Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 14:50

Επιμελητήριο Ηλείας: Να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση στο δρόμο Πάτρα - Πύργος

 

Επιστολή απέστειλε το Επιμελητήριο Ηλείας προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, με την οποία ζητάει να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου Πάτρα - Πύργος σε όποια πολιτική απόφαση του υπουργείου.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

       Κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Ηλείας από το 2012, πρώτο από όλους τους φορείς της Ηλείας, εξέφρασε την άποψη του για την αδήριτη ανάγκη κατασκευής του τμήματος Πάτρα – Πύργος της Ν.Ε.Ο. Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσάκωνα.

Τα χρόνια που πέρασαν, μέσα από διάφορες πολιτικές επιλογές, φτάσαμε στο σημείο να δημοπρατηθεί το έργο κατατετμημένο σε οκτώ υποέργα, επιλογή με την όποια διαφωνήσαμε απολύτως.

Αν και η πρώτη δημοπράτηση με τη συγκεκριμένη μορφή έγινε το 2016, φτάσαμε τώρα το 2019 το έργο να μην έχει ακόμα πλήρως συμβασιοποιηθεί, επιβεβαιώνοντας τις αντιρρήσεις μας για την επιλεγείσα μέθοδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η νέα κυβέρνηση έχει επιλέξει την ακύρωση των μέχρι τώρα διαδικασιών και την επαναδημοπράτηση ως ενιαίο έργο.

Άποψή μας είναι ότι οποιαδήποτε πολιτική επιλογή, πρέπει να συνοδεύεται και με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι πέραν του ισχύοντος.

            Πιστεύουμε, ότι η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα ως κορυφαία προτεραιότητα στις υποδομές και θα δεσμευτεί για τον χρόνο περαίωσης.

 

Με εκτίμηση,

 

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Σχετικά Άρθρα