ilia24.gr
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 11:26

Έλεγχος στα κτίρια που στεγάζεται η Αστυνομία της Ηλείας

 

Από την επιτροπή κτιριακών ελέγχων και μελετών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

 

Γενικό έλεγχο πραγματοποίησε η επιτροπή κτιριακών ελέγχων και μελετών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα κτίρια της Αστυνομίας Ηλείας, κατά το τριήμερο 06-07-08, του μήνα Φεβρουαρίου η ειδική επιτροπή κτιριακών ελέγχων και μελετών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στελεχωμένη από τον Αστυνομικό Υποδ/ντη κ. Κατσίμπελη Γεώργιο και από τους Αρχιτέκτονες κ. κ. Σιαφάκα Γεωργία και Μάσπερο Αλφόνσο, η οποία συστάθηκε κατόπιν εντολής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,  Αντιστράτηγου κ. Ανδρικόπουλου Αριστείδη και μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο της ένωσης  που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών, συγκεκριμένα στις 15/01/2019,  παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου , καθώς και  Βουλευτών  και πολιτικών εκπροσώπων του Νομού. Επισημαίνουμε πως κατά την επίσκεψη της ειδικής επιτροπής διενεργήθηκε κι έλεγχος όλων των κτιρίων των αστυνομικών υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας. Την επιτροπή κατά την περιοδεία της  συνόδευε  ο πρόεδρος της ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας  Ζώντος Παναγιώτης καθότι η επίσκεψή της στο νομό μας αποτελούσε επιθυμία και στόχο της Ένωσης .

Ο επαγγελματισμός των Αστυνομικών και η αγαστή συνεργασία με τους Δήμους και Κοινότητες, διατηρούν ψηλά επίπεδα ασφάλειας για τους λόγους αυτούς πρόεδρος, καθώς και το προεδρείο της ένωσης , πραγματοποίησε συναντήσεις με τους δημάρχους και τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών φορείς, αλλά και πολίτες εμπλεκόμενους με οικοδομικές δραστηριότητες της περιοχής. Υπήρξε, ωστόσο, σχολαστική αξιολόγηση  στις υποδομές της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας .

Με το  πέρας των ελέγχων  η επιτροπή αποφάνθηκε  πως τα κτίρια που στεγάζουν τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαλιάδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Κρεστένων και Βάρδας κρίθηκαν ακατάλληλα , ως προς  τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά μεγάλης μερίδα πολιτών, και ευπαθών ομάδων  ( ατόμων με αναπηρία  ηλικιωμένων , μητέρων  νεογνών) ,  μη συμβατά με  την επιχειρησιακή  δραστηριότητα Αστυνομικού προσωπικού , για τις άσχημες εργασιακές συνθήκες και παροχές απέναντι στους πολίτες.

Η στέγαση  κρίθηκε λοιπόν, ακατάλληλη,  εξαιτίας των μη προβλεπόμενων προδιαγραφών παλαιότητας και επικινδυνότητας σε αυτά. Επίσης η επιτροπή προέβη σε έκθεση παρεμβάσεων  βελτίωσης της ασφάλειας  των κρατητηρίων  του Αστυνομικού τμήματος Πύργου, όπου συσσωρεύεται ο κύριος όγκων των προσωρινά φιλοξενούμενων κρατουμένων, αλλά και σε καταγραφή των ζημιών που έχει υποστεί το μέγαρο από την απουσία  συντήρησης  . Αναλυτικά σας παραθέτουμε τα παρακάτω:  

Σχετικά με την ανεύρεση  κτηριακής δομής  στην πόλη της    Αμαλιάδας  μετά  από σύσκεψη που έγινε με τον   Δήμαρχο της πόλης,  κ. Χριστοδουλόπουλο κι αφού κι ο ίδιος  εκδήλωσε την διάθεση του να συμβάλει θετικά (όπως συνεχίζει να  κάνει μέχρι και σήμερα ανιδιοτελώς) στην προσπάθειά ανεύρεσης κτιρίου ή και χώρου προς ανέγερση, επισήμανε πως στην συγκεκριμένη στιγμή   δεν υπάρχει  κάποιο διαθέσιμο δημοτικό κτίριο, ώστε  να δοθεί και  να στεγάσει την  αστυνομική υπηρεσία. Ωστόσο δεσμεύτηκε να συνεχίσει  να διερευνά το θέμα  και να δουλέψει προς ανεύρεση  λύσης  που να εξυπηρετεί τα δικαιώματα των δημοτών του.

