ilia24.gr
Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 19:55

Τα «περιφερειακά» Λύκεια της Ηλείας , Έβγαλαν  τους αριστούχους στις  Πανελλήνιες !

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων- Η ανάρτησή τους,  με  προστασία των προσωπικών δεδομένων, άλλαξε συμπεριφορές

 

Εκπλήξεις και για τους ίδιους τους υποψηφίους, έκρυβε η ανακοίνωση των βαθμολογιών τους, που έγινε τις πρωινές ώρες της 29ης Ιουνίου στα Λύκεια από τα  οποία αποφοίτησαν, σε όλη την χώρα και φυσικά την Ηλεία. 

Αξίζει  να επισημανθεί πως για πρώτη φορά φέτος αναρτήθηκαν οι πίνακες βαθμολογίας στα Λύκεια χωρίς ονόματα, παρά μόνον με τους κωδικούς ενός εκάστου υποψηφίου, στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Το γεγονός ότι η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία όλοι οι υποψήφιοι μπορούσαν να δουν τις επιδόσεις τους , άνοιξε μετά τη 1 μμ, έστειλε φέτος πολλούς γονείς και μαθητές στα σχολεία τους, όπως επίσης και τους γονείς τους που τους συνόδευαν στις περισσότερες των περιπτώσεων, γεμάτοι αγωνία.

Χωρίς διαρροές

Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να σχολιαστεί θετικά είναι ότι φέτος δεν υπήρξε «διαρροή» βαθμολογιών από την προηγουμένη όπως είχε συμβεί άλλες χρονιές, γεγονός που είχε προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια για την αδικία εις βάρος όσων δεν είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» προκειμένου να μάθουν νωρίτερα τις βαθμολογίες τους.

Πάντως στα σχολεία οι βαθμολογίες των υποψηφίων έφτασαν νωρίς το πρωί και οι καθηγητές που είχαν επιφορτιστεί με το έργο του ελέγχου και της αντιπαραβολής, δούλεψαν με γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα μετά τις 10 το πρωί να έχουν αναρτηθεί στα περισσότερα Λύκεια οι καταστάσεις, ώστε να μπορούν να τις δουν οι ενδιαφερόμενοι.

Όλη η γκάμα των συναισθημάτων, από την χαρά ως την απόλυτη απορία και την θλίψη, ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα των παιδιών που πέρασαν την δοκιμασία των Πανελλήνιων ανάλογα με την βαθμολογία που έβλεπαν. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν πολύ υψηλότερες βαθμολογίες, ειδικά στην Έκθεση όπως μας έλεγαν, αλλά ακόμα και στα Μαθηματικά ή τη Χημεία …

Από τα περιφερειακά Λύκεια οι πρώτοι των πρώτων !

Στατιστικά στοιχεία σε ό,τι αφορά την βαθμολογία των Ηλείων υποψηφίων ήταν αδύνατον να προκύψουν χθες, καθώς συγκεντρωτικές καταστάσεις δεν δόθηκαν, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι από τις υψηλότερες βαθμολογίες απέσπασαν υποψήφιοι που προέρχονται από «περιφερειακά» Λύκεια, όπως του Βαρθολομιού ( 19. 168 μόρια ), της Ανδραβίδας ( 19. 131μόρια ), του Πελοπίου ( 19. 126 μόρια ) αλλά και του 1ου ΓΕΛ Πύργου ( 19. 023 μόρια )

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, λήγει η αγωνία των 1.256  υποψηφίων από την Ηλεία  και των οικογενειών τους ( Υπενθυμίζουμε ότι  1.014 προέρχονται από τα Γενικά Λύ­κεια  και οι 242 από τα ΕΠΑΛ ). Φυσικά από εδώ και στο εξής αρχίζει το άγχος,  οι υπολογισμοί και οι υποθέσεις, για το που θα «κάτσει η μπίλια» των βάσεων !  Κατά πόσο θα αυξηθούν, σε ποιες σχολές σε ποια πεδία κλπ . Δύσκολο σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, που θα απαντηθεί τον Αύγουστο με την ανακοίνωση των βάσεων ανά σχολή…

 

Δήλωση Δ/ντή Β/θμιας

Τους μαθητές για τις επιδόσεις τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς που εργάστηκαν για να κλείσει ομαλά και ο φετινός μαραθώνιος των Πανελλήνιων εξετάσεων, συνεχάρει ο δ/ντης της Β/ θμιας Εκπαίδευσης του νομού μας Β. Δημητρέλλος σε δηλώσεις του, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βαθμολογιών των Ηλείων υποψηφίων, αναφέρθηκε στην αλλαγή που είχαμε φέτος σε σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ενώ υπενθύμισε στους αποφοίτους ότι αυτή η δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκαν, είναι ένα μόνον σημείο στην πορεία της ζωής τους…

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.