ilia24.gr
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 09:58

Νέος Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ο Γιάννης Λυμπέρης με… απουσίες

 

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας,

με την εκλογική διαδικασία να γίνεται με 9 από τα 17 μέλη παρόντα και τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρη να αναδεικνύεται πρόεδρος του ΦοΔΣΑ με Αντιπρόεδρο τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο.

Στη συνέλευση που είχε οριστεί για τις 18:30 και ξεκίνησε με τουλάχιστον μισή ώρα καθυστέρηση, έδωσαν το «παρών»:

Από τον Δήμο Ήλιδας: Γιάννης Λυμπέρης (Δήμαρχος), Ευάγγελος Χριστοφόρου και Γιώργος Μπακέλλας

Από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Γιάννης Λέντζας (Δήμαρχος), Παναγιώτης Βαγγελάκος

Από τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Διονύσης Μπαλιούκος (Δήμαρχος), Γιάννης Δάγγαρης

Από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας: Γιώργος Γεωργιόπουλος (Δήμαρχος)

Από τον Δήμο Ζαχάρως: Κώστας Αλεξανδρόπουλος (Δήμαρχος)

Απόντες ήταν οι εξής:

Από τον Δήμο Πύργου: Παναγιώτης Αντωνακόπουλος (Δήμαρχος), Επαμεινώνδας Κυριαζής, Γιάννης Παπαδημητρίου, Γιάννης Αργυρόπουλος, Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος

Από τον Δήμο Ήλιδας: Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Από τον Δήμο Πηνειού: Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, Σπυρίδων Βασιλείου

Έκκληση για ενότητα

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας τόσο ο νέος Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Γιάννης Λυμπερής, όσο και ο νέος Αντιπρόεδρος Σάκης Μπαλιούκος στις δηλώσεις τους μίλησαν για την ανάγκη να υπάρξει και πάλι ομοψυχία μεταξύ των 7 Δήμων της Ηλείας και να προχωρήσουν ενωμένοι για τη  συνολική διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό μας που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά.

 

Γ. Λυμπέρης

«Θα σκεφτούν ψυχραιμότερα όσοι σκέφτηκαν με επιπολαιότητα»

«Έγινε η διαδικασία συγκρότησης του σώματος καθώς υπήρχε η απαραίτητη απαρτία, τηρήθηκαν οι διαδικασίες. Μόνο μια κουβέντα έχω να πω ότι είναι μακρύ το οδοιπορικό και μου έλαχε εμένα και του Δήμαρχου Σάκη Μπαλιούκου, που το έχουμε περπατήσει από την αρχή, με πολλούς σκοπέλους, με πολλές δυσκολίες και με πολύ κόστος. Όπως είπε και ο κ. Μπαλιούκος δεν είχαμε περάσει ποτέ από τα Δικαστήρια και καθίσαμε δεκάδες φορές λόγω των απορριμμάτων. Δεν επρόκειτο και ούτε πρόκειται τώρα στο τέλος να καταστρέψει κανείς αυτή την κατάσταση και να καταδικάσει τον Νομό. Είμαι βέβαιος πως θα σκεφτούν ψυχραιμότερα όσοι σκέφτηκαν με επιπολαιότητα αυτό το διάστημα και πάλι όλοι μαζί θα φέρουμε εις πέρας το μεγάλο αυτό θέμα και προχωρήσουμε ενωμένοι για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων του τόπου μας».

 

Σ. Μπαλιούκος

«Οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι»

«Η διαδικασία μας αφήνει μια πικρή γεύση γιατί δεν είμαστε και οι 7 Δήμοι εδώ, που από το 2014 είμαστε όλοι αγκαλιά για να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα της Ηλείας, που ταλάνισε κυρίως την πρωτεύουσα του Νομού, αλλά και την Αρχαία Ολυμπία. Είμαστε στην τελευταία φάση και οφείλαμε σήμερα να είμαστε όλοι εδώ. Θέλω να πω ευχαριστώ στους νέους Δημάρχους που ήταν σήμερα εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από παλιά. Ήταν ένας αγώνας δύσκολος. Όπως έχω πει, διαχρονικά έχω δεσμευτεί πως θα είμαι υπέρ αυτής της μεγάλης επένδυσης που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Νομό μας και θα είμαι με τον Δήμο στου οποίου τα όρια υπάρχουν αυτές οι εγκαταστάσεις. Δεν μας παίρνει να παίξουμε με αυτά τα ζητήματα και κυρίως δεν παίρνει την πρωτεύουσα του Νομού που πέρασε από δυσκολίες πολλών ετών και συνεχίζουν τα προβλήματά της. Είμαστε ικανοποιημένοι που φέραμε σε πέρας αυτή τη διαδικασία που είχε μέσα της και πολλά παιχνίδια που δεν πρέπουν σε αιρετούς, ειδικά σε αυτό το κρίσιμο και μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Νομό μας. Ανοίγονται και άλλα τεράστια θέματα πλέον που αφορούν την παραγωγή, τον αυτοκινητόδρομο και άλλα πολλά ζητήματα τα οποία πολεμήσαμε ανεπιτυχώς τα προηγούμενα χρόνια και όπου οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Πάντως όπως είπε και ο Πρόεδρος εκτιμώ πως θα υπάρξει σύνεση και πως σε αυτό το τραπέζι θα βρεθούμε και πάλι και οι 7. Απλά ήταν μία κακή στιγμή…».

 Το νέο Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ

Πρόεδρος: Γιάννης Λυμπέρης

Αντιπρόεδρος: Σάκης Μπαλιούκος

Τακτικά Μέλη: Γιώργος Γεωργιόπουλος, Γιάννης Λέντζας, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Παναγιώτης Βαγγελάκος

Αναπληρωματικά Μέλη: Γιώργος Μπακέλλας, Βαγγέλης Χριστοφόρου

 

phgh:https://www.protinews.gr/

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.