ANDRABIDAS

ANDRABIDAS

Ιδιαίτερη αίσθημα  ικανοποίησης υπάρχει στις τάξεις του Αστυνομικού προσωπικού   για τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, αφού  είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος  κ. Ναμπίλ Μοράντ  μετά από προσπάθειες που έχει καταβάλει , κατάφερε να αποσπάσει και να  παραχωρήσει δωρεάν  κτίριο για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας , το οποίο βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες Λεχαινών. Κατά την αυτοψία που έγινε στο εν λόγο κτίριο από την επιτροπή και μετά  από πρόταση του προέδρου της ένωσης κ Ζώντου Παναγιώτη ο οποίος μετέφερε αίτημα  των τοπικών Αστυνομικών υπήρξε  αλλαγή των σχεδίων του κτιρίου , σε έκτακτη  σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Εκεί εκτός από την  συζήτηση και τις προτάσεις  που έγιναν  για το έτερο τμήμα του Δήμου, στην περιοχή της Βουπρασίας, οι οποίες να σημειώσουμε πως θα αξιολογηθούν από την επιτροπή , οι Μηχανικοί του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, μαζί με τους αρμόδιους μηχανικούς του Δήμου, προέβησαν σε  ανασχεδιασμό τροποποίησης των χώρων, ικανοποιώντας το αίτημα των Αστυνομικών  προκειμένου να υπάρξει  εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.  Από την πλευρά του ο κύριος Μοράντ  δεσμεύτηκε να γίνουν άμεσα  οι απαραίτητες εργασίες που υπολείπονται  για να πραγματοποιηθεί  η μεταστέγαση του τμήματος.

KRESTENON 1

KRESTENON 1

Στο τελικό στάδιο  βρίσκεται και η μεταστέγαση του ΑΤ Κρεστένων στο παλαιό Ειρηνοδικείο της πόλης ,  καθότι και εκεί υπήρξε σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης των Κρεστένων  με τον   Δήμαρχο της  κ.  Μπαλιούκο, ο οποίος  πέραν της ανιδιοτελούς προσφοράς του απέναντι στην Αστυνομία όλα τα χρόνια της Δημαρχιακής του θητείας συνέβαλε στη θετική κατάληξη της παραχώρησης του Παλαιού Ειρηνοδικείου, προκειμένου  να στεγαστεί το τοπικό Αστυνομικό τμήμα εκεί. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει άμεσα τις εργασίες που χρειάζονται για την  διαμόρφωση κάποιων χώρων, διαθέτοντας προσωπικό, αλλά και συμβάλλοντας όπου αλλού χρειαστεί για να υπάρξει  γρήγορη μεταστέγαση του κτιρίου. Μετά από έλεγχο  και αυτοψία που διενεργήθηκε η αρμόδια επιτροπή  προχώρησε σε έκθεση καταλληλότητας  του κτιρίου για την μεταστέγαση καθώς  πληρεί τις προϋποθέσεις, αφού πρώτα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες  μικροεργασίες, για την μετακόμιση του .

KRESTENON 2

KRESTENON 2

Στον Δήμο των Ολυμπίων  κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, απουσία του  Δημάρχου λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων, τον οποίο  εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι  κύριοι   Γιαννακόπουλος και Μαρούντας , υπήρξε  εποικοδομητικός διάλογος διάθεση  και προτάσεις για  εξεύρεση επιθυμητού αποτελέσματος προς την μεταστέγαση του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας.

Ευχάριστη νότα και ικανοποίηση στην υπόθεση και  εναλλακτική λύση  αποτελεί το έμπρακτο ενδιαφέρον του  πρόεδρου του Δημοτικού διαμερίσματος Πελοπίου, κου Στασινόπουλου Δημήτριου για μετεστέγαση του Αστυνομικού τμήματος στην κοινότητα. Πελοπίου.  Ο ίδιος δεσμεύτηκε  να παραχωρήσει αδαπάνως στην Αστυνομία δημοτικό  κτίριο  200 τετραγωνικών μέτρων  το οποίο και θα ετοιμάσει (αφού το υπουργείο υιοθετήσει την προσφορά του )  και θα τηρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές που απαιτούνται , εντός της κοινότητας του η οποία βρίσκεται  σε  ικανοποιητική απόσταση  καθιστώντας   επιχειρησιακά  δυνατή την λειτουργία του τμήματος . Μάλιστα κατά την αυτοψία από την επιτροπή  παρέδωσε φάκελο  μελετών και τίτλων του κτιρίου.

PELOPIOY

PELOPIOY

Θετική εξέλιξη υπήρξε και με τον Αστυνομικό σταθμό του  Δ.Δ. Βαρθολομιού, όπου θα γίνει όπως υπολογίζεται, η μεταστέγαση  του σε Δημόσιο κτήριο της περιοχής.

Η Αστυνομία είναι ένας θεσμός που συμβάλλει καταλυτικά στην ευημερία, ασφάλεια και στην ανάπτυξη της κοινωνίας τα   κτίρια της πρέπει να  είναι «σύγχρονων προδιαγραφών, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της εποχής μας προκειμένου αναβαθμιστεί το επίπεδο παροχής αστυνομικών υπηρεσιών, χρειαζόμαστε μια ακόμη καλύτερη Αστυνομία, η οποία να εγγυάται μια ακόμα πιο ασφαλή κοινωνία.

Η Ένωση αστυνομικών υπάλληλων Ηλείας   προσπαθεί να δώσει λύσεις σε καταστάσεις που υπάρχουν  πολλά χρόνια, όπως επίσης αξίζει να σημειωθεί πως  είναι  η πρώτη φορά που μια τέτοια επιτροπή επισκέπτεται την Αστυνομία Ηλείας και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

ΠΗΓΗ:.ilia24.gr

    

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.