δεν τελειώνει αυτό που οι ίδιοι λένε “επιτροπεία”, δηλαδή το σύστημα των περιορισμών που μας έχουν επιβληθεί»,

δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 98,9 FM, συζητώντας για την πορεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και για την υπόθεση της χορήγησης ασύλου στον έναν Τούρκο αξιωματικό.

Όπως σημείωσε δεν υπάρχει λήξη στην επιτροπεία, στη ταλαιπωρία και στη περιπέτεια της χώρας από τη στιγμή που οι περιορισμοί, όσον αφορά τη δέσμευση της περιουσίας του Δημοσίου, φτάνουν τα 99 χρόνια μετά το 3ο μνημόνιο, ενώ στα πλεονάσματα φτάνουν μέχρι το 2060. Με τις ψευδαισθήσεις η Κυβέρνηση καλλιεργεί την εντύπωση ότι μετά τον Αύγουστο θα μπορεί να κάνει πραγματικότητα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ ή να δώσει 13η σύνταξη. «Μέσα από όλη αυτή τη προσμονή και την ελπίδα, γύρω στον Μάιο ή τον Ιούνιο και πάντως πριν από τον Αύγουστο, εγώ προβλέπω ότι θα γίνουν εκλογές. Γιατί μετά τον Αύγουστο όλοι θα καταλάβουν ότι όλα αυτά ήταν λόγια του αέρα, σαν αυτά που συνήθως λέει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως η απογοήτευση θα δημιουργήσει πολύ κακές συνθήκες για οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση το 2019» κατέληξε ο Κώστας Τζαβάρας.

Αναφορικά με μια μικρή συρρίκνωση της διαφοράς που παρατηρείται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. παρατήρησε ότι τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ακριβώς ποια είναι η κατάσταση και καταδεικνύουν ότι το 80-85% δηλώνει απογοητευμένο από τη πολιτική της κυβέρνησης, θεωρεί ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση και πως ό, τι και να γίνει δεν πρόκειται να βγούμε από το μνημόνιο τον Αύγουστο. Τα χαρακτηριστικά αυτά δείχνουν μια στάση του εκλογικού σώματος, η οποία είναι προφανώς πιο σημαντική από το αν υπάρχει διακύμανση της 1 ή των 2 μονάδων σε συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις, διακύμανση εν τέλει ασήμαντη όταν υπάρχει σταθερή πρωτοπορία της Ν.Δ. 

Για το θέμα της έφεσης της Κυβέρνησης κατά της απόφασης χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, ο Κώστας Τζαβάρας παρατήρησε ότι η χρήση της δυνατότητας ασύλου από πολιτικούς πρόσφυγες είναι μια διαδικασία που θεμελιώνεται στην κοινή αντίληψη που έχουν τα ευρωπαϊκά κράτη για την αρχή του κράτους δικαίου και το δημοκρατικό πολίτευμα και κυρίως έχει να κάνει με την προστασία που πρέπει να απολαμβάνουν εκείνοι οι πολίτες που προέρχονται από χώρες, στις οποίες δεν γίνεται σεβαστή η αρχή αυτή. «Η απόφαση της Επιτροπής έρχεται σε πλήρη συμφωνία με το περιεχόμενο της απόφασης του Αρείου Πάγου, που αρνήθηκε την έκδοση τους στην Τουρκία για να δικαστούν εκεί. Και η άρνηση αυτή θεμελιώνεται κατά τη δικαστική κρίση στους φόβους και τις επιφυλάξεις που έχει η ελληνική δικαιοσύνη για το αν και κατά πόσο υπάρχει διασφάλιση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το πραξικόπημα στη Τουρκία. Άρα η συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής ήταν μια συνέπεια λογική και νομική της πρώτης δικαστικής κρίσης. Και γι’ αυτό τώρα σκέπτομαι τι νόημα έχει η προσβολή της συγκεκριμένης διοικητικής απόφασης από τη Κυβέρνηση, όταν ήδη βγαίνει ο κ. Τζανακόπουλος και λέει εγώ σέβομαι τη Δικαιοσύνη», συμπλήρωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

Διευκρίνισε δε, με την ιδιότητά του ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι «έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση στο Συμβούλιο για το κατά πόσον στη Τουρκία υπάρχει πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπάρχουν από πολλές πλευρές ενστάσεις, επιφυλάξεις και αντιρρήσεις, για τις οποίες δεν θα πρέπει να υπερηφανεύεται ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να στραφούν εναντίον της Ελλάδας. Αυτά στην Ευρώπη είναι γνωστά και απορώ γιατί η Κυβέρνηση αισθάνεται αμηχανία».

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου για τη σύσταση ανεξάρτητης αρχής για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής ο Κώστας Τζαβάρας είπε χαρακτηριστικά ότι «στην Ηλεία έχουμε μια λαϊκή έκφραση που λέει “γύρω-γύρω να ‘ρχεται και μέσα να μην μπαίνει”. Η Κυβέρνηση έπρεπε εδώ και 3 χρόνια να έχει τελειώσει με τη λίστα Λαγκάρντ, από την οποία έλεγε ότι θα βρει 3 δισεκατομμύρια, με τη λίστα Μπόργιανς, αλλά τελικά τίποτα δεν έκανε και τώρα φτάσαμε στα Paradise papers. Όλα αυτά γίνονται μόνο και μόνο για να έχει ο κ. Παπαγγελόπουλος μια εύφρονη δυνατότητα για να ασχολείται με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Καλό είναι να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του γιατί εδώ και 3 χρόνια δεν έχει να επιδείξει τίποτα. Το μόνο που ακούμε και στο βήμα της Βουλής και στις δηλώσεις του είναι να απειλεί τον κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. ότι δήθεν είναι το κόμμα των μεσαζόντων της διαφθοράς. Για την δική τους διαφθορά μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσει κάποιος;»

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.