ilia24.gr
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 21:20

ΗΛΕΙΑ: Η δόξα του Μαραθωνίου θα συναντήσει το Ολυμπιακό πνεύμα-Βίντεο

Συνέντευξη τύπου για τον 4ο Μαραθώνιο  Ήλιδας-Ολυμπίας

Συνέντευξη τύπου για τον  4ο Μαραθώνιο Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, το οποίο και  αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του εαρινού προγράμματος. Παρευρεθείς στη συνέντευξη τύπου ήταν  ο κ. Δημήτρης Κωσταριάς, Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και βοηθός Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού, ο κ. Παντελεήμων Αθανασόπουλος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Πύργου, ο κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας και ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Δήμαρχος Ήλιδας. Στη συνδιοργάνωση συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και ο Δήμος Ήλιδας και το Αθλητικό Σωματείο Κόροιβος.    

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαραθώνιος έχει σημειώσει  190 εγγραφές εκ των οποίων οι 100 είναι ξένοι, ο Ημιμαραθώνιος 350 και τα 12 χλμ. 150 εγγραφές.

Ειδικότερα, ο κ. Κωσταριάς δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας έχει τη δυνατότητα και το πιστεύω, ότι μπορεί να ξαναβάλει τον Νομό Ηλείας στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, διότι ο Μαραθώνιος είναι από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα δρομικά αθλήματα και βεβαίως της Ηλείας, το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός. Το στηρίζω σε δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της διοργάνωσης που πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό και όνομα που διαθέτει, το πρώτο είναι το ιστορικό της διαδρομής και το δεύτερο είναι η μοναδικότητα του σημείου τερματισμού,  το Αρχαίο στάδιο, όπου μετά ο αθλητής θα μπορεί να μπει εντός τους σταδίου, να βρεθεί εντός του χώρου όπου γίνονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες και η βράβευση τω αθλητών θα γίνει εντός του σταδίου. Μια σημαντική κατάκτηση για εμάς και θεωρώ ότι και του χρόνου αυτό θα λειτουργήσει πολύ θετικά και πολλαπλασιαστικά. Απαιτεί συνεργασίες, συμμαχίες και θέλω να πιστεύω οφείλουμε να συνεισφέρουμε στην απρόσκοπτη αυτή ανάπτυξη όλοι οι φορείς της Ηλείας. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για εμάς, είμαστε οργανωτικά έτοιμοι και θεωρούμε ότι και φέτος θα είναι μια πετυχημένη διοργάνωση. Ευχαριστούμε και όλους τους χορηγούς μας αλλά και στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την μεγάλη τους συμμετοχή στους παράλληλους αγώνες, αλλά και τους γονείς και μη, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια».

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος σχετικά με τον Μαραθώνιο ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας  τιμή και χαρά που για 4η χρονιά συμμετέχουμε στον Μαραθώνιο. Δεν μιλάμε για έναν απλό αγώνα δρόμου αντοχής αλλά για τον βασιλιά τον αγωνισμάτων. Ο Μαραθώνιος αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και αθλητικής άμιλλας. Μοναδικό μέλημα του Μαραθωνίου είναι να διαδώσει τα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθε σε όλο τον κόσμο. Να υπηρετήσει τις αρχέγονες αξίες του αθλητισμού και να προβάλει την συμμετοχή σε τέτοιες προσπάθειες σαν τρόπο ζωής. Αγαπάμε τον αθλητισμό και την ιστορία μας. Καλούμε όλους όσοι έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στον αγώνα να γίνουν πρεσβευτές του μεγάλου ατού γεγονότος τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της ειρήνης και της εκεχειρίας που γέννησε αυτός ο τόπος».  

Ο κ. Αθανασόπουλος διατύπωσε την δική του στάση : «Είναι η 4η χρονιά που γίνεται ο Μαραθώνιος Ήλιδας-Ολυμπίας. Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που έχει γίνει πλέον θεσμός. Ο Πύργος συμμετέχει σε αυτό με την βραδινή διαδρομή των 2 χλμ.. Έχουμε μεγάλη απήχηση στον κόσμο γιατί μαζεύει πάρα πολλά άτομα. Εύχομαι σε όλους όσους πάρουν μέρος να χαρούν την διαδρομή. Δεσμευόμαστε σαν δήμος ότι του χρόνου θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται».

Επιπλέον, ο κ. Χρυσανθακόπουλος, ανέφερε: « Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουμε γα 4η συνεχόμενη χρονιά στον Μαραθώνιο. Αποτελεί θεσμό για τον Νομό μας και η απήχησή του έχει φτάσει σε διεθνές επίπεδο. Πέρυσι κάναμε ένα μεγάλο βήμα με το να έχουμε συμμετοχές από δώδεκα χώρες και φέτος έχουμε καταφέρει να κάνουμε τρία πράγματα: 1ον ότι γίνεται ο τερματισμός έξω από το Αρχαίο στάδιο, σημαντικό επίτευγμα, το οποίο η Επιτροπή του Μαραθωνίου το πολέμησε και το κατέκτησε, 2ον  ότι υπάρχει η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, το Τμήμα Αθλητισμού και Εθελοντισμού, και 3ον ότι ο Μαραθώνιος θα μπαίνει μέσα σε εκδηλώσεις της Αθλητικής Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, που είναι η Αρχαία Ολυμπία για το 2018.Το βάρος που έχουμε είναι μεγάλο και πιστεύουμε τόσο με τους εθελοντές μας όσο και με τους χορηγούς μας θα βγει εις πέρας αυτή η μεγάλη διοργάνωση».     

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Τελετή Έναρξης: 30 Μαρτίου στις  4.00 μ.μ., στο Αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας

Απόσταση 12 χλμ : 31 Απριλίου, 5.00 μ.μ., από την Αρχαία Ήλιδα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα

2 χλμ.: 31 Απριλίου, 5.15 μ.μ., εντός της πόλης της Αμαλιάδας

2 χλμ.: 31 Απριλίου, 8.00 μ.μ., στην πόλη του Πύργου

Μαραθώνιος:  1 Απριλίου,  08.30 π.μ., από την πλατεία του Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα με τερματισμό την Ολυμπία

Ημιμαραθώνιος:  1 Απριλίου, 09.30 π.μ., από την πλατεία του Πύργου με τερματισμό την Ολυμπία

2 χλμ. της Ολυμπίας: 1 Απρλίου, 10.20 π.μ., στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας

Πηγή:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.