ilia24.gr
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 10:38

Τεράστια η επιτυχία της Πανηλειακής συγκέντρωσης - «Λουκέτο» στο Νομό το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη-ΦΩΤΟ

 

Κατάμεστη η αίθουσα του Θεματικού Πάρκου «Ξυστρή» στον Πύργο από Αιρετούς και Πολίτες

 

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση των Ηλείων στο κάλεσμα που έκανε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος για την δημιουργία Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών για την διεκδίκηση των μεγάλων θεμάτων της Ηλείας.

Βασικά σημεία η  κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος , το ζήτημα των ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, των «κόκκινων» Πυρόπληκτων Δανείων και των χρημάτων του Ταμείου Μολυβιάτη.

Στη συγκέντρωση το παρών έδωσε ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός, ο οποίος καυτηρίασε την ενέργεια του Υπουργού Υποδομών να εξαιρέσει από τη σύσκεψη που έκανε με τους Δημάρχους της Ηλείας τον Δήμαρχο Πύργου, εξαιτίας της δυναμικής που δείχνει για τα ζητήματα.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος έχοντας στο πλευρό του αιρετούς από όλους τους δήμους της Ηλείας αλλά και εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στο χώρο, εξαπέλυσε  δριμεία κριτική εναντίων τόσο του υπουργού Υποδομών Κωνσταντίνου Αχ Καραμανλή όσο και εναντίων των δημάρχων οι οποίοι μετά τη συνάντηση βγήκαν να πανηγυρίσουν για τις «δεσμεύσεις» του υπουργού. Παράλληλα διέψευσε τον Κ. Καραμαλή δείχνοντας επιστολές  που έχουν σταλεί μέσω e-mail και με τις οποίες ο δήμαρχος Πύργου ζητά συνάντηση και ενημέρωση για το θέμα του δρόμου. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος, ο Κ. Καραμανλής δεν είπε τίποτα το καινούργιο στους έξι δημάρχους οι οποίοι βρέθηκαν χθες το πρωί στην Αθήνα, ωστόσο κάποιοι «βιάστηκαν» να πανηγυρίσουν στέλνοντας μάλιστα «δελτία τύπου» από τον δήμο τους προσπαθώντας να «καλύψουν» όλους όσους μετείχαν στη συνάντηση. (Με αυτή του τη δήλωση φωτογράφισε το δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος πραγματικά θριαμβολογούσε γι’ αυτή τη μεγάλη προβοκατόρικη συνάντηση που είχε κάνει ο Καραμανλής μαζί με τους έξι Δημάρχους).

Ο Τ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων όλου του Νομού για το θέμα του δρόμου τονίζοντας ότι δεν θα σταματήσει ο αγώνας για την Ηλεία καθώς ο Νομός έχει «βαλτώσει» και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης – λες και είναι ορεινός και δυσπρόσιτος.

Ο δήμαρχος Πύργου έκανε και πάλι ενωτικό Πανηλειακό κάλεσμα και δήλωσε ότι με την μαζικότητα και την συμμετοχή όλων ο αγώνας θα κερδηθεί.

Για τις τέσσερις βασικές διεκδικήσεις όλης της Ηλείας μίλησαν κατά σειρά οι εξής :
Διονύσιος Καλαματιανός, Γιάννης Κουτσούκος, Τάκης Δημητρουλόπουλος, Κώστας Νικολούτσος, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Δημήτρης Κράλλης, Νίκος Μαρούντας, Σάκης Κεκάτος, Κώστας Πετρόπουλος, Γιάννης Βένδρας, Θεόδωρος Δούρος, Νίκος Διάκος και Χρήστος Γαρύφαλλος.

Στη Συνέλευση αποφασίστηκε:

1) Να γίνει μεγάλη και καθολική Απεργιακή Κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς Δεκέμβρη.
2) Συγκροτήθηκε Συντονιστικό Όργανο που θα αποτελείται από τους 7 Δήμους της Ηλείας, τα Εργατικά Κέντρα, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, το Επιμελητήριο Ηλείας, τους επιστημονικούς φορείς της Ηλείας, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους.
3) Το Όργανο αυτό θα εκλέξει 5μελή ή 7μελή Γραμματεία, για ευχερή κινητικότητα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου θα γίνει σε 3-4 μέρες αφού απαιτείτε κάποια διαδικασία για την συμμετοχή όλων σε αυτό.

ΦΩΤΟ: Βασίλης Αγγελάκος – Γεωργία Μπούρου

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.