ilia24.gr
Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 18:32

Καλήν ημέραν  άρχοντες …

Είμαστε εδώ, παρόντες και ζητάμε το καλύτερο για το 2019

 

Άλλος  ένας χρόνος παρέρχεται και εμείς στην Ηλεία είμαστε αναγκασμένοι να δηλώσουμε την απογοήτευσή μας.

 Δεν θα το θέλαμε, χρονιάρα μέρα, αλλά η πραγματικότητα δεν συνηγορεί στην αποδοχή και στην κατάφαση των πεπραγμένων για το 2018, της πολιτικής εξουσίας, σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο. Οι διαχειριστές των πολιτικών θεμάτων που επηρεάζουν τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας, διέψευσαν τις προσδοκίες μας.   

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι κάμπτεται το ηθικό μας και η αισιοδοξία μας. Δεν παύουμε ποτέ να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον. Το βήμα από το οποίο επιτελούμε τη δημόσια έκφραση γνώμης και την πράξη της κριτικής των κακώς κειμένων, δεν έχει καμιά διάθεση μεμψιμοιρίας, ούτε της υποτίμησης των όποιων αποσπασματικών προσπαθειών, από όπου και από όποιον αυτές γίνονται. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, όπως και οι αριθμοί.

Ο νομός μας δεν έχει ξεκολλήσει τόσα χρόνια, από τις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης.

Το γεγονός αυτό δεν είναι φύσει ούτε από Θεού.  

Κρύβει πίσω του λανθασμένες επιλογές, ταπεινά ελατήρια, ιδιοτέλειες, αδιαφορία, ανευθυνότητα, ανικανότητα. Είναι όλα αυτά που στηλιτεύουμε και το ίδιο κάνουν μαζί με εμάς, όσοι πονάνε αυτόν τον τόπο και θέλουν να τον δουν να πηγαίνει μπροστά. Θα πούμε για ακόμη μια φορά στο τέλος του χρόνου και στην ανατολή του επομένου, ότι δεν εξαντλήθηκε η υπομονή μας. Επιμένουμε και περιμένουμε να αναλάβουν αυτοί που έχουν οριστεί από τη λαϊκή βούληση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να ξεπεράσουν τα σύνδρομα και τις αγκυλώσεις που κρατούν την Ηλεία σε στασιμότητα. Να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν, όχι για τον εαυτό τους, αλλά για το κοινό καλό. Είναι απαράδεκτο να μην φτάνει το τρένο στον Πύργο, την Ολυμπία και το Γιαννιτσοχώρι. Είναι απαράδεκτο να μας αφήνουν να σκοτωνόμαστε στη διαδρομή από Πύργο για Πάτρα. Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζει το Κατάκολο το έτος 2019 μια εικόνα τριτοκοσμική. Ένα λιμάνι που είναι να ντρέπεσαι να το δείχνεις στους τουρίστες και την ίδια στιγμή να ακούς ορισμένους να κομπάζουν για δήθεν έργο που παρήγαγαν και να κατηγορούν όποιον τους ζητά να δράσουν με σοβαρότητα και με διαφάνεια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Είναι απαράδεκτη η επιστροφή στην εποχή του 1900 και του 1950, όταν τα νιάτα της Ελλάδας και της Ηλείας, έριχναν μαύρη πέτρα πίσω τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια. Οι πόλεις και τα χωριά μας άδειασαν! Νεκρώθηκαν !

Θέλουμε και ελπίζουμε ότι θα μπει ένα τέλος σε όλα αυτά το 2019, που εκτός των άλλων είναι έτος εκλογών, τοπικών και βουλευτικών. Ας βοηθήσουμε και εμείς οι απλοί πολίτες, επιλέγοντας τους κατάλληλους, στη βελτίωση της ζωής μας. Δεν μας αρέσει καθόλου να γκρινιάζουμε και δεν το κάνουμε χωρίς λόγο.

Απαιτούμε το καλύτερο για τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.

Ας είναι η χρονιά που έρχεται, μεταβατική από το παλιό στο καινούργιο. Από το συντηρητικό και οπισθοδρομικό στο προοδευτικό.

Ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